יחס פוגע מצד הבעל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחס פוגע מצד הבעל
    מיכל
    30/03/2013

שלום,
    שמי מיכל,בת 48נשואה 20 שנים ואם ל4 ילדים.לאורך שנות נישואינו בעלי מרשה לעצמו לעשות כרצונו ללא מחוייבות וגבולות.הוא חוזר מבילויים לקראת הבוקר למרות תחנוניי להפסיק,לא מעריך,לא תומך,לא כנה,לא מגן מפני ההצקות של המשפחה שלו,לא מציע יחסי אישות(אני היוזמת ליחסי אישות) .לאחרונה גיליתי שבוגד בי.
    אני חשה מוזנחת,נטושה,נבגדת,מרומה ופגועה מאוד.אני סובלת מפרצי בכי,קשיי שינה,פחדים,
    חוסר אמון וחוסר ביטחון.אני שרויה בתחושת שבר גדול.כל השנים התביישתי במה שאני עוברת ולא ידעתי איך להתמודד עם המצב.הייתי חלשה,נלחמתי לצמצם את הפערים ביננו ונותרתי תקועה .אני חווה את בעלי כמתעלל.מה דעתכם האם זו התעללות רגשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחס פוגע מצד הבעל

הוספת תגובה

• יחס פוגע מצד הבעל - תגובה

פנינה דובו
    30/03/2013

כן, מיכל, יש כאן התעללות רגשית, במובן זה שבעלך פשוט איננו מתייחס לרגשותיך ומתעלם מהם. זוהי כמובן פגיעה קשה מצד בן זוג, בתוך מערכת יחסים מחייבת, משותפת והדדית.

ההערכה שלי היא כי במשך שנים נמנעת מלתת ביטוי לרגשותיך מול בעלך, ויתרת בעצמך על רגשותיך "למענו", והוא פירש את הדברים בדרכו הוא, מסיבותיו הוא, והרשה לעצמו לנהוג על פי הגבולות שלו, ולהתעלם מגבולות שבעצם את לא הצבת בפניו.

דרך ארוכה ולא פשוטה בפניך, אם את באמת רוצה לשנות את המצב, לאחר 20 שנים ואולי יותר.... אבל היא אפשרית. הדרך הזו מתחילה בך והיא שלך: עליך ללמוד להכיר את עצמך ובעצמך, לחבור לרגשותיך, לרצונותיך, לחולשותיך ולכוחותיך - ולאפשר לעצמך דרך לבטאם. כדי שבעלך יכיר ויוקיר אותך - ולא רק הוא - עליך להכיר ולהעריך את עצמך.

להתחיל לטפל בעצמך זוהי התחלה של הערכה או מתנה שאת יכולה לתת לעצמך. קחי את זה בתור התחלה.

מאחלת לך בהצלחה וחג שמח,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיכל

שרה
    03/05/2013

אני מזדהה עם מה שכתבת. אני באותו מצב.
    זה כואב מאד, קשה מאד.
    גם אני בוכה הרבה, בקושי מחזיקה מעמד.
    כתבתי גם הודעה כאן, לפני זמן מה.
    גם אני בשנות ה - 40, אם ל - 4.
    הוא טוען כל הזמן שאני זו שלא בסדר, שאני משוגעת ופסיכית.
    תעדכני בבקשה מה את עושה?

שרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו