מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בבקשה!!!שאלה06/02/2013
שלום,
אני עושה בייביסיטר על ילדה בת 12 (עוזרת לה בשיעורי בית וכד'). בזמן האחרון שמתי לב שהילדה בוכה הרבה וסובלת מדכאונות. לבסוף התברר לי שהאמא של הילדה לוחצת עלייה לעשות ניתוח אף- אני חייבת לציין שהייתי בשוק כי הילדה ניראית נהדר!!! אין לה שום דבר חריג בפנים ואפילו להפך- זאת ילדה ממש יפה!!! אני לא יודעת מה לעשות- המצב של הילדה הולך ומתדרדר מיום ליום! אשמח לעזרה! תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בבקשה!!! - תגובה
ד``ר מני מלכה07/02/2013שלום לך,
הסוגיה שאת מעלה סבוכה, משום שלא משתמע מדברייך שמדובר במה שנקרא "התעללות קלאסית" שבגללה פונים לרשויות. קשה להבין מדברייך היכן הם נתונים לפרשנות אישית שלך ודעותייך האישיות והיכן מדובר במצבה של הילדה. מה הכוונה "מתדרדר מיום ליום"?
בדרך כלל אם אדם כל שהוא חש שישנה התעללות בחסר ישע (קטין או מבוגר) אז מומלץ לפנות למוסדות הרווחה בעניין- האם בכך מדובר לדעתך? אם את סבורה שהילדה בסיכון כל שהוא, אז באמת מומלץ לפנות לרשויות הרווחה ואפילו בעילום שם.
כך או כך מרגש לראות את דאגתך לילדה.
אם אינך סבורה שמדובר בסיכון, אולי כדאי שכצעד ראשון, בתור הבייביסיטר של הילדה תפני את תשומת הלב של האם לדברים הללו. שהרי, אם היית במקומה, היית רוצה לדעת שביתך חשה דברים שכאלה, לא כך?
מעניין היה לדעת האם אנשי מקצוע בסביבתה של הילדה (מורים, אנשי חינוך, יועצת בית הספר) שמים לב להתדרדרות של הילדה, כפי שאת מתארת אותה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)