מבקש עזרה בקשר לחברה שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקש עזרה בקשר לחברה שלי
    אופיר
    11/03/2008

שמי אופיר. יש לי חברה כבר שנה וחצי. אנחנו שנינו בני 19. ההורים שלה אף פעם לא אהבו את כל העניין שיש לה חבר, במיוחד אבא שלה. ההורים שלה חזרו בתשובה לפני 5 שנים (הם לא חרדים הם רק שומרי שבת וכו').
    כל פעם שחברה שלי באה אלי אז היא צריכה לחזור לבית בערב, כי אסור לה לישון אצלי (וזה בערך שעה נסיעה), כי היא תמיד מפחדת שאבא שלה יתרגז.
    פעם אחת היא באה לישון אצלי בשבת ואני זוכר שאמא שלה אמרה לי שאני בכלל לא יודע מה אני עושה ואבא שלה מאוד יכעס (לאחר מכן חברה שלי סיפרה לי שאמא שלה פחדה שהאבא יכה אותה).
    לא מזמן חברה שלי סיפרה לי שבפעם בכמה חודשים אבא שלה ממש כועס וגם מרביץ לה. זה לא קורה הרבה, אבל הפחד שזה יקרה הוא תמידי.
    אתמול חברה שלי הייתה אצלי. היא חזרה לבית שלה בערב והגיעה ב11 לבית. היא התקשרה אליי ב11 בוכה בלי הפסקה ולא מצליחה בכלל לדבר. אחרי כמה דקות היא הצליחה לפלוט "הוא הרביץ לי".
    ממש נלחצתי ואמרתי לה שאני עכשיו מתקשר למשטרה. היא לא מוכנה לזה בשום פנים כי המשפחה שלה תחרים אותה. היא אומרת שהפתרון הכי טוב זה פשוט לחכות שהוא ימות.
    אחרי בערך שעה היא סיפרה לי שהוא נתן לה אגרופים לראש ובעט לה בגוף. זה קרה בגלל שהיא לקחה את הטלפון האלחוטי של הבית כדי להתקשר אלי.
    אני ממש רוצה שהיא תעזוב את הבית אבל היא לא יכולה, אין לה כסף כדי להשכיר דירה כי היא לא עובדת. לפני כשנה היא עברה תאונת דרכים קשה מאוד ולכן אסור לה לעבוד.
    אני ממש לא יודע מה לעשות. התאונה שהיא עברה הייתה פגיעת ראש ומכות בראש יכולות לגרום לה לנזק בלתי הפיך.
    איך אפשר לפתור את זה בלי לפנות למשטרה? איך אפשר שהיא תעזוב את הבית בלי לעבוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עזרה בקשר לחברה שלי

הוספת תגובה

• לאופיר

ד''ר גיא אנוש
    11/03/2008

אופיר שלום
    הסיפור שאתה מספר באמת קשה. הכי טוב זה לפנות ללשכת הרווחה המקומית, ולבקש במקביל (1) שיזרו לחברה שלך למצא מקום מגורים נפרד - לא ברור לי מהן זכויותיה בעקבות התאונה; ו (2) שיעזרו לה לקבל עזרה בנושא האלימות - אפשר אולי לפתור את זה ללא התערבות המשטרה, אך אין ספק שמישהו צריך להתערב, אם לא המשטרה אז אולי באמצעות עובדת סוציאלית שתפנה למשפחה, או פניה לרב שהם סומכים עליו - באופן כללי מרבית הרבנים שוללים אלימות,( גם אם יצדיקו מבחינה דתית את הביקורת של האב).

בהצלחה

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו