מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילוליתליאת28/05/2013
אני חווה אלימות מילולית מבן זוגי, הוא משפיל אותי לעיני חבריםומשפחה ואינו מאפשר לי להגיב. הוא לא הרים עלי יד. האם זו עילה לתלונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו28/05/2013אלימות מילולית, כדי שתהיה עילה להגשת תלונה צריכה לכלול איומים, אמירות פוגעות ומסכנות - פיסית ונפשית, הגבלות, איסורים, השפלות, העלבות, כינויים וקללות... - פעולות (באמצעות שימוש במלים) החוזרות על עצמם.
יש לשים לב: כשאת אומרת "אינו מאפשר לך להגיב" - למה את מתכוונת? איך הוא עושה את זה?
האם בצעקות? במבטים שלו? בהבעות הפנים? בנפנוף ידיים? בקרבה מאיימת?
חשוב שתדעי לתאר פרטים אלה אם את הולכת להגיש תלונה: לא מספיק שאת לא מצליחה להגיב בנוכחותו. חשוב מה הוא עושה שגורם לך להגיב ולהרגיש כך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי בן זוג שממש שיחק בריגשותיי
חניתה20/07/2013למרות שהייתי מאד מודעת למה שקורה וניסיתי שוב ושוב להחזיר לידי את השליטה בחיי, הוא הצליח לשכנע אותי שהפעם אוטוטו הדברים משתנים לטובה. הוצאתי המון אנרגיה בנסיונות הנואשים שלי להתנתק מריגשותי העזים כלפיו ולהתרחק מהקשר הזה. לא היה לי קל. עכשיו אנחנו לא בקשר, אבל היו כבר תקופות של התרחקות. איכשהו הוא הצליח להחזיר אותי אליו. הפעם אני איתנה בדעתי לא ליפול שוב לידיו. אני מקווה שהוא לא יעמיד אותי במבחן, כי אאלץ להיות מאד תוקפנית ואפילו להזהיר אותו שאפנה למשטרה, ואני ממש לא רוצה שזה יקרה. מעדיפה שיבין לבד ויתנתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי המומה
חניתה20/07/2013למרות שהיו לי גם בעבר קשרים לא משהו, הוא עלה על כולם. הוא ממש הימם אותי עם ההערות הניבזיות הבלתי פוסקות שלו. והוא קרא לזה "ביקורת בונה"(ממש!!!)
עשיתי פעם רשימה של כל ההערות שלו וזה כלל ביקורות "בונות"בכל תחומי החיים, מכף רגל ועד ראש. זה נגע להערות על שערי שהיה לדעתו פגום, עור פניי עייף ומוזנח, קיפול מכוער באף, ריח רע מהפה, הליכה כפופה עד גיבנת, צליעה,חושים פגומים:את ממש עיוורת, את ממש חירשת, יש לך מבנה גוף מוזר... הערות שנוגעות להתנהלותי הכלכלית: "בזבזנית, חסרת אחריות, מנוצלת, מרומה, מפסידה כרונית..." לרמתי האינטלקטואלית: כל הלימודים שלך שווים לתחת, הספרים שאת קוראת מלאים שטויות, הפרופסורים האלה שלך לא מבינים כלום...
הערות "בונות" הקשורות לחברותיי:" כולן מטומטמות, טיפשות, תת-רמה, פרימיטיביות, נצלניות."
כל הגברים שהייתי איתם בקשר ניצלו אותי והפכו אותי לזונה,כולם לדעתו, עבדו עלי ורימו אותי. אני חסרת אחריות, חסרת רגשות, אטומה ולא אמינה.
הבית לדעתו לא היה מספיק נקי, הוא לא נגע בכיבוד שהגשתי לו בטענה שהכלים מלוכלכים, והסכו"ם לדעתו היה מלא חלודה (?!) הוא טען שהאוכל שאני מכינה לא טעים ודוחה, ובכלל אני מבשלת בצורה לא הגיינית.
בקיצור, לא היה בי לטעמו שום דבר אחד טוב.
אם זה היה המצב, מדוע התחנן כל פעם שנחזור, קנה מתנות ומימן בילויים?
פתאום היה חמוד כזה, מתוק, מלא קסם אישי...
בסיכומו של דבר - זהו !!!! התקררתי ממנו סופית. לא מבינה איך נתתי לאדם כזה להתקרב אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)