חייבת עיצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת עיצה
    ורדית
    29/03/2013

שלום רב אני ובעלי נשואים כבר 3.5 שנים ברוך השם פלוס ילד בן שנה ושבעה. לכל אורך הקשר כבר מההתחלה בעלי הינה נוטה להרים עלי יד ולזרוק עלי חפצים ולשפוך עלי קפה בפנים פעם אחת. ההתפרצות הזאת הייתה קורת כל 3 חודשים ועכשיו הוא לא מרים יד אלא סוקר חפצים בתדירות נמוכה.הרוסים שלנו מתבססים על הניקיון בבית והארוחות.הוא טוען שבבית אף פעם לא מסודר אני רוצה לציין שהוא המפרנס בבית.אני לא עובדת בבית מגדלת את בני.וקורה שיעשה קצת בגדים מפוזרים .או בלאגן.היום למשל טיילנו בבוקר עם בילד ושחזרנו הביתה אז באוטובוס התפרץ בינינו ויכוח בגלל שהילד לא החיה רגוע בנסיעה ובעבר קצת כי החיה עייף.בעלי אמר לי להשתיק אותו כי הוא מפריע לו בנסיעה .כמובן שניסיתי אבל אין מה לעשות זהו ילד וכל ילד נורמלי מרעיש מידי פעם.מה שבעלי עשה הוא הגביר את הווליום של המוסיקה באוטו וזה נורא הבהיל את הילד יש לציין שירי טראנס.הוא אמר לי שאם אני לא מצליחה להרגיע י חאותו אז את הוא ימשיך עם המוסיקה.ממש התעלל בנו.רוצה לציין שזו לא הפעם הראשונה שהילד " מפריע"  לו. אמרתי לו שאני מגיע הביתה אני לא מגישה לו ארוחת צהרים שיחמם לעצמו לאור התנהגותו. הגענו לחנייה וכמו בכל ריב בנסיעה אמר לי להעלות את העגלה והילדים לבד בלי לעזור לי ועלה הביתה .הגענו הביתה אכן את הארוחה לבד ואמר שעד שאני לא מסדרת את הבית לא הולכים לארוחת ערב אצל הורי.ובינתיים הוא ישב בחדר וראה סרט להנאתו.אמרתי שיעסוק לי עם הילד אך לא להזיז לו ממש מחווה עלי לנקות.התעצבנתי ואמרתי לו שהוא לא מלך פה שיעזור לי עם הילד אם רוצה שאסיים את מטלות הבית והוא זרק עלי את השלט של הטלוויזיה ומזל שלא פגע בי ורדף אחרי והכריח אותי להתנצל אך לא התנצלתי. על היחס המזלזל שלו.נורא התאכזבתי שלא הלכנו להורי אימי טרחה בבישולים אך הוא אמר לי מעמידים את ואימך תלכו לעזאזל.הוא נוטה לקלל אותי ולהקים עלי את הקול.ניסיתי לתת לו צ'אנסים רבים אמרתי לו ללכת לטיפול ביחד אך מסרב.היינו אפילו על סף גירושים.אפילו היינו בחופשה ראשונה לאחר 3.5 שנות נישואים במטרה להסדיר את היחסים.אני אובדת עימות איני יודעת מה לעשות למי לפנות.האם קיים איזשהו סיכויי קלוש לאור המצב להציל את הקשר?? תודה וסליחה על באורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עיצה

הוספת תגובה

• חייבת עיצה - תגובה

פנינה דובו
    30/03/2013

שלום לך ורדית,

אמנם בעלך מתנהג "כמו מלך" ומצווה עליך מה לעשות בבית, אבל אני מתרשמת שיש ביניכם מאבקי כח, שביסודם כל אחד מכם רוצה להבטיח את מקומו בבית ואולי גם שניכם, את וגם בעלך, חוששים שהאחד ידחוק את רגלי השני. נשמע כי אינכם יודעים לאפשר האחד לשני להרגיש בטוח ולהיות כמות שהוא ומי שהוא, מבלי לרצות את השני, או מבלי לאבד את הזהות העצמית. זוהי בעיה די אופיינית לזוג צעיר שטרם ביסס את הזוגיות המשותפת שלו ומבחינה זו אינכם שונים מעוד זווגות רבים אחרים וכמה שיחות הדרכה יכולות לעזור לכם בעניין זה.

יחד עם זאת לבעלך ישנם דפוסי התנהגות אלימים והייתי מציעה לו למען עצמו לטפל בכך.

בקשר אליך, אני לא יודעת אם עצם השארותך בבית היא חלק מנוהגים המקובלים עליך והאם יש לך בחירה בעניין זה. חלוקה כזו בין בעל לאשתו מכתיבה לא פעם גם את התפקידים של כל אחד מכם: בעלך מן הסתם נמצא מחוץ לבית ואת אחראית למשק הבית, לטפל בילד וכו'. יתכן כי אם היית יוצאת גם את, היית מרגישה יותר בנוח לשנות את אותם תפקידים המוטלים היום כולם עליך.

אני הייתי ממליצה לכם לפנות לטיפול זוגי כדי לשפר ואף להציל את המשך קיום המשפחה שהקמתם. אם בעלך לא משתף פעולה, פני בעצמך ליעוץ מקצועי שבו תוכלי להבין יותר טוב מה הקושי שלך, מה עומד בפניך ואיזו דרך פעולה מתאימה לך.

בשרותי הרווחה קיימת אפשרות של טיפול משפחתי או טיפול יחודי במצבי אלימות במשפחה. הזהרי לא להפיל את כל האחריות והאשמה על בעלך - לאחר שתקחי אחריות לעצמך, מן הסתם יהיה לו יותר עניין להצטרף גם הוא.

חג שמח!

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו