מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מבת הזוגד26/07/2013
שלום,
אני בחורה, יוצאת עם בחורה כבר כחצי שנה. היא מתפרצת הרבה וכשזה מגיע לריבים שהםפשוט אלימים בכל צורה חוץ מאלימות פיזית ישירה כלפיי, אני עוזבת אותה. והיא- לא נותנתלי לעזוב אותה. הגיעה אלי הביתה ולעבודה עשרות טלפונים ביום והודעות משנאה ועד "אני לא מרגישה טוב, אני הולכת להתאבד..." איכשהו אנחנו בסוף חוזרות. והיא נרגעת לתקופה (תקופת "ירח הדבש"?) ואחרי כמה זמן שוב איכשהו מגיעים לאותו מצב. בהתחלה אמרתי לעצמי זו פעם אחרונה שאני חוזרת אליה, אבל עכשיו הגעתי למצב שאני פשוט מרגישה שאני לא יכולה להפרד ממנה. אני פשוט לא מצליחה. אנחנו רבות והנתק נמשך כמה שעות או גג יומיים. וחזרה.
היום היה שוב ריב, היא כעסה עלי על כל מיני דברים בצורה לא מכבדת ולא פרופורציונלית בכלל, צעקה, התעצבנה, בסוף אמרה לי שנמאס לה מהקשר הזה, וכל מיני דברים מגעילים מאד... אמרה לי שהיא מסיעה אותי הביתה ואז כשאספתי את הדברים ויצאתי היא פשוט נעמדה בדלת ואמרה לי ייאלה ביי- כאילו- תחזרי לבד. הלכתי בוכה והתיישבתי לעשן באחת הכניסות והיא הלכה אחרי, צועקת, אומרת לי "קומי", בעטה לי בשקית של הבגדים, ואני בוכה אוספת את הבגדים, קמתי התחלתי ללכת היא הולכת אחרי תופסת לי את התיק, צועקת.. אני לא זוכרת כבר מה משהו כמו "תעצרי את לא הולכת".. עלתה אחרי חצי רחוב חוסמת אותי בגוף צועקת, בשלב מסוים התחילה עם "יש לי כאבים בחזה" ודמעות........... טוב סליחה על הונטילציה הכפויה, בקיצור הלכתי ואז היא איימה בהתאבדות בהועת אסמאס ואז אמרה שהיא גמרה איתי ואחרי כמה שעות התחילו טלפונים. אני לא עונה. (כל זה תהליך רגיל) ואז היא אומרת שהיא נוסעת לבית חולים ושאני אבוא איתה.. מניפולציה. לא עונה. ואז מתחילים האיומים "את תצטערי על הסינון הזה", ו"אני באה".. בקיצור אני פה בבית לבד בבונקר, כיביתי טלביזיה, השתקתי מחשב, טלפון על שקט.. אני גם לא יכולה לדבר בו כי אז היא תדע שראיתי את כל השיחות ממנה (בינתיים יש לי סיפור גיבוי שהפלאפון היה על שקט וישנתי.. ) מחפשת צ'טים של תמיכה באינטרנט- לא מוצאת משהו זמין עכשיו אונליין. ומגיעה לפה. תוך כדי כתיבתההודעה היא כבר מחוץ לדלת שלי דופקת ומצלצלת...ואני עושה כאילו אני לא בבית. אני לא יכולה להזמין עליה משטרה משתי סיבות- האחת- אני לא רוצה להרוס לה את החיים (בכל זאת.. יש רגשות) והשניה- אני פוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מבת הזוג - תגובה
ד``ר מני מלכה26/07/2013שלום לך,
הדילמה שלך שכיחה בתוך מה שנקרא קשר זוגי אלים.
קשר שכזה אכן מאופיין באמביוולנטיות רגשית, קשיים בוויסות של קירבה ומרחק, רגשות של אשמה, פחד נוכח איומים, תלות ועוד...
לקשר מסוג זה ניתן להתייחס (לפחות) בשתי רמות
האחת- רמה ההגנה והביטחון האישי. כלומר, ביכולתך לעשות דברים להגנתך כשאר מדובר בסיכון לחייך ולרווחה הפסיכולוגית שלך. במקרים של איומים, איום ברצח, אלימות פיזית, אפשר להתלונן במשטרה. כאלטרנטיבה- אפשר להוציא צו הגנה מבלי שהדבר יפגע בבת הזוג (תיק פלילי).
השנייה- בנוסף לנושא ההגנה, הינה טיפול בסבך הפסיכולוגי שנגזר מקשר שכזה. טיפול שיאפשר להתלבט בקול רם, וונטילציה, הבנה של הבחירה בבת הזוג, של הרצונות שלך, המחסומים וכו'...
למשל, ייתכן שהתלות הגבוהה של בת הזוג שלך בך (מאיימת להתאבד אם תעזבי אותה), וביטויים שלה, קסמו לך בתחילת הקשר (אף אחת לא תאהב אותי כך...). אם כן- אז זהו נושא שניתן לבחון אותו בטיפול.
ישנם מקרים שבהם ניתן לשקול טיפול זוגי.
בהצלחה
מני
נ.ב
באפשרותך כמובן לקבל ייעוץ וטיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא עדיין מחוץ לדלת שלי
ד26/07/2013מה אני יכולה לעשות??
אני יושבת בבית שלי בחושך בשקט פוחדת להתעטש שלא תשמע.
פוחדת להדליק את האור שלא תדע שאני כאן וגם לא יכולה לדבר בטלפון שלא תדע שאני עם הטלפון.............
כבר חשבתי להדליק את האור ומקסימום היא תעמוד לי מחוץ לדלת ותצעק ואולי שכנים יזמינו משטרה.... אבל אני פוחדת שהיא תפרוץ לי לבית איכשהו (שמעתי אותה מנסה בזמן שישבתי בשקט)
אני רק רוצה לעזוב אותה! שום טיפול זוגי הבחורה לא נורמלית בפרידה הקודמת רדפה אחרי ולקחה לי את הפלאפון מהידיים לא נתנה לי אותו והדפה אותי בדחיפות וצעקות.
פעמים אחרות הגיעה אלי לעבודה וחיכתה לי בחדר ההמתנה איפה שהלקוחות!!
איימה שתהרוס לי את הפרנסה ותגיע אלי לעבודה יום יום....
היתה פעם אחת שאמרה לי בטלפון שהיא תהרוג אותי. צחקתי עליה וניתקתי לה בפנים אבל בתוכי קצת פחדתי.
היתה לה כבר חברה שהוציאה נגדה צו הרחקה.
אני לא יודעת אם היא יכולה באמת לפגוע בי פיזית בצורה קשה.
אף פעם לא ממש הרימה עלי יד יותר זרקה חפצים בחדר או מקסימום דחפה אותי ונגחה בי עם החזה. פעם אחת החזיקה את הידיים שלה ליד הראש שלי כאילו מנסה לשמור על עצמה שלא לערוף לי את הראש....
יש תקופות שהיא מודעת לבעיה.
מה הדרך הכי טובה להפרד ממנה?
כשאני מתעלמת היא באה עד אלי ועוקבת אחרי בעבודה ובבית.
אם אני פשוט אהיה רעה אליה?
אני לא יודעת איך אני מגיעה מחר לעבודה היא בטח תחכה לי שם..
אני עובדת במשרד במקצוע טיפולי וחוששת שהיא תצעק לי שם ותעשה בושות ליד כל העובדים........ ואולי גם תדבר על דברים שהיא יודעת עליי שיגרמו לממונים לחשוב עלי כל מיני דברים.... אולי שאנילא מתאימה לעבודה.
איך נפלתי לדבר הזה איך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)