מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילוליתרווית28/10/2012
אני נשואה 28 שנים. יש לנו ארבעה ילדים הקטן בן 17. הגדולים לא גרים בבית.
מחצית משנות נשואיי ספגתי אלימת מילולית מאוד קשה, הילדים שמעו השכנים שמעו ואפילו אמרו אך את מסוגלת?היו משטרות, הי עדיות משכנים. ממש התעללות.
הוא יכל לעשות זאת כי הייתי שם ומאוד פחדתי להשאר לבד. לפעמים חשבתי שזה מגיע לי. עד שיום אחד קרה נס ונטשתי בלחצים ותחנונים של הבעל שנמשכו שנה חזרתי. אף פעם לא באמת סלחתי. האיש לו אני נשואה מאוד עצבני יש לו התקפות כעס וזעם קשים,(דור שני לניצולי שואה) אותי הוא לא מקלל כבר אבל צועק עד השמיים ומאשים. הילד שלנו יושב ללמוד איתו חוטף צעקות שכל הרחוב שומע , לטענת הבעל "הילד לא מרוכז" הילד הוא באופיו מופנם, ממשומע, מאוד מנומס, אומר לי בגללו אני לא מסוגל ללמוד.
לאחרונה הילד מסרב ללמוד איתו .בכוח הכריח אותו הבעל אתמול ללמוד כמובן היו צעקות אני התעלמתי. אחרי שעתיים הילד ביקש ללכת לשחק כדור רגל עם חברים שקבע מראש. לשעה !! הבעל לא נתן לו והתחיל לתקוף אותו מילולית אני אזרוק אותך מהבית, הילד בא אליי בריצה ואמר אבא אמר לי מבחינתי אתה יכול למות. ניסתי לשכנע את בעלי שיתן לו לצאת לשעה הוא צעק בקולי קולות בשום אופן. בלילה הוא נכנס לחדר של הילד אמר לו אין טלויזיה אין מחשב. מצאתי ילד בן 17 שוכב במיטה ובוכה. הרגעתי אותו וחטפתי מהבעל גם לך אני אראה מה זה לא רק לו. האם זו אלימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
דני28/10/2012זו האם אימא של האלימות.את שותפה לעוול שנגרם לילד שלך! אל תאשימי רק את בעלך,את שם שומעת וחווה את מה שהילד המסכן עובר ושותקת בדיוק כמו ששתקת כשהאלימות המילולית הייתה מופנית כלפייך רק שעכשיו נוח לך הרי האלימות לא מופנית כלפייך. הילד מצפה ממך להגנה ואת לא נותנת לו אותה.תזמיני משטרה ותרחיקי את בעלך מהבית לכמה חודשים אולי הוא ילמד.אם לא יעזור תיזרקי אותו לאלף עזאזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי לא נכון דני !!
מור29/01/2013דני אל תגזים אני גם חווה כמעט אותו הדבר רק שהילד שלי בן שנתיים וחצי
ויש נגדו לפעמים גם אלימות פיזית מצד אבא שלו אבל יותר אלימות מילולית
במקום לבוא ולהגיד זו האם אמא של האלימות תבין שיש פחד לבוא ולהגן על הילד שלנו שאולי הוא יקום ויקרע אותי במכות ויוציא את כל הזעם עליי אני בכל אופן צועקת על בעלי ואומרת לו שיפסיק אחרת הוא ימצא את עצמו בחוץ וכל זה וכמובן שהוא מפסיק איתו ומתחיל אלימות איתי...ובנוסף לכל אחרי שהוא נירגע הוא קורא לילד שלנו ומאשים אותי ומסית אותו נגדי זה מה שניקרא פחד ואין לך מושג כמה פחד יש בזה...
ומה שאני רוצה להגיד לך (למי שכתבה את המאמר)
תתגרשי הילדים שלך גדולים והם יבינו אותך ויתמכו בך
אל תתני לילד שלך לסבול תאמיני לי זה רק לטובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מילולית - תגובה
ד``ר מני מלכה28/10/2012רוני שלום לך
נראה ש"הכוונות" של בעלך טובות אבל הדרך לוקה בחסר.
כלומר- הניסיון ליצור גבולות לנער מתבגר חשוב מאוד.
יש הסוברים שגם נקיטת סנקציות כמו הטלביזיה והמחשב ראויות בהחלט.
עם זאת את מתארת שהדבר מלווה בצעקות ואולי קללות- שאולי יוצרות אלימות פסיכולוגית כלפי הילד וכלפיך.
עלי לציין שנראה לי שזו איננה השאלה היחידה שסיפורך מעלה. את מתארת מציאות רבת שנים שבמהלכה עזבת וחזרת. לא ברור מה קרה ובעיקר למה ילדייך נחשפו לאורך השנים. לא ניתן לנתק את הסיטואציה שאת מתארת מכך.
כמו-כן לא ממש ברור מדוע את שואלת האם זוהי אלימות, נניח שכן או נניח שלא, מה זה ישנה עבורך?
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו אלימות?
רווית30/10/2012מני תודה לתשובתך,
אני שואלת האם זוהי אלימות? מכך שבעלי צועק לעברי "זה חינוך" אני רואה לידי ילד אומלל שסופג צעקות עד השמיים, ובעצם מטיח לעברי את לא יודעת לחנך.
צר לי שכך בעלי גדל, אני יודעת שקיבל חינוך נוקשה, הוא גם סובל מלחצים תופעה קשה שאני לא יודעת להתמודד איתה. כל דבר שלא מסתדר לו נחרב עולמו ומחריב את עולמי.
אני לא זוכרת שאי פעם בילדותי קיבלתי צעקות או אילימות כלשהי, אני ניזונתי מתכונות אופי שכיוונו אותי למקום הנכון למעט הזוגיות.
בסופו של דבר הבעל מוריד לבן את הבטחון העצמי, ולי לא נותר אלא לגונן. גם אם אני רוצה להציב גבלות לילד מתבגר אני לא במצב הזה מאחר ואני כרגע מגוננת. הבן מפתח סוג של שנאה לאבא וכל הזמן חוזר ואומר שהאבא חייב לקבל טיפול.
בימים האחרונים הצלחתי להפריד בין השניים ולתת לילד לעשות את צעדיו לבד,
אני מנסה להבין האם זו אלימות או חינוך? האם זה בסדר ללמד ילד ולצעוק עליו תוך כדי להלחיץ אותו להעליב אותו. ועוד לקרוא לזה חינוך?
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו אלימות? - תגובה
ד``ר מני מלכה30/10/2012רוני שלום,
נראה שניסוח קו אחיד, שלך ושל בעלך, ביחס להתנהגות בנך עשוי לתרום לרווחתו הנפשית.
כלומר, לא ניתן לנתק את המאבק שמתחולל בין בנך ובין בעלך לאווירה הכללית בבית וליחסים בינך ובין בעלך. את מתארת כיצד נוצר דפוס שכזה ובו בעלך הוא מעין שוטר רע ואת המגוננת.
ישנם מקרים נוספים שבהם מתבגרים "מורדים" ומתאגרים בכך את הזוגיות של הוריהם. ככל הנראה הקשיים שאת מתארת מהעבר ואולי מההווה ובניהם האלימות של בן-זוגך, משחקים כאן תפקיד.
מומלץ לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)