אלימות ואיומים-עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות ואיומים-עזרה דחופה
    yoni
    24/08/2013

יש לי ידידה בשנות ה20 לחייה, נחשפתי לאחרונה לאלימות קשה שמופעלת כלפיה וכלפי אמא שלה מצד האבא.
    הבחור ביום יום מתנהג נורמאלי ורגיל, אבל מתייחס לאישתו כמו לזבל. גוער בה על נקיונות ובישולים, וחי כמו שייח סעודי.
    מדי כמה חודשים יש לו התפרצויות זעם מפחידות ממש, מקלל את אישתו ואת הבת שלו קללות איומות וגסות בצורה שאי אפשר לעכל שמישהו מקלל ככה את המשפחה שלו, יריקות לפרצוף, מגע פיזי אגרסיבי אך לא אלימות פיזית ממש (אין אגרופים/ בעיטות/ סטירות או משהו בסגנון).
    ההתקפות האלה קורות בד"כ בלי סיבה נראית לעין, כאילו הפיוז קופץ לו בגלל יציאה כלשהי, ברגע שהוא מרגיש ש"מתערבים לו בחיים".
    הן מפחדות לחיות איתו בבית, אך מפחדות יותר לעשות משהו בעניין, ידידה שלי טוענת שברגע שהיא תתלונן עליו או תעזוב את הבית הוא מסוגל לרצוח אותה ואת אמא שלה, ושברגע שהוא ירגיש שהוא עומד לאבד את המשפחה שלו הוא בוודאות ירצח אותן.
    ידידה שלי בחורה אינטיליגנטית הרבה מעבר לממוצע, לא מדובר בבחורה טיפשה.
    היא לא מוכנה לעשות כלום בנידון, אלא אחרי כל התקפה שלו לא מדברת איתו כמה זמן, ואז הסערה שוכחת, והכל טוב ויפה עד ההתפרצות הבאה.
    הפחד שלי הוא שבפעם הבאה זה לא יגמר רק בקללות, אלא יגלוש לפסים גרועים יותר. האבא הוא בחור מאוד אגרסיבי ומוחצן, שתלטן, חכם מאוד וחזק מאוד פיזית.
    יש לציין שבהתקפות שלו הוא נוהג גם לאיים ברצח.

אני לא יכול לראות את ידידתי חיה בצורה כזאת, היא ואמא שלה נשים מדהימות ממש, ולא מגיע להן יחס כזה בשום מצב.
    נקודה נוספת היא שאמא שלה לא בן אדם עצמאי, ואני לא יודע איך היא תסתדר לבד, ואיך תוכל לפרנס את עצמה ולהסתדר.

הן שתיהן מפחדות פחד מוות לעשות צעד נגדו, או אפילו לדבר איתו על טיפול פיסכולוגי/ פסיכיאטרי.

מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלימות ואיומים-עזרה דחופה - תגובה

פנינה דובו
    24/08/2013

שלום יוני,
    הדבר הראשון הבעייתי כאן הוא שאתה רוצה לעזור ולעשות משהו, אבל אין לך פרטנריות.
    כל עוד הידידה שלך או אמא שלה, או גם שתיהן יחד לא יפרצו את חומת השתיקה, הן ישארו בנות ערובה בידי האב/הבעל.
    לפעמים אגב, הגורם האלים מבסס את התנהגותו האלימה על כך שהוא באמת מניח שה"שבויות" שלו לא יעזו להוציא את הסיפור החוצה. אם הן בכל זאת יעזו לעשות זאת, ובתבונה, יתכן ומשהו ישתנה גם אצלו והוא יבין כי איננו יכול להמשיך ולנהוג כמקודם.

ההמשך לאחר שיפנו יכול להיות סוג של יעוץ, ליווי או טיפול, בהתאם למטרות שהן יציבו לעצמן.

כשאני אומרת שיש לנהוג בתבונה, אני מתכוונת שיש לחשוב ולתכנן את המהלכים קדימה, ולקחת בחשבון את תגובותיו של האב/הבעל. התייעצות כזו כדאי לעשות עם אנשים מנוסים ובעלי ידע ומידע חשוב בתחום זה, והם נמצאים במרכזים למניעת אלימות במשפחה, הקשורים עם שרותי הרווחה.
    אם תצליח לשכנע את ידידתך לבוא או להתקשר למקום כזה, או אפילו "רק" לקבל את הסכמתה שהם יתקשרו אליה (בתנאי סודיות מלאה וללא כל התחייבות מצידה, כנהוג במקרים אלה), אני חושבת שעשית הרבה. תוכל לפנות למרכז כזה באזור מגוריך, בהסכמתה, ולמסור את מספר הטלפון שלה. תוכל להתייעץ שם גם אתה, לגבי אופציות קיימות נוספות לעזור.
    זכור שהדברים אינם באחריותך, ורק האם והבת רשאיות לפנות לעזרה, מתוך החלטה והסכמה מלאה שלהן ובאחריותן (אלא אם כן מדובר בהצלת חיים).

בברכה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו