מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לאלימות מילוליתנועה21/06/2013
יצאתי עם בחור במשך כ8 חודשים.
אני לא הייתי טלית שכולה תכלת אבל,הוא הפעיל עליי המון לחץ ואלימות מילולית.. מילים כמו סתומה, מפגרת, חתיכת אפס, שרמוטה, זולה (כי הבאתי לבחור שהכרתי ברחוב את המספר שלי, כשהייתי רווקה) זונה, עלובה, פתטית (הוא הדגיש אבל שהוא גם קרא לחברה שלו לשעבר עלובה ופתטית)
הקללות נבעו לטענתו באשמתי. תמיד אני הייתי אשמה. הייתי מתוסכלת מזה שהרגשתי שאני מדברת לקיר כיוון שהוא לא הבין את הרגשות שלי ומה הקללות שלו עושות לי. כשפעם אחת בכיתי הוא אמר לי "מה את מתבכיינת? תפסיקי להתבכיין"
בסוף הקשר שלנו, הוא אמר שהוא רוצה לפתוח דף חדש, הסכמתי .אך כעבור כמה ימים אני זאת הפעם שיצאה עליו, אפשר לומר שהשפלתי אותו והוא שתק ולא אמר מילה או קללה. הוא סיפר לי שהוא בכה כל הלילה ובקושי נרדם ובחיים לא השפילו אותו ככה. יום למחרת יצא לי מהפה שעכשיו הוא מרגיש מה שאני הרגשתי כל הקשר והוא ענה "כמובן! שוב פעם תמיד את! את חתיכת אנוכית ואגואיסטית, תמיד חושבת על עצמך, לא אכפת לך בכלל שפגעת בי וכל ההתנצלויות שלך שוות לת**.
הוא סיפר לי שאני הבחורה היחידה (הייתה לו חברה לפניי 8 שנים) שאי פעם הביאה אותו למצב כזה שהוא נאלץ לקלל ולהשפיל.
אני מניחה שרובכם עם ניסיון חיים עשיר לגביי זוגיות
רציתי לדעת מה דעתכם? האם לדעתכם הוא יגיע למצב של אלימות מילולית גם עם בנות זוג אחרות? האם לדעתכם גבר אלים תמיד כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לאלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו23/06/2013שלום גילה,
את בעצם שואלת האם יכול להיות שאת גרמת לגבר הזה להיות אלים והאם הוא באמת אלים או שזה רק בגללך.
בואי נאמר שגם אם היו סיטואציות שבהן הראית גם את חלקים פחות יפים שלך (ולמי אין כאלה?), עדיין אינך אמורה לספוג השפלות ופגיעות מצד מישהו, בטח לא מצד מישהו ביחד איתו את רוצה לחיות את חייך.
אגב, אם הוא לא יודע לשלוט בעצמו - רק הוא יכול לטפל בבעייה שלו, וגם אם יאשים אותך, אולי יזה יעזור לו להרגיש יותר טוב באותו רגע, אך לא יפתור את בעייתו. תהיי בטוחה שלא את יצרת את הבעייה שלו.
טפלי בעצמך. נראה שהוא יודע גם להיות נחמד אליך ולגעת בנקודות התורפה שלך. אם זה מה שגורם לך רגשי אשמה, כדאי שתעשי משהו כדי להכיר יותר טוב את עצמך ואת הנקודות הללו. כי בכל פעם שמישהו נוגע בהם, את בעצם מאבדת את יכולתך להגן על עצמך. וזה מה שאת צריכה ללמוד לעשות: ללמוד להגן על עצמך ולהבין מה חסר לך או מפריע לך לעשות זאת בצורה יותר טובה.
שיהיה לך בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, רציתי רק לדעת..
נועה29/06/2013אני בהחלט צריכה לעבוד על עצמי כדי לא לקבל תגובות כאלה מגברים בהמשך חיי..
אני די מרגישה שאני צריכה טיפול כדי להחזיר לי את הביטחון העצמי שלי כיוון שאיבדתי איתו בגלל הקשר הזה.
האם אני צריכה לדעתך טיפול? זה משהו שיעבור מאליו? או שעדיף לדבר עם בעל מקצוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, רציתי רק לדעת.. - תגובה
פנינה דובו07/07/2013כן, שלי (טעיתי בשם בתגובה הקודמת),
כשאני מציעה לך לטפל בעצמך ולהכיר את עצמך ואת נקודת התורפה שלך, אני חושבת שיותר קל לעשות את זה בעזרת מטפל מקצועי.
הרבה פעמים קשה לנו לגלות את הנקודות החלשות שלנו בעצמנו. אבל בלי זה אנחנו גם לא יכולים לרפא את הנקודות האלה.
בהצלחה לך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נטע24/07/2013מסתבר שהוא רוצה שנחזור , הוא אמר שהוא ישתנה ואני רואה את השינוי
השאלה היא האם כדאי לי להיכנס לזה שוב? האם באמת בנאדם יכול להשתנות תוך כל כך מעט זמן? האם דברים לא יחזרו להיות כמו פעם? כדאי לתת לו הזדמנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
פנינה דובו24/07/2013הייתי נותנת הזדמנות שניה ובלבד שהפעם את מצויידת בארגז כלים כדי לדעת איך להתמודד עם מצבים כמו אלה שהיו, במידה ויחזרו, ושתהיה לך כתובת לפנות אליה במידת הצורך ולהיעזר בה (מומלץ מרכז לטיפול באלימות במשפחה בשרותי הרווחה).
אם עשיתם זאת, גם את וגם הוא, הדרך פתוחה בפניכם.
ןאם לא - גם בפעם הבאה לא תדעי מה לעשות!
אני לא יכולה לנבא מה יקרה לכם בעתיד, אבל החוכמה היא להיות מוכן מראש, בטח אם זה כבר זה כבר קרה לך.
אגב, זה לא היה מזיק לאיש/ה/בני זוג לעבור קורס הכנה לזוגיות, כולל מצבי משבר וקונפליקט. בסופו של דבר זה קיים אצל כולם, מי פחות ומי יותר.
שתצליחי,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)