בן זוג קצת אלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג קצת אלים
    רוני
    23/03/2008

יש לי חבר כבר חצי שנה,נפרדנו מס' פעמים ואני זו שתמיד חוזרת, כי אני מאד קשורה אליו ואוהבת.
    בזמן האחרון המצב הנפשי והכלכלי שלו לא טוב (נדודי שינה וחוסר עבודה) ולכן יוצא שהוא מתפרץ עליי לפעמים ,צועק ומקלל וגם מדי פעם נותן דחיפות עם הרגליים שלו (אבל אני גם מחזירה).
    כשקראתי באיזשהו אתר איך לזהות גבר אלים,יצא שברוב התשובות עניתי כן. שהוא אכן כזה.הוא סבל מאלימות מצד אביו ,הוא אובססיבי וקנאי ,תמיד רוצה שאהיה לידו.אין לו אימון בי והוא חושש שאבגוד בו.
    בנוסף בגלל שחזרתי אליו שוב איבדתי את חברתי הטובה ואימי דואגת לי.
    מה שכן אני יודעת שלמרות זאת בסה"כ הוא אדם טוב, ובמעט שיש לו הוא מפנק אותי כמה שניתן ובעיקר במגע וכיף לי איתו.
    ואני בטוחה שאם המצב הכלכלי שלו היה טוב הוא היה מתנהג אחרת.בנוסף אני גם קשה איתו וכל הזמן מעבירה עליו ביקורת במטרה שישתנה ומתנהגת אליו בזלזול .זו בעיה אצלי שירשתי מאבא שלי שהוא אדם קשה וביקורתי.

שאלתי היא מה לעשות? ואיך אדע אם זו אשמתי שהוא כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג קצת אלים

הוספת תגובה

• "קצת אלים"

ד''ר גיא אנוש
    24/03/2008

מורן שלום
    לשאלתך, "איך אדע שזו לא אשמתי" - נראה שבהקשרים רבים את נוטה למצא הסברים חיצוניים להתנהגות של אנשים - זאת אומרת - מאשימה אנשים אחרים או מצבים כללליים בהתנהגות. כך, את טוענת שהוא אלים כי מצבו הכלכלי קשה. את ביקורתית כי אביך ביקורתי, הוא קנאי כי אבא שלו כזה, וכן הלאה.
    מורן, אף אחד לא אשם באיך שאדם אחר מתנהג - התנהגות זו בחירה שלנו, ואנחנו יכולים לבחור מה לעשות ומה לא. לפעמים לא קל לשנות, אך זו עדיין בחירה האם לנסות או לא. כך שאת לא אשמה בזה זהוא אלים - גם אם את ביקורתית וקשה אליו.

מצד שני, נשמע שהזוגיות שלכם בעיתית מאד - את קשה וביקורתית אליו, ומנסה לשנות אותו כל הזמן (לא הבהרת באיזה מובן), הוא קנאי, שתלטן ואלים. אני ממליץ לכם ללכת ליעוץ זוגי על מנת ללמוד דרכים טובות, יעילות ונעימות יותר לתקשר, להיות ביחד, לתת אמון זה בזו ולהפך, ולקבל את הדברים הקטנים והמעצבנים אחד אצל השניה. כלאלה שהם לא אלימות ולא הגבלה וכפיה אחד על השני.

בהצלחה,

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו