בעל ממורמר קבוע וזועם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל ממורמר קבוע וזועם.
    נועה
    30/10/2013

שלום. אני נשואה שנים רבות .בת מעל גיל 20,כרגע לומדת. בן חייל. בעלי תמיד סבל מהתפרצויות זעם. לפעמים בגלל משהו שאמרתי,משהו שהבת אמרה או לא, או סתם. במקום להנות מחיים שיכולים היו להיות טובים. ילדים מקסימים. תלמידים טובים. היה נחמד ואז מתפרץ והורס הכל. שבוע דיכאון ל כולם ושוב. חוזר חלילה. הבת מאוד סבלה וסובלת מיחסו המנוכר עד שנאה. הוא אמר ואומר לה מילים כמו:תסתלקי מהביית שלי, זונה, ודברים שאני מתביישת לכתוב.אפילו הלכתי איתה להתלונן במשטרה והכל נהיה גרוע יותר.
    הוא טוען שלא נתתי לו להיות אבא על ידי כך שגוננתי עליה.אך הרגשתי שהיא זקוקה להגנתי. הוא איש גדול ומפחיד.ושואג בצורה נוראית.
    היום, לאחר ההתפרצות האחרונה שבה אמר לה מילים מזעזעות במיוחד, היא דורשת ממני לעזוב את הביית ביחד. אני חשה שאם לא אעשה כך,אחטא לה ואפסיד אותה. מצד שני מצבנו הכלכלי לא יהיה טוב. היא לומדת, הוא בכל זאת שילם את שכר הלימוד שלה, המשכורת שלי קטנה. הוא מסרב לבוא לטיפול. לקח כדורים שהרגיעו אותו והפסיק משום מה. המצב מייאש. אפילו התחנה לטיפול באלימות לא חייבה אותו להגיע לטיפול לאחר התלונה. האם לדעתכם צריך רק ללכת לפרידה או יש מצב לשינוי איכשהו? מה יהיה כשהיא תינשא? תרצה להביא נכד אלי? נורא מייאש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל ממורמר קבוע וזועם.

הוספת תגובה

• בעל ממורמר קבוע וזועם. - תגובה

ד``ר מני מלכה
    31/10/2013

שלום לך,
    התנהגותו של בעלך כלפי ביתכם אכן איננה ראויה ומצער לשמוע כיצד הדבר הוביל לקרע בתוך המשפחה.

מתיאורך כלל לא ברור מהי מע' היחסים שלך עם בעלך.

את מתארת מעין משולש שנותר בניכם כשאת באמצע, קרועה בין בעלך ובין ביתך.

היום את עומדת חוצץ בין בעלך לביתך,
    האם זה תמיד היה כך? או שבעבר אולי ביתך היא זו שעמדה חוצץ בינך ובין בעלך?

כך או כך זהו בהחלט מצב לא בריא ולמרות הקושי חשוב שתעשי את ההפרדה שבין יחסייך עם בעלך (האם טוב לך איתו? נוח? את אוהבת אותו? וכך הלאה) ובין היחסים שלך עם ביתך והיחסים של ביתך ובעלך.

בסיטואציות שכאלה - לעיתים יכול להתאים ייעוץ או טיפול משפחתי זאת בתנאי שהצדדים השונים מוכנים להתכנס יחד וגם מסוגלים לדבר בטיפול בחופשיות ללא פחד מנקמות או אלימות שתבוא אחר כך.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות למני.

נועה
    01/11/2013

שלום מני. זה תמיד היה כך. הוא תמיד התפרץ עלי, מידי פעם. היא עמדה חוצץ ביננו, היא שמעה את הבכי שלי, היא הייתה בטיפול כשהייתה ילדה כי הוא גרם לה לפחדים מהצעקות שלו. היא חשה ששונא אותה. מעבר לזה הוא קיצוני. איני יודעת כמה הוא מרוויח. הוא עובד אצל אחיו. הוא קמצן ולפעמים בזבזן.הוא לא סובל את משפחתי וכל חברה שפעם הבאתי. הוא טוען שלא חייב לי כלום ולמה הוא מרוויח יותר ממני.כשאני אומרת שאני ט6יפלתי בבית ובילדים כל השנים, הוא אומר שזאת בעיה שלי.כעת הילדה רוצה ללכת.נראה לי שהזמן ללכת גם.אסור לי אבד אותה גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות למני. - תגובה

ד``ר מני מלכה
    01/11/2013

הי נועה,

מסגרת הפורום איננה מתאימה כדי לתת לך עצות מה עלייך לעשות עם חייך ביחס לשאלות כל כך גדולות.

אך חשוב לי להמשיך ולעשות את ההבחנה,
    הרעיון הוא שאם את רוצה לעזוב את בעלך אז כדאי שהסיבה תהיה שלך קשה אתו ולא רק בגלל האיום שאת מפחדת לאבד את ביתך. אם את נשארת אך ורק עם ההסבר הזה, אז בעצם האחריות לכך שאת תיפרדי מבעלך מוטלת על הכתפיים של הבת שלך- וזו אחריות כבדה מאוד.

הייתי ממליץ לפנות לייעוץ, אפילו לא ממושך (בתור התחלה) כדי לעשות את הבירור הזה.

שבת שלום
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תגובותיך.מבינה את העניין

נועה
    01/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו