מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מצד הבעלדנה29/05/2013
שלום,
מאז שהכרתי את בעלי הוא סובל מהתקפי זעם קשים. זה מלווה בצרחות אימה מפחידות מאוד, שבירת חפצים שלאחרונה פחתו אבל עדיין המצב מאוד מאוד קשה. לפעמים גם תוך כדי הצרחות הוא שם את ידיו מאחרי הגב, כנראה כדי שלא להרביץ לי ומקרב את פניו לפניי וצורח.
הוא היה בסדנה לשליטה בכעסים לפני כשנה ומאז היה מעט שיפור אך המצב שוב מתדרדר. הבעיה היא שתמיד הוא מאשים אותי במה שקורה וטוען שבסדנה לימדו אותו שבן הזוג צריך לעזור במצבים כאלה. למרות הפחד שאני נמצאת באותו הרגע, אני לא נאלמת אלא עונה על הכל ובכך בעצם מלבה את הסיטואציה עוד יותר. הוא אומר לי לסתום אבל אני ממש לא חושבת שאני צריכה לסתום בשביל שיירגע, כי אני רוצה לעמוד על שלי ועל צדקתי. אחרי מצבים כאלה הוא נעלם ולא מוכן לדבר ובטח שלא להתנצל ואף יותר מזה- כועס עלי כי הוא חושב שאני אשמה.וגם זו אלימות לדעתי.
מה שהיה בלילה למשל, שהילד שלנו בן השנתיים הגיע למיטתינו (ובעלי לא מוכן שיישן איתנו כדי לא להרגיל אותו) וכנראה מתוך שינה הרמתי אותו למיטה, אני אפילו לא זוכרת, הילד התעורר כעבור כמה זמן בבכי כי יש לו בעיות שינה וניסיתי להרגיעו ואז בעלי לקח אותו לחדרו כאילו היה חפץ, בלי להסביר לו כלום וכעס עליו שיפסיק לבכות וניסה להשכיבו במיטתו. אני טענתי שהילד לא אשם בזה שהוא הגיע למיטתנו ואם כבר הוא פה אז למה לקחת אותו והוא כמובן צעק עלי שהוא לא מוכן שהוא יהיה במיטה. הילד הגביר את הבכי ואני באתי לחבק אותו הוא המשיך לבכות ואז הרמתי אותו ואמרתי לבעלי שבגללו עכשיו הלכה לנו השינה והוא טען שאני סתם מוציאה עליו את התסכול שלי שהילד התעורר אבל זה ממש לא נכון כי פשוט הייתי מתוסכלת מזה שהוא עשה רע לילד לדעתי והרס לנו את השינה ואז הוא התחיל לצרוח עוד יותר והילד כמובן הגביר את בכיו וגם לקח לי אותו מהיידיים והתחיל לצרוח עליו צרחות אימה שיפסיק לבכות וגם ניגש אלי בצרחות אימה מפחידות מאוד וגם דחף אותי קלות. בסוף הוא נתן לי את הילד וטרק לנו את הדלת של החדר ונכנס לישון בחדר של הילד. תוך כדי כל זה עמדתי על שלי שאני צודקת, אמרתי לו שהוא רע לב ושהוא מטומטם. הוא מצידו אמר לי כל הזמן לסתום כנראה כי הוא הרגיש שהוא משתגע. כמובן שהדברים האלה הופכים אותי לאישה דכאונית ומשפיעים עלי נפשית בצורה קשה. כמובן שברורים לי הנזקים הנפשיים שזה גורם לילד. התקפי הזעם שלו בזמן האחרון קורים לעיתים תכופות מאוד ואני מרגישה שאני לא יכולה לחיות ככה יותר. דיברנו לאחרונה על טיפול זוגי אבל האמת היא שאני לא רואה איך טיפול זוגי יכול לעזור כי באמת ובתמים חושבת שיש לו בעיה נפשית מאוד קשה והבעיה אך ורק אצלו. גם אם המטפלת תסביר לי איך להתנהג במצבים האלה, זה נראה לי הזוי ומשפיל. חד וחלק הוא צריך לטפל בעצמו. לא שאני מבינה בזה יותר מידי, אבל אני סבורה שהוא צריך להתחיל לקחת כדורים לאיזון. מה אתם חושבים? מה לעשות? זה מצב שיכול להשתנות בכלל? האם האשמה אכן גם בי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מצד הבעל - תגובה
ד``ר מני מלכה29/05/2013דנה שלום,
נתחיל מהסוף,
האשמה ביחס להתנהגות האלימה לעולם אינה שלך ולא יכולה להיות. מי שהאחראי להתנהגות האלימה, "בעל הבית" שלה, הוא רק מי שמתנהג בדרך אלימה, במקרה הזה בעלך.
עם זאת, יש לך חלק ביחס למערכת היחסים הזוגית, מכיוון שאת חלק מהמערכת הזאת. ונראה שהיחסים בינך ובין בעלך אינם מוצלחים במיוחד ושכולם סובלים בדרך כזו או אחרת.
אם בעלך עבר סדנא, כל הכבוד לו. זה נכון שאפשר לבקש עזרה מבת הזוג, אבל כמובן שלא בדרך של האשמה, השפלה או איום.
מתוך התיאור שלך נראה שאכן ישנם קשיים בתקשורת בניכם- למשל ביחס להתנהלות מול הילד הקטן. כלומר יש נושאים "רגישים" שבהם יש רגישויות רבות ומחלוקות יש להם ביטויים אלימים.
השאלות שאת מעלה הם שאלות גדולות (האם בעלך יכול להשתנות) ועדיף דווקא להתחיל בדברים קטנים יותר.
למשל, אין לך אחריות אם הוא ישתנה או לא אבל כן תוכלי לקחת אחריות ביחס לשאלה מה את רוצה לעצמך...
כלומר, תוכלי לגשת למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך ולבקש עזרה.
שם תוכלי לברר האם את רוצה להישאר בקשר, באילו תנאים, מה מקשה עלייך, מה תוכלי לעשות להגנתך, מהן הזכויות שלך כאישה מוכה וכו'.
זהו תהליך נפרד מזה שבעלך מצופה לעבור ורצוי שיעבור. כנראה שהסדנא לא הספיקה והיא רק מונעת אלימות פיזית (אבל ישנן אלימויות נוספות, קשות לא פחות).
טיפול זוגי, על פי רוב, מומלץ רק לאחר שנעשים טיפולים פרטניים.
לגבי הדיכאון- אכן נשים מוכות סובלות לעיתים מדיכאון, אין פלא.
לכן מהרי לטפל בעצמך- זה לא אומר שאת אשמה, בכלל לא, אלא רק שאת מקבלת את זה שמגיע לך לטפל בעצמך לאור מה שאת עוברת.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)