מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילולית נפשיתמוריה10/03/2008
אני נשואה מזה כ6 שנים. +2 ילדים. הכל היה בסדר עד שנולד בננו הראשון. בעלי נעשה שתלטן והתערב בכל דבר שקשור בבננו. אחרי שנולדה בתנו השנייה הרגשתי גם כן שיש הסלמה בהתנהגותו : הוא הפך להיות פטרון שלי, אומר לי מה לעשות בכל דבר (עם בנושא חברות, עבודה, התקדמות מקצועית ועוד) . הוא לא מפרגן לי לבלות עם חברות ומרגיש פראייר (כך הוא מעיד על עצמו). ישנה מחזוריות של צעקות, קללות והעלבות קשות מצידו אחר כך, רגיעה אבל הוא אפילו לא מתנצל על מעשיו כי הוא חושב שהוא בסדר ורק אני אשמה.
מה עושים ? האם זאת אלימות ? האם יש סיכוי לחיים משותפים עם אדם עם דפוסים כאלה ? האם טיפול באמת יכול לעזור ? האם טיפול רק לי יכול לסייע לנו - כי בעלי לא מעוניין בטיפול עבורו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלטנות ומעגל האלימות
ד''ר גיא אנוש11/03/2008מוריה שלום, את מתארת תאור קלאסי של מה שמכונה מעגל האלימות, ללא האלימות הפישית, אך כל שאר המרכיבים כבר שם - שתלטנות, שימוש באלימות מילולית. בתמצית - התחזית אינה טובה.
כן, טיפול יכול לעזור - לפחות לך - לחזק אותך, לתת לך מילים לתאר מה עובר עלייך ועליכם ומדוע צריך כאן שינוי. עם זאת - יתכן מאד שאם יסרב ללכת לטיפול בעצמו ולהכיר בצורך לצור שינוי - יכול להיות שתגיעי למסקנה שצריך להפרד. גם אז, טיפול יכול לתת לך תמיכה גם בתהליך זה.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)