מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנישרה09/03/2013
שלום, אני בת למעלה מ- 40. אמא ל - 4, 2 גדולים, 2 קטנים (תינוק). אמו הכתה אותי בתחילת הנישואים, ועודדה אותו להכות אותי כדי לחנך אותי. הוא המשיך אחר כך. היו שנים של התעללות, בעיקר נפשית. איימתי בגירושין, פניתי לעו"ד. פניתי לטיפול במרכז למניעת אלימות ברווחה. הוא לא שיתף פעולה. התנגד מאד לטיפול. הפסקנו. היועצת אמרה שזה לא יעיל, אם הוא מסרב. שתק כל הזמן. לא רצה לדבר. מאז הפסיק להכות. אומר כל הזמן שאני פסיכית. שאני מביאה את זה על עצמי. כשאני מנסה להתווכח על דברים שחשובים לי, הוא רב איתי מאד. אומר שאני משוגעת. רק הדרך שלו נכונה. הדרך שלי ראויה לבוז. עכשיו לא מוכן לקבל ממני כלום (אוכל ועוד דברים) בגלל שכעסתי על נושא מסוים בגלל אמו. אומר שאסור לי לכעוס ואני רבה איתו. אומר שאני משוגעת ופסיכית, והוא סובל כל הזמן בגללי. אומר שהוא מסכן בגללי.
אני כבר לא יודעת. אני רוצה למות. כנראה שאני באמת נוראה. אני צריכה ללכת מכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני - תגובה
ד``ר מני מלכה09/03/2013שרה שלום
אם את מרגישה לא טוב- אנא ממך פני בדחיפות לקו סיוע.
תוכלי לפנות לער"ן (עזרה נפשית ראשונה) במספר 1201- הקו זמין 24 שעות ביממה.
נראה שאכן חייך אינם פשוטים- אך אני משוכנע שזהו סבל שאפשר לצמצמו בעזרת ייעוץ והכוונה.
בעיקר מפגש עם נשים אחרות ש"היו שם" יוכל לתרום לך רבות.
אך לעת עתה, נראה לי שהכי חשוב שתפני לער"ן. בהמשך תוכלי לקבל מאיתנו המלצות נוספות, כיצד להיעזר בשירותי הטיפול הקיימים.
כך למשל, תוכלי לזכות בתמיכה של המרכז למניעת אלימות במקום מגורייך ללא שום קשר לשאלה האם בעלך מגיע לטיפול או לא. כלומר, לא חייב להיות קשר בין הדברים ותוכלי להיעזר גם כשאת מגיעה לבד ואולי מוטב כך.
אשמח אם תעדכני אותנו באתר
מני
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה09/03/2013תודה רבה מני.
אני מיואשת, אבל כנראה שלא אעשה שום דבר. הבן שלי בן ה - 6 בא וחיבק אותי ואמר לי שהוא אוהב אותי, איך אני יכולה לנטוש אותו...
מאד רע לי. הוא כל הזמן טוען שאני רעה ונוראה, שאני רבה איתו סתם, ואין לי סיבה. שהוא מלאך שהציל אותי. הוא שונא את הוריי ואת בני משפחתי וגורם לכך שאני לא אתראה איתם הרבה. בחגים בכלל לא. כבר אין לי כח, אני מאמינה שאני מביאה את זה על עצמי. למה אני לא הולכת? אני לא יכולה ללכת. נדונתי לחיות כך, לפעמים אפילו טוב לי. אבל הרבה לא...
אני מאד מודה לך.
אף אחד אחר לא יודע עלי. אין לי סימנים כחולים. לצערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר מני מלכה09/03/2013הי שרה,
לאורך השנים פגשתי נשים רבות במצבך,
היו רבות שהופתעו לגלות שהן יכולות לחיות גם ללא הסבל הזה...
בין אם הן נשארו עם הבעל ובין אם לא...
זה דורש תהליך- מאמץ מצידך- אין ספק.
אבל מה יש לך להפסיד?
אני חושב שכדאי שתתנסי בהשתתפות בקבוצת נשים. תפני למרכז למניעת אלימות ותבקשי שם ליווי והפנייה לקבוצה אם יש כזאת.
את חייבת את זה לעצמך- לפחות לנסות.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב
שרה10/03/2013מקרב הלב.
באמת המון תודות למני ולמתנדבת. עזרתם לי הרבה.
אני מצחיקה, אני קוראת מה שכתבתי ונראה לי שזו מישהי אחרת. אף פעם לא כתבתי או הגדתי את הדברים האלה. לא יודעת אם זה אמיתי בכלל. לא יודעת מה קרה לי, אתמול שברתי צלחת מרוב כעס ותסכול. אף פעם לא קרה... אולי זה גם מצב אחרי לידה. יש לי תינוק בן 5 חודשים. בעלי אומר שאני משוגעת והכל מגיע לי. הוא לקח מטאטא וניקה את צלחת שבורה.
אולי אני אבוא למקום הזה שדיברת עליו. סהר. זה מקום למשוגעים?
תודה רבה על תשובות. אין לי עם מי לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף
שרה10/03/2013שאני שמחה שמצאתי את המקום הזה. לא יודעת למה חיפשתי "אלימות במשפחה". לא יודעת אם זו אלימות. אני הרבה פעמים רואה שהוא מאד מתאפק לא להכות אותי, והוא באמת לא מכה אותי. אין אלימות. אבל אני לא יודעת מה כן יש. כשאני מרגישה משהו, למשל רע או תסכול או חוסר תאבון או לא יכולה לישון או לא יכולה לצחוק או לא בא לי לחייך, הוא אומר שזה בגלל שאני מפגרת ומתוסבכת. אבל לי באמת לא בא לצחוק או לחייך.. זה לא סתם.. ואני מטפלת טוב בילד וגם בגדולים אני משתדלת מאד. ומאד משתדלת שהבית יהיה נקי, ואני מבשלת הרבה. וגם בעבודה שלי מרוצים ממני. אני לא מרגישה שאני מפגרת או משוגעת. לא באמת. רק לפעמים, כשהוא אומר ואני באמת מתבלבלת. אני מבולבלת. אני באמת משתגעת? אולי אני באמת אישה מפגרת, ואף אחד לא רואה את זה רק הוא? לפעמים באמת אומרים לי, אנשים אחרים, שאני אישה קשה ולא מחייכת הרבה. אולי הוא באמת צודק? אני לא יודעת..
תודה תודה רבה רבה. זה עוזר לי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
שרה17/03/2013אני חוזרת לכתוב. סליחה אם זה מעמיס, זה המקום שלי כמו יומן. לא חייבים להגיב.
אני עצובה מאד. הוא מתנהג אלי גרוע. וגם לילדים. הוא צועק ומקלל אותם. "חמור", "מטומטם", "דפוק בשכל". אתמול צעק והלך לחדר של הגדולה והוציא לה בכח את הדלת של החדר שלה מהמקום. היא צעקה ובכתה שהיא רוצה להתאבד... נבהלתי נורא ובכיתי גם. הוא אמר שהוא לא יכול לסבול כשאני בוכה, ולמה אני כל הזמן בוכה?
הוא אומר שלא מגיע לי גבר טוב כמוהו.
היום הוא הלך שוב למילואים. כל הזמן עושה מילואים. ואמר שאני אנקה לבד לפסח. שאם לא הוא, אני לא עושה כלום. זה לא נכון... אני כל הזמן מנקה.
רע לי מאד. אבל אני לא יודעת מה לעשות. זה כנראה מן גורל כזה. גם כשרציתי ללכת הוא אמר והבטיח שהכל יהיה בסדר, ואמר שבחרתי להישאר איתו. בחרתי בגורל שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)