אלימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות
    שלי
    05/09/2013

אהלן
    אני נשואה כבר 5 שנים לבעל שלא מהסס לפגוע לקלל להשפיל לאיים, הוא צועק בקולי קולות ומרעיד את הבניין (לא מבינה איך השכנים לא התערבו עד היום) ומשליט פחד וטרור! הוא עובד ואני לא ולכן בטוח כי כל סמכויות הכסף הן שלו וכשרהים הוא סוגר את הברז! אין כסף אין סיגריות אין קניות אין כלום! בפעמים היחידות שרק צייצתי שאני רוצה להתגרש הוא איים שהוא ימרר לי את החיים ושאני לא ישכח את היום הזה וכל החיים יבכה על זה! יש רגעים שאני רוצה להעלם עם הילדה ואין לי לאן! אני פשוט מפחדת! מפחדת ממה שהוא מסוגל לעשות! יש לו התקפי זעם שמסוכן לעמוד ליידו!!! הוא צועק קרוב מאוד עם נפנופי ידיים והפנים שלו הופכות סגולות וכולו זיעה שמפחיד אותי להמשיך בויכוח, אני נשברת בוכה בקול וחוטפת התקף אסטמה/ התקף חרדה/ רעידות והוא מתהלך כמו טווס בבית שניצח ואומר פעם אחר פעם שזה הסוף למי שמתעסק איתו!
    השיא היה שבמהלך ויכוח כזה החלטתי שאני לא יכולה יותר וארזתי תיק והוא החל להשתולל ולצעוק וברגע שראה שהתקשרתי לגיסי לאסוף אותי והוא הבין שזה קרוב ואמיתי הוא החל לאיים שזה באמת הסוף שלי ושאני יעזוב בלי הילדה (כשהוא יודע שאני לא הולכת מטר בלעדיה!) ואז הזמין לי משטרה וטען שאני אלימה ומסוכנת ומנסה לחטוף את הילדה!!!! מעמד שעד היום גורם לי לטראומה לעמוד מול שוטרים שהחטא היחידי שלי הוא שרציתי לעזוב!!!!
    עזבתי בכל מקרה ל4 ימים ובאמת האמנתי שדברים ישתנו!
    וההפך- הוא רק נהיה גרוע יותר ואומר לי שפעם הבאה כבר המשטרה יקחו אותי ורק מתרברב על זה שיש לו קלף נגדי עם מה להפחיד אותי
    הוא פשוט הצליח לשתק אותי וממשיך בהתנהגות האימים הזאת!!
    איך אני מוציאה אותו מהחיים שלי בלי מלחמות ומרורים? אני תמיד אומרת שהדרך היחידה שלי להשתחרר ממנו זה אם הוא ישב בכלא ומשם הוא לא יכול לעשות לי כלום אבל מהר מאוד אני מתמלאת רחמים עליו
    מה אני עושה? האם יש דרך להרחיק אותו ממני מבלי שהילדה תהפוך לכלי משחק ואיומים!????

אשמח לכל עזרה/ עצה!!
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות

הוספת תגובה

• אלימות - תגובה

ד``ר מני מלכה
    05/09/2013

שלום לך
    הייתי רוצה להשתמש בדברים שכתבת כדי להצביע על כך שהדרך הטובה להתמודד עם האלימות של בעלך כנגדך היא לא להישאר לבד- בסוד, אלא להפיץ את מה שבעלך עושה. במילים אחרות, אלימות היא תופעה אינטימית שאנשים שומרים אותה בסוד והשמירה בסוד רק מחזקת אותה. אני מניח שכאשר קראת לגיסך ו\או למשטרה בעלך לא העז לאיים עלייך בנוכחותם. הוא עשה זאת רק אחר כך.

אני מניח, על סמך מה שכתבת, שאת מבינה בתוך תוכך שהאלימות לא תיפסק כשלעצמה. פגשתי משפחות רבות שבהם האלימות הפיסית הופסקה אחרי שהוגשה תלונה במשטרה אך אלימות נפשית נמשכה.

כלומר- כדי להספיק את האלימות נדרש כי תכירי בחומרת המצב (ובתקווה שגם בעלך) ותפני לקבל עזרה.

לא נראה לי שבעלך ימהר לפנות לטיפול בעצמו ולכן אני מציע שכצעד ראשון תפני בעצמך לטיפול. ברצוני להדגיש שזה לא אומר שאת הבעיה. אבל יש לך זכות לשבת עם אשת מקצוע במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- שם תזכי לתמיכה, ייעוץ והכוונה. יעזרו לך להבין שזו אינה אשמתך ושאת לא חייבת להמשיך לחיות כך ולהסכים לאלימות שאת עוברת (גם לא הכלכלית- יסבירו לך שיש לך זכויות).

אין זה אומר שתיאלצי להתגרש מבעלך (אלא אם כן זהו רצונך).

ונקודה נוספת- זה חיוני שתעשי צעדים בעניין גם בגלל שהבת שלך שאת כל כך אוהבת חשופה כעת לאווירה "מרעילה" במקום שאמור להיות הכי בטוח ומוגן עבורה. עשויות להיות לכך השלכות חמורות בהמשך חייה.

אז לסיכום, אנא מימך, מיד אחרי החג תקבעי לעצמך פגישה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.

בהצלחה ואני מקווה שתדעי תקופות טובות יותר בחייך

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו