מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכזבה מעצמימירה24/08/2012
שלום,
אני לא יודעת אם ברצוני להתייעץ כי כל מה שעליי לעשות אני יודעת, אך לא עושה ולכן מאוכזבת מעצמי ומחיי.
יש לי שני ילדים בן 16.5 ובן 7.5 שניהם ילדים עם הפרעות קשב כולל אביהם.
אביהם לא מאובחן ולא מטופל, אדם לא יציב, לא אחראי לביתו ולמשפחתו והכוונה היא התעלמות מחשבונות לדוגמה שכל הזמן צריך להזכיר לו שיש צורך לשלם, תמיד התשלום הוא באיחור ולאחר התראות . זו היתה דוגמה קטנה לחוסר אחריות .
כל הנטל והלחץ נפשי רובץ עליי, אם זה לעזור לילדים עם הבעיות הלא קטנות של הפרעת קשב מול מוסדות חינוך, איבחונים למיניהם.
בעלי טיפוס לא צפוי בעצם נוטה למצבי רוח קיצוניים יכול לכעוס אחרי 2 דקות לחבק ולהתנהג יפה זה יכול להיות אליי או לילד הקטן.
כאשר מתעצבן יכול לקלל אותי בפני הילדים, זה למעשה מה שעשה גם היום.
הגיע עצבני מהעבודה ודיברנו לפני כן סיפר שעצבני מהעבודה ובכל זאת נכנסנו לבית וחיפש שוב על מה לריב.לקח קערה של כביסה והעיף על הריצפה את תכולתה והחל לקלל אותי בפני ילדיי.
הילד הקטן עם המון בעיות כולל בעיית התנהגות ולומד בבי"ס לחינוך מיוחד משנה שעברה מצבו לא טוב בבי"ס- אציין שבעלי לא מתנהג כל הזמן כך באופן שיגרתי, אבל נתון למצבי רוח וכן יכול לקלל.
בגלל שמצב הילד לא טוב בבי"ס גם מכיוון שאביו סירב לטיפול תרופתי, הבי"ס דיווח לרווחה ואמרו לנו שאם לא יחול שינוי השנה יאלצו להוציאו מהבית לפנימיה.
לצערי היום המריבה והצעקות היו ליד הילדים . אני שנים אומרת לעצמי מה אני עושה איתו ? רוב הבעיות הריגשיות של בניי כולל הפרעת הקשב הן תורשה ממנו, אני יודעת שהוא הבעיה הגדולה פה והוא זה שגורם להם עוד בעיות.
אני מרגישה שהרס את חיי וחיי ילדיי וקיים לי פחד ממנו מהתגובות שלו אם פעם אתלונן עליו, בעיניי הוא בן אדם לא שפוי כשמתרגז וצריך להיזהר ממנו.
בגדול אני לא מראה לו שאני מפחדת ממנו, והוא יודע שאם אחליט להילחם בו עד הסוף אעשה זאת. אך שוב אני לא עושה דבר ואוכלת את עצמי יום יום.
מה שעוד יותר מטריד אותי שהילד הקטן ממש קשור אליו וגם ככה יש לו בעיות ריגשיות , אם ארצה לעשות מעשה סוף סוף ולקום וללכת מה יהיה עם הילד? בטח מצבו הריגשי עוד יותר הידרדר.
אין לי מושג מה לעשות עם עצמי.
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה מעצמי - תגובה
פנינה דובו25/08/2012מירה שלום,
הכותרת שבחרת למכתבך היא בעלת משמעות. את מאוכזבת מעצמך, אבל אולי גם לוקחת על עצמך יותר מדי, יותר מכפי שאת יכולה ואולי גם יותר מכפי שצריך.
אני אומרת זאת, למרות שברור לי שיש לך הרבה דברים להתמודד איתם וזה כלל לא פשוט.
אבל דוקא בגלל זה, חשוב שתעשי סדרי עדיפות במה את משקיעה יותר ובמה פחות, כדי שתחזיקי מעמד.
אני לא אתייחס לטיפול בילדים, בהנחה שנושא זה כבר מטופל. אני אתייחס לעניין הזוגיות. מה גם שברור שהזוגיות שלכם משפיעה אף היא על מצב הילדים.
תסכימי איתי שיש בעיה עם ההתבטאות שלך כי בעלך הוא שהרס את חייך ואת חיי ילדיך, ביחד עם בחירתך לחיות איתו ולנהל עימו משפחה. כנראה שישנן סיבות שאינן מודעות להן, בנוסף לסיבות שאת כן מודעת להן, והן גורמות לך להישאר עימו. אולי אפילו בשל כך שאת יכולה להאשים אותו בכל הבעיות ואולי גם משום שאינך סומכת על עצמך מספיק, שתוכלי לגדל את ילדיך בכוחות עצמך.
כדי שתוכלי להיפרד מבעלך, עליך להבין קודם מה קושר אותך אליו ולא מאפשר לך להתנתק ממנו. תאמיני לי שיש לכך סיבות, כמו לכל דבר שקורה לנו בחיינו. עד שלא תתירי את הקשר הלא-מודע הזה יקשה עליך להיפרד מבעלך ותשארי איתו מבלי להבין למה וכמובן גם תכעסי על עצמך, תחושי אכזבה מעצמך ותוציאי את כעסיך גם במקומות הלא נכונים. במקום זאת עשי בדיקה עם עצמך ואז תשקיעי את הכוחות שלך במקומות הנכונים.
אגב, יכול להיות שלאחר שתביני מדוע את נשארת איתו, תחליטי להישאר, אבל אז תעשי זאת מתוך בחירה מודעת וזה יכול לשנות את התמונה.
לבד יהיה לך קשה לבדוק את עצמך ולעשות שינוי. לצורך זאת, פני למרכז טיפול באלימות באזור מגוריך.
לדעתי יהיה צורך לעשות את הטיפול הזה בתיאום עם גורמים מטפלים נוספים, שכבר מעורבים בטיפול במשפחתכם וכדאי ליצור שיתוף פעולה עם ובין כולם.
אל תתני לעצמך להישאר מאוכזבת מעצמך. זה מחליש אותך וגוזל את כוחותיך, להם את כה זקוקה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)