בת מתעללת מילולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת מתעללת מילולית
    מאוהבת
    06/03/2013

שלום,
    אני פנסיונרית בת 68, כל החיים ביתי הבכורה התייחסה אלי בצורה מכוערת. היא קוראת לי טיפשה ומעצבנת, מתייחסת בזלזול ומדברת אלי בטון מתנשא ובקוצר רוח. אני מרגישה מדוכאת מהמצב בינינו, קיוויתי שזה ישתפר כשהיא תגדל אבל הכל נותר בעינו ואיני יודעת מה עלשות. כל מה שאמרתי לה לא עזר לה לשנות את התנהגותה.
    מה אתם מציעים?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת מתעללת מילולית

הוספת תגובה

• בת מתעללת מילולית - תגובה

פנינה דובו
    06/03/2013

שלום מאוהבת,
    אתחיל מהסוף,
    אם את מצפה שביתך תשנה את התנהגותה, את כבר בבעיה. כי זה לגמרי לא בידים שלך, זה קודם כל תלוי בה. רק היא יכולה לשנות את ההתנהגות של עצמה, בטח בגילה (אני מניחה שעברה כבר את גיל 18).
    יחד עם זאת, אם את תעשי את, את השינויים המתאימים, יכול מאד להיות שזה ישפיע גם על התנהגותה.
    כמובן שקשה לייעץ בלי להכיר את הנתונים: ארועים בעבר ביניכן ובמשפחה, היחסים, הרכב המשפחה, המעברים משלב לשלב לאורך חיי המשפחה, ארועים טראומטיים וכו'. כמו כן חשוב לראות מה המצב היום: האם הבת הקימה משפחה, האם חלה פרידה נכונה בשלב בו הקימה משפחה משלה, האם היא עצמאית, כמה תלות יש ביניכן וכו'.
    את מציינת שזה קורה דוקא עם הבת הבכורה. גם זו עובדה מעניינת. במה היא שונה או מה היה שונה אצלה ואצלך בהשוואה לילדיך האחרים?
    בגדול, היית מסתכנת ואומרת שיחס מתנשא ומזלזל יכול קשור בערך עצמי ואולי זה נותן כיוון היכן יש לחפש תשובות. אבל שוב, חפשי קודם אצלך.
    אפשר להבין שאת לא מאושרת מהמצב. אבל את צריכה לשאול את עצמך עד כמה את יכולה לשנות כאן משהו או אולי לא. אולי כמה שיחות יעוץ יעזרו לך בכך. ואם הדבר לא בידיך - כדאי שתנסי ליצור לעצמך מוקדי עניין ושמחה נוספים ולא להתמקד דוקא באותו דבר שמדכא אותך. לפעמים זה יכול לעזור לפתור גם את הבעיה עצמה.

בברכה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו