אלימות מצד הבן זוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מצד הבן זוג
    סנדרה
    14/05/2013

שלום,
    שמי סנדרה עזבתי את החבר שלי לאחר 7 שנות זוגיות כשמתוכן שנתיים וחצי סבלתי מאלימות פיזית ו5 שנים מאלימות מילולית והתעללות פסיכולוגית.
    הוא היה מכה, חונק, גורר אותי בשיער ברחבי הבית.
    אני לא מסוגלת להשתחרר ממנו, הוא כל הזמן היה אומר לי תעזבי אותי אני לא סובל אותך את מגעילה אותי ואני הייתי מתחננת שישאר איתי.
    אפילו הדבר הכי קטן היה גורם לו להתפרץ עליי אם האוכל היה לא טעים או משהו.
    איבדתי הכל משפחה חברים אין לי קשרים עם אף אחד בגללו.
    ההורים שלו גם היו מתנהגים אליי לא יפה והוא לא היה מעיר להם בכלל.
    עכשיו חזרתי לעיר שלי מצאתי דירה ועבודה אבל הוא לא מרפה ממני אני מתגעגעת אליו וקשה לי בלעדיו למרות הכל.
    אנשים לא יודעים מה קרה לי ואני לרגישה קושי נוראי לדבר עם גברים או להיות איתם ביחידות.
    אני לא מסוגלת ליצור קשר עם אנשים בעבודה כולם חושבים שאני איזה פריקית מתבודדת או איזה חולת נפש. אני מפחדת שיפטרו אותי בסוף...
    עכשיו חג ואני לבד בלי משפחה ובלי אף אחד בזמן שהוא יושב עם החברים שלנו באיזה מקום ומבלה איתם אני פשוט לא יודעת איך להמשיך הלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מצד הבן זוג

הוספת תגובה

• אלימות מצד הבן זוג - תגובה

פנינה דובו
    15/05/2013

שלום סנדרה,
    קודם כל את מספיק חזקה אם הצלחת כבר לעזוב. וזה באמת לא אומר שאת כבר מחוסנת.

את חווה סוג של התמכרות. כנראה שהוא שייך לאיזה חסך ששייך לעברך. אותו עליך לברר וללמוד להכיר, וכן להצטייד בכלים מתאימים, כדי שלא לחזור ולהשתעבד לדפוסים שאימצת, שלא ברצונך ולאבאשמתך.

ועוד דבר. את מכירה בודאי את כלל הנבואה שמתגשמת. נסי לחשוב חיובי ולא שלילי. את יכולה למצוא או להמציא את התסריט שאת רוצה שיקרה (למשל כמה ברת מזל את שמצאת עבודה או כמה את מצליחה בעבודה וכד') ולחזור עליו בדמיונך, במקום המחשבות השליליות. נסי לחשוב על דברים נעימים לך ולגרש את המחשבות עליו.

זה לא קל ובעיקר קשה לעשות את זה כשאת מרגישה לבד. אני ממליצה לך לפנות לשרותי הרווחה באזור מגוריך, למרכז טיפול באלימות במשפחה ולבקש את עזרתם. יש להם הרבה מה להציע לך.

נסי ובהצלחה,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו