אלימות מילולית נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית נפשית
    מוריה
    10/03/2008

אני נשואה מזה כ6 שנים. +2 ילדים. הכל היה בסדר עד שנולד בננו הראשון. בעלי נעשה שתלטן והתערב בכל דבר שקשור בבננו. אחרי שנולדה בתנו השנייה הרגשתי גם כן שיש הסלמה בהתנהגותו : הוא הפך להיות פטרון שלי, אומר לי מה לעשות בכל דבר (עם בנושא חברות, עבודה, התקדמות מקצועית ועוד) . הוא לא מפרגן לי לבלות עם חברות ומרגיש פראייר (כך הוא מעיד על עצמו). ישנה מחזוריות של צעקות, קללות והעלבות קשות מצידו אחר כך, רגיעה אבל הוא אפילו לא מתנצל על מעשיו כי הוא חושב שהוא בסדר ורק אני אשמה.
    מה עושים ? האם זאת אלימות ? האם יש סיכוי לחיים משותפים עם אדם עם דפוסים כאלה ? האם טיפול באמת יכול לעזור ? האם טיפול רק לי יכול לסייע לנו - כי בעלי לא מעוניין בטיפול עבורו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית נפשית

הוספת תגובה

• שתלטנות ומעגל האלימות

ד''ר גיא אנוש
    11/03/2008

מוריה שלום, את מתארת תאור קלאסי של מה שמכונה מעגל האלימות, ללא האלימות הפישית, אך כל שאר המרכיבים כבר שם - שתלטנות, שימוש באלימות מילולית. בתמצית - התחזית אינה טובה.

כן, טיפול יכול לעזור - לפחות לך - לחזק אותך, לתת לך מילים לתאר מה עובר עלייך ועליכם ומדוע צריך כאן שינוי. עם זאת - יתכן מאד שאם יסרב ללכת לטיפול בעצמו ולהכיר בצורך לצור שינוי - יכול להיות שתגיעי למסקנה שצריך להפרד. גם אז, טיפול יכול לתת לך תמיכה גם בתהליך זה.

בהצלחה,
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו