חייבת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת עזרה
    שם בדוי
    09/08/2013

כתבתי פה לפני חודשיים, שאלתי אם אני מגזימה ולמרות שענו לי שלא העדפתי להתעלם ולהתכחש למצב, הייתה תקופה טובה עד לפני שבועיים-
    רבנו, קיבלתי אגרוף בבטן, שעד עכשיו יש לי סימן ממנו, הוא דחף אותי על הארון, תפס אותי ביד חזק והזיז אותי לאן שהוא רוצה, כל זה כשהוא מחזיק את הילדה ביד אחת ולא נותן לי להתקרב אליה.. הוא החליט שהוא לוקח אותה למעון, התארגנתי מהר ויצאתי לעבודה לפני שהוא יחזור בדרך הוא שלח לי הודעה שאם אני לא אהיה בבית כשהוא חוזר הוא יגיע לעבודה שלי ויעשה לי בלאגן.. מכיוון שהבנתי שאני הולכת לאבד את העבודה שלי ופחדתי ממנו חזרתי.
    ואז דיברתי עם אבא שלי, וסיפרתי לו הכל.
    לא משנה מה קרה באמצע(זה ארוך), החלטנו לסיים את זה יפה, אני אקח את הילדה ואעבור לגור עם אמא שלי..
    כרגע המצב שהוא סוחט אותי, מנסה להוציא ממני ומאבא שלי כסף, הוא רוצה לקחת את החיסכון של הילדה, הוא כל הזמן מאיים שהוא ייקח ממני את הילדה, הוא כל הזמן מקלל.
    באופן כללי הוא מנסה למרר לי את החיים, הוא מטנף את הבית זורק דברים, הוא אומר לילדה "אמא שלך משוגעת, אמא שלך מטורפת" ודברים כאלה(מזל שהיא עדיין לא מבינה אותו). כשריכזתי את כל הבלאגן שהוא עשה למקום אחד הוא התחיל לאיים שהוא "ישבור לי את העצמות" ודברים כאלה..
    הוא משתמש בדברים שרק הוא יודע עלי, שלא סיפרתי לאף אחד בעולם בשביל להפחיד אותי, כמה שנים לפני שהכרתי אותו עברתי אונס, הוא כל הזמן מזכיר לי את זה, הוא אומר שאין לי אף אחד בעולם ושגם את הבן אדם היחיד שהגן עלי אני מאבדת עכשיו, הוא אומר שברגע שאני אעזוב אותו זה יקרה לי שוב.. באמת שזה מצליח לערער אותי, כבר אין לי אמון באף אחד...
    אני מפחדת לפנות למשטרה, אני רק רוצה שהסיוט הזה יגמר כבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה - תגובה

פנינה דובו
    11/08/2013

שלום לך,
    אתחיל דוקא מהסוף, כי אולי זו החוליה שזקוקה אצלך לחיזוק וגורמת לך להחלטות שממשיכות את הפגיעה בך. אני מתכוונת לאונס. את עברת חווייה טראומטית שיכול להיות שממשיכה להשפיע עליך, במיוחד אם לא טיפלת בה.

חזרתך שוב ושוב לבן זוגך הפוגע בך, גם היא יכולה להיות קשורה בכך. את נשארת שבויה בידיו, הן בשל הסוד שהפקדת אצלו והן בשל הפחד "להישאר לבד בעולם" ותחושת הבדידות שאת חווה. הוא מנצל את חולשותיך אלה. והוא גם מסוכן, כפי שאת בעצמך מדווחת.

אם עוד לא הצענו לך לפנות למרכז טיפול באלימות, הרי שאני חוזרת ומפצירה בך לעשות כן.את צריכה חיזוקים על מנת להיות מסוגלת לעזוב (ולהיעזב...) והן כדי לפנות ולהיעזר בגורמים שיוכלו לעזור לך (כמו המשטרה).

פנייה לעזרה במרכז הוא צעד ראשון וחשוב מאין כמוהו. זה מה שעליך לעשות ללא דיחוי.

היי אמיצה,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שם- ועדיין שם

שם בדוי גם
    27/08/2013

אני בדיוק מטיילת בין פורמים של אלימות כדי למצוא תמיכה, בעלי עדיין לא הכה אותי אבל אני חושבת שזה רק בגלל שכשהיה מנסה לאיים הייתי כמה ונעמדת מולו ואומרת שינסה אם הוא גבר, כי מישהו מאיתנו יצא מפה חי וזו אני. למרות וכנראה בגלל שגדלתי עם אבא מתעלל התחתנתי עם גבר מתעלל אז אני יכולה לספר לך משני צידי המתרס..
    אימי לפני 15 שנים בהמון המון לחץ מצידנו הילדים קמה והתגרשה, היא וויתרה על הכל על הבית המזונות הכל ואבי עדיין לא רצה לתת לה גט הוא היה בכלא אך עדיין היה מתקשר מהכלא לאיים עלינו כי אנחנו לצידה! סבלנו המון המון השפלות ומכות למרות שאבא שלי תמיד הכחיש שהרביץ לנו ואנחנו למרות הזיכרונות הכואבים הכחשנו גם. זה מה שגבר מתעלל עושה לבת הזוג שלו. אני מציעה לך לקרןא רת הספר"למה הוא עושה את זה" של לנדי בנקרופט. הוא יעזור לך להבין בתוך מה את נמצאת ויעזור לך לצאת משם בבטחה עם ביתך. אימי בסוף התגרשה ואבי שאיים ברצח כל כך הרבה שנים פשוט נעלם מחיינו זה לקח זמן אבל העונש שלו על כל השנים האלו הוא שהוא פשוט נשאר לבד וימות לבד. כשהוא התקשר פעם אחת הוא אמר לי "יא בת **** אני בחיים לא יהיה לידך שטוב לך, כשתתחתני אני לא אהיה שם כשייולד לך ילד אני לא אהיה שם אבל כשאמא שלך תמות אני אהיה שם כשהבן שלך ימות אני אהיה שם, רק ברע אני אהיה"
    ואני שהבטחתי לעצמי שתמיד "אכבד" את אבי עמדתי במילתו- הוא לא היה בחתונתי ולא היה בלידת בני והוא לא בחיים שלי יותר ואני לא מרגישה רע על כך. לא על כל דבר סולחים לא משנה למי לפעמים צריך להעיף אנשים מסויימים מחיינו לא משנה מיהם או מה תפקידם בחיינו. אם מישהו עושה לך רע אל תהיי שם. ורק שתדעי שזיכרונות טראומטיים זוכרים מגיל הכי מוקדם אני זוכרת שאבא שלי היה נוהג לנשוך אותי כש"הייתי ילדה רעה" נשיכות כואבות!!! הייתי בת שנתיים-שלוש!!! ואני זוכרת את זה כאילו זה היה אתמול!!!
    ההתעללות בחיי התחילה רק לאחר הכניסה להריון והייתי צריכה להתמודד עם תקופה קשה של הריון ולידה כדי לעשות את הצעד הזה. תמיד בריבים אמרתי לו שכשאני אסיים את התקופה אני אראה לו מאיפה משתין הדג הוא היה צוחק ואומר שהוא יזרוק אותי אצל אמא שלי עם הילד ואני אגדל אותו אצלה בסלון. ואת האמת שהייתה תקופה שממש האמנתי בכך.. עד שאספתי את עצמי נפשית ומתוך דאגה קודם כל לבריאותו הנפשית של בני ועברתי את תקופת ההסתגלות להורות וקמתי עליו ממש ממש כך קמתי עליו וכל זה אחרי שלמדתי טוב טוב על גברים מתעללים -זה אותו דפוס בין אם האלימות היא נפשית או פיזית ושלא תטעי אני בטוחה שאם הייתי חלשה יותר הוא גם היה מרביץ.. דעי את זכויותייך!! יש לך המון זכויות בגירושים ואל תוותרי עליהם!! את צריכה להבין שאחרי, את גם צריכה לחיות ולפרנס ולגדל את ביתך עם ביטחון מכל הכיוונים. אמא שלי ויתרה על הכל וסבלה ועד היום קשה לה בגלל זה, אני שאמרתי לעצמי שלא משנה מה אני לא אגדל את בני בסלון של אימי למדתי להיות מחוכמת ולריב איתו על הדברים שלא חשובים לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

שם בדוי גם
    27/08/2013

אני שאמרתי לעצמי שלא משנה מה אני לא אגדל את בני בסלון של אימי למדתי להיות מחוכמת ולריב איתו על הדברים שלא חשובים לי כדי שיוציא את האנרגיות שם ושאיפה שאני רוצה הוא לא יבזבז שם את האנרגיה... הייתי רבה איתו על כך שהוא יהיה איתו בימי מחלה ושביתות וכאלה ואז במזונות הוא לא שם לב איך הוא הסכים לסכום כזה.. רק אחרי שהוא חתם על ההסכם הוא הבין מה הוא עשה וזה היה מאוחר מידי.. ובסוף הוא הבין שלא רק שאני לא אגדל את הילד בסלון ואסבול אלא שגם יהיה לי הרבה יותר נוח אחרי שהוא ילך...
    בקיצור
    1. אבא שלי איים באלימות ורצח וישב בכלא והכל וכל החיים חיינו בפחד שירצח את אמא שלי ואותנו ובסוף אחרי שלא היה לו על מי לשלוט יותר אבדו לו הכוחות והוא חי עם עצמו היום וכבר לא חזק כמו שהיה- אבל אני לא רוצה שלרגע תזלזלי בכך- צעשי עבודה טובה לקראת צאתך וצאת ביתך מ\"עבדות לחירות" תהיי אליו נחמדה אבל אסטרטיבית. תלמדי הגנה עצמית. תבדקי את כל האפשרויות כדי שלא תסיימי כמו עוד מקרה שקוראים עליו בעיתון. אבל שזה לא יהיה מה שיפחיד אותך.
    2. אל תוותרי ואל תשלמי לו שקל!! את צריכה לדאוג לך ולביתך ולעתיד שלכן! אם כבר תשלמי למישהו זה לעוד תותח שיקרע אותו! כל דבר שתדאגי לו היום יקל עלייך את הדרך שתבוא עלייך לטובה. אל תתיאשי ממנו תני לו להתייאש ממך!
    3. ילדים זוכרים!! אם זו בת הסכנה היא שכשתגדל היא עלולה למצוא את עצמה במערכת יחסים מתעללת (ראי אותי לדוגמא) וילד לרוב הופך לגבר מתעלל בעצמו!
    4. גם אם לא מצליח לך ללכת עכשיו ואת נשברת כי הם מניפולטיביים ה****ות האלו ואת כל העולם הם מצליחים לסובב על האצבע הקטנה - אם לא הולך להם באיומים הם עוברים לתחנונים ומסכנות - בעלי היה עובר לדיכאון ובכיינות ואני כל פעם נשאבתי לזה חזרה..אם חזרת ונשברת זה בסדר, תגידי לעצמך שאת מתחזקת כל יום ושיום אחד תעזבי אותו ותתחילי להגיד את זה גם לו טיפין טיפין.. לאט לאט את תתחילי להאמין בעצמך.
    אני יודעת שזה קשה, אני שזרקתי חרא אחד מחיי הכנסתי באהבה חרא נוסף את תצליחי!!
    ותקראי את הספר..
    אם תרצי חברה לצרה תשלחי הודעה ואיצור איתך קשר
    אני מקווה שלא יקראו לי חסרת אחריות שאני מחלקת ככה עצות כל כך בבוטות,
    אני יודעת שכל אדם הוא אחר ואי אפשר לדעת איך יגיס מישהו אחר לנטישה אבל האם בגלל זה נמשיך לפחד מהם? מלעזוב אותם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/08/2013

שם בדוי גם,

תודה על תגובתך הכנה לדברים שהעלה הכותבת הקודמת (שם בדוי).
    אני משאיר אותה באותה כמו שהיא- כדי שהקוראים השונים יוכלו להיחשף לסיפורך חייך ואני מניח שהדברים עשויים ליצור תגובות שונות אצל קוראים שונים.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו