מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני אשמהמיכל06/05/2013
שלום שמי מיכל ואני כבר עזבתי את בעלי המתעלל לאחר 5 שנים איתו.
אני בטיפול ומנסה להשתקם אך נראה שהפוסט טראומה רק מחמירה. קשה לי לאכול
ואני מרגישה שאני אשמה בכל התגלגלות האלימות בינינו. הרי אם הייתי חזקה יותר או חכמה יותר הייתי עוזבת אותו אחרי מספר חודשים. מדובר באלימות פסיכולוגית קשה מאוד בה לבסוף השתכנעתי שאני לא שפויה, אלימות מינית וגם פיסית. בקיצור, אובדן עצמי טוטאלי. את מי אני יכולה להאשים חוץ מעצמי? אני כרגע גם מתחילה תהליך משפטי פלילי נגדו וזה מאוד קשה אני סובלת מחרדות רבות מאוד. אני חשה שאין לי
זכות ללכת נגדו לבית המשפט ואני מרגישה שאני אהיה בכלא ולא הוא. אני מבולבלת מאוד. אני גם מפחדת שמרוב שהפנמתי את הדפוסים שלו אני אהיה כמוהו.
רצוי לציין שאני מתקדמת בתפקוד היומיומי מאז שעזבתי(8 חודשים לערך) לומדת , דואגת לסידורים ועוד. אני הולכת לטיפול כרגע פעמיים בשבוע עד לא מזמן רק פעם אחת. אבל זה לא מספיק. אין לי עם מי לדבר ואני מרגישה חנוקה וכל כך בעומס מלהתחיל לחיות רק בגיל 33 שאני לא עומדת בזה.
תודה רבה, פשוט קשה להתמודד עם הכל לבד, אם רק היה לי עם מי לדבר. אשמח לעצתכם.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמה - תגובה
פנינה דובו08/05/2013שלום מיכל,
באמת עוזר מאד לדבר עם מי שיכול להבין אותך.
במרכזים למניעת אלימות ישנן גם קבוצות נשים שאם תוכלי להשתלב בקבוצה כזו אני מניחה שתקבלי תמיכה גדולה מנשים אחרות, המבינות על מה את מדברת.
בסך הכל את ממש צעירה ועזבת את בעלך אחרי 5 שנים, שביחס לנשים שסובלות מאלימות עשית את זה תוך זמן קצר. זה מעיד על כוחות שיש לך.
הסימנים שאת מדברת עליהם מעידים באמת על פגיעה קשה. לא בטוח שהכל שייך דוקא לנישואים שלך עם גבר אלים. את זה בודאי תוכלי לעבד במהלך הטיפול.
את אומרת שאת מאשימה את עצמך. לקיחת אשמה לעתים יכולה לתת תחושה של שליטה, של אחריות למה שקרה לך, ובמובן זה היא יכולה לחזק. אבל בגדול, רגשי אשמה מגבילים אותנו וטוב לצמצם אותם כמה שאפשר. עצם זה שפנית לבית המשפט היא גם סוג של שליטה שאת לוקחת, ולמרות שזה בטוח לא קל, כדאי לך להיות חזקה בשביל זה ולעבור את זה. עם תמיכה כמובן.
לגבי הפחד להיות כמוהו - בכל אחד מאיתנו יש גם תוקפנות. חשוב שאת מודעת לכך. חשוב שתלמדי להכיר את התוקפנות הזו אצלך כי כך תוכלי למצוא נתיבים (לגיטימיים) כדי לשחררה.
הרבה כח, סבלנות ובהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)