רוצה לשמוח כמו פעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לשמוח כמו פעם
    ר
    08/12/2012

היי

לפני כחצי שנה היה לי חבר כחודשיים הקשר שלנו לא היה כל-כך בריא הוא כלל קצת אלימות מילולית והלחצות מצידו גם בקטע המיני (לא שכבנו אך עדיין הופעל עלי לחץ) מאז אני בוכה על זה כמעט כול יום נורא קשה לי להשתחרר מזה ואני בשלב די קריטי בחיים בדיוק סיימתי תואר וצריך לחשוב על המשך לימודים ועבודה יותר משתלמת אני חושבת על כל מה שקרה רב היום לפעמים כמעט כל היום וגם הרבה מאשימה את עצמי
    הכרתי אותו דרך חברה שלא יודעת כלום כי היא עובדת איתי ואין לי אפשרות לספר לה מה שהופך את ההתמודדות שלי ליותר קשה כי קשה לי קצת ההתמודדות מולה למרות שהיא לא אשמה. חשוב לי לציין שאני לא בקשר איתו מאז וכבר אז כשהוא רצה שנחזור סירבתי בעדינות (פחדתי מנקמה ואני לא מדברת על נקמה פיזית) הוא מודע לכך שיש לו נטייה לאלימות אבל לא מוכן להשתנות בנוסף יש לו בעיית שתלטנות גבוהה ונראה לי שהוא גם מכור למין ולפי התגובות שלו ייתכן וגם מעשן סמים
    איך אפשר לשכוח ואיך ניתן להתגבר על רגשות האשם
    יש אפשרות להגיע לכך ללא טיפול?
    אני יודעת שבהשוואה לסיפורים שקראתי בפורום הזה ובכלל חודשיים זה כלום אבל בשבילי זה ממש הרס אותי באותה תקופה רזיתי הרבה ונראיתי רע ואני מרגישה שאני לא מצליחה לשמוח כמו פעם. איך ניתן להחזיר את השמחה לחיים?

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לשמוח כמו פעם

הוספת תגובה

• רוצה לשמוח כמו פעם - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/12/2012

ר שלום לך,

את מתארת קשר אירעי שהתרחש בחייך. אני משתמש במילה אירעי משום שאת כותבת שמדובר בקשר קצר טווח ומשום שאני מניח, על סמך התיאור שלך, שאוסף החוויות המשמעותיות שחוויתם יחד אינו כה ממושך ומגוון.

כמו כן, נראה שהיית מספיק נבונה וכנה עם עצמך, כדי לשים לב שמופעלת כלפייך אלימות. ישנם מצבים שבהם נשים וגם גברים מוכנים לספוג התנהגויות לא נעימות כדי לשמר את הקשר- יש מבניהם שעושים זאת משום שהם משוכנעים כי אין להם מה להציע (הם לא הכי אוהבים את עצמם שבעולם) ולכן מוכנים לספוג זאת.

אז כעת, אחר שנפרדת, פוקדות אותך תחושות קשות.

אני הייתי מציע לך בכל זאת ללכת לייעוץ כל שהוא, משום שלא סביר בעיניי שהתחושות הקשות הללו מקורן בפרידה הנוכחית בלבד. לפחות על סמך מה שאת כותבת על הקשר (לא נשמע שהוא היה כזה מדהים...).

אז אולי כדאי בכל זאת להחליף כמה מילים עם איש מקצוע בעניין התחושות שפקדו אותך- לפחות אם את חשה שהן מסרבות לעזוב אותן.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

ר
    09/12/2012

מני שלום

תודה לך על תשובתך אומנם הקשר היה קצר יחסית אך משמעותי בשבילי כי זה היה אחרי שנים שבהם לא היה לי קשר בכלל (לפני זה היה לי רק חבר אחד) ולפני זה לא נגעו בי בצורה כזו מגע זה היה דבר שמאוד חשוב לי איזה סוג של ייעוץ היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

ר
    09/12/2012

למה אתה מתכוון שלא סביר שהתחושות הקשות מקורן בפרידה הנוכחית בלבד תוכל לפרט בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/12/2012

ר שלום לך,
    כוונתי היא שקשר אינטימי הוא "ריקוד" נורא עדין שלתוכו בני אדם (לא רק את) מביאים רגישויות רבות ופגיעות כמו גם ציפיות ופנטזיות.
    מה שחשוב הוא שלמרות ה"צימאון" לקשר ידעת להבחין שמשהו לא טוב מתחולל. אולי לא הדגשתי את זה בהתייחסות הקודמת שלי, אבל חשוב שתידעי שאין זו אשמתך שהקשר לא הצליח. ישנן נשים רבות הסבורות, שלא בצדק, כי הן אשמות באלימות שמופעלת כלפיהן. ואת בסך הכול רצית לקבל יחס הוגן וכבוד- כפי שמגיע לכל אדם ואדם.

כאמור, אם התחושות הקשות אינן מרפות ממך, אני מציע לך להיפגש לפחות לפגישת ייעוץ עם איש טיפול.
    בכל עיר יש מרכז או תחנה לטיפול ומניעת אלימות במשפחה ובה יש עובדים סוציאליים שתחום המומחיות שלהם הוא קשר זוגי אלים. שיורת מסוג זה מסובסד על ידי המדינה.

אפשרות אחרת היא לבחון את הזכאות שיש לך דרך קופת החולים ולבקש את רשימת אנשי הטיפול שעובדים מול קופת החולים.

תוכלי כמובן גם לחפש מטפל\ת בשוק הפרטי.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו