מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחס במשפחהדוד15/08/2013
שלום רב אני סטודנט בן 26 שגר עם ההורים יש לי הורים מאוד אובססיסבים פרפקציוניסטיים וחרדתיים .מאז שהייתי קטן הדרישות בבית תמיד היו גבוהות והם היו משגעים אותנו על כל דבר קטן, מלבד זה ,אני אישית סבלתי מהשפלות וכינוי גנאיי בעיקר מצד אבא שתמיד אוהב לרדת על אחרים וקורא לכולם טיפשים. כמו כן לעיתים לא כאלו רחוקות היה שימוש גם באלימות פיזית ממש(מכות בטוסיק, עם הנעל,סטירות) והרבה מאוד איומים(אם לא תעשה ככה תקבל סתירה, אם תעשן חבל לך על הזמן שאני אתפוס אותך) השוואות בין אחים, עונשים של טלוויזיה ,מחשב, אתה לא יוצא עם החברים וכל הזמן כוחניות- תמיד העונשים באוויר, אף פעם לא מרוצים ממך.
אז כמובן שזה השפיע עלינו (אני ואח שלי הגדול) אבל זה לא מה שמשנה עכשיו ממש, הקטע הוא שיש לי אח יותר קטן ,עכשיו בן 15 שאני רואה שהם עושים לו בדיוק אותו דבר. תמיד יש תחושה שלא מרוצים ממנו , תמיד יש איומים של עונשים , איומים שתקבל סטירה,תקבל מכה, אתה אדיוט אתה טיפש ,נמאס לנו ממך.כל יום יש איזה סכסוך או ריב, הם ממש קובעים לו הכל , מתי לקום בבוקר ,מתי לאכול ,מה לאכול, מתי להוציא את הכלב, כל הזמן משגעים אותו על השעורי בית, כל הזמן מנפנפים עם עונשים, קובעים לו שהוא לא יכול ללכת לפה ולשם. אבא שלי כרגיל יורד עליו ומשפיל אותו - אתה אדיוט אתה מפגר אין לך שכל, אני אתן לך מכה אני אפרק אותך.
עכשיו , אני בשנתיים האחרונות ,שהתחלתי להבין מה ההשלכות של כל הסיפור הזה , התחלתי לריב איתם בלי סוף ואני כל הזמן מנסה לגונן על אח שלי. אבל זה לא ממש מועיל, הם אנשים קשים מאוד.
אפשר להגיד שהאלימות הפיזית כמעט נעלמה, אבל עדיין יש איומים של סטירות או מכות.
אני רוצה לעשות צעד ואני לא בדיוק יודע איפה להתחיל, הרי יש פה משהו לא בסדר, משהו לא חוקי, הרי ילדים הם לא הרכוש של ההורים שלהם אי אפשר לשלוט עליהם בכזאת אלימות/ קביעת סדר יום/עונשים .
לא מענין אותי עכשיו להתנקם בהורים שלי או משהו , אם אח שלי הקטן לא היה בתמונה היתי עוזב את הבית וממשיך הלאה, אבל לפני שאני עוזב אני רוצה לעשות את הצעד הזה, תודה.
אה, והזוגיות של ההורים שלי לא משהו, וכמו שניתן להבין הבית שלנו דיי ריק מאהבה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס במשפחה - תגובה
פנינה דובו18/08/2013שלום דוד,
אני בהחלט מבינה את מה שאתה מתאר שחווית, ואת הצורך והרצון שלך להגן על אחיך ולנסות לשנות מצב בסיסי של משפחה בתפקוד לקוי.
יחד עם זאת, אני לא בטוחה שזה נכון שתקח את האחריות עליך: גם משום שזוהי אחריות שעלולה להיות מעל לכוחותיך והיא תגזול ממך כוחות רבים ועלולה לפגוע בך וגם משום שכבן משפחה הינך מעורב בהיבטים רבים שאינם מאפשרים לך לעשות את מה שיכול לעשות מישהו "מבחוץ".
לכן אני מציעה לך לנסות לעניין מישהו ממערכת החינוך בה נמצא הילד, יש להם את הכלים להזמין את ההורים לשיחה ולהפנות לטיפול או עזרה כלשהי. אותו דבר בלשכה ניתן לעשות דרך פנייה למחלקה שרותים חברתיים/רווחה (עדיף אצל מטפלים המתמחים במקרים של אלימות במשפחה), לבקש שיחה ולחשוב ביחד מה ניתן לעשות ולמי לפנות. ולא פחות מכך - איך לעזור לך שלא לקחת על עצמך משהו מעבר ליכולתך, משהו שמשאיר אותך ברגשות אשם כאשר אתה נוכח ולא יכול לסייע.
אגב, אני לא בטוחה שהישארותך בבית מקדמת את מה שאתה מתכוון אליו. יכול להיות שהקואליציה שלך עם אחיך דוקא מחזקת עוד יותר את ההורים במלחמה נגדך ונגד אחיך. כי הרי, כך אני מניחה,הם חושבים שהם צודקים, בדרכם, כמובן.
רוצה לומר שגם הוריך זקוקים לעזרה, אבל עזרה שאתה לא יכול לתת להם, כי היא דורשת יכולת מקצועית והם צריכים להרגיש כי מבינים גם אותם בלא לחוש מותקפים.
מקווה שעזרתי במעט, ישר כח,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)