מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב מעורפלצעירה04/12/2013
זו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן.
קראתי קצת לפני כן והחלטתי לכתוב.
אני בת 25, נשואה כארבע שנים. אמא לילדה מדהימה בת 3. התחתנתי צעירה מאוד וכן ילדתי בעודי ילדה.
היחסים עם הבעל מעולם לא היו טובים, גם לפני שנישאנו. לעיתים אני מרגישה שרק רציתי לברוח מהבית הקר והאלים שהיה לי, ומצאתי נחמה בדיוק באותו מקום.
בעלי איש אהוב, חברותי, מצחיק, כריזמטי וסוחף. כולם אוהבים אותו ואומרים לי איזה כיף לי שזכיתי בבעל אוהב כזה. הוא מפגין המון אהבה אלי, לא רק ליד כולם, הוא לא ״משחק״ את המשחק, הוא באמת מראה לי המון המון אהבה גם כשאנחנו לבד.
הקושי הגדול הוא ברגעים ספציפיים של התקף. התקף זעם אני קוראת לזה.
אני נכנסת למצב רגיש והוא נכנס לטירוף וזה יכול להתבטא בקללות איומות, איחולים למוות בצורות שונות ולעיתים (אמנם רחוקות מאוד) גם אלימות פיזית כלשהי, דחיפה, זריקת חפצים, הסטת היד לכיווני ופגיעה בגופי.
לעיתים הבת שלנו חשופה לזה. קרה שבזמן שהקראתי לה סיפור והתעלמתי ממנו, הוא בא בהפגנתיות חטף לי את הספר בכוח והעיף אותו לקיר. כל הספר נקרע והילדה פתחה בבכי וצרחות. הלב שלי נקרע אבל ידעתי שאסור לי לזוז באותו רגע שמא זה יחמיר. נשארתי לחבק אותה עד שזה עבר.
היו מקרים נוספים ודומים, אחת לחודש-חודשיים.
דיברתי איתו בפחד רב על עזיבה לפני כמה חודשים. הוא כנראה נבהל מאוד ואמר לי שוב כמה הוא אוהב אותי ושאני כל עולמו.
כעת המצב קצת אחרת. הוא נרגע בחודשים האחרונים.
אני עברתי תהליך שלם של טיפול והחלטה שאני לא פוחדת לעזוב ושהכוח אצלי, ועכשיו כשרציתי לממש אני מרגישה שאין צורך כי ״הכל בסדר״.
אני כותבת את זה במרכאות כי אני מרגישה במלכוד. אמנם רגוע מאז שאיימתי לעזוב אך איני יודעת מתי תהיה ההתפרצות הבאה. היא יכולה להיות עוד שבוע ויכולה להיות עוד חמש שנים.
האם לחכות? לעזוב? להישאר ולהילחם?
אני מרגישה אבודה...
תודה וסליחה שיצא כל כך ארוך...
חנוכה שמח ומואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מעורפל - תגובה
פנינה דובו04/12/2013שלום לך,
רציתי בהתחלה לכתוב לך לקרוא את הקטע הקודם. ואז הבנתי שהנקודה שלך היא אחרת: את כבר היית בטיפול, התחזקת וחשבת שאת "מחוסנת", והנה הדבר חוזר ואת חשה מאוכזבת מעצמך, מגלה שוב את חולשתך ואפילו מפוחדת.
אז קודם כל אני רוצה לומר שגם אם הרגשתך היא כזו, אין מצב שאת באותו מקום כמו לפני הטיפול. מה שכן, היום את מאוכזבת יותר מעצמך, ודוקא משום התהליך שכבר עברת.
דבר שני, אני ממליצה לך על ריענון. אחת לכמה זמן זה חשוב ובעיקר עוזר לעבור ריענון של הדברים, מעין תחזוקה שוטפת, לפי הצורך שלך. את כבר יודעת איך ולמי לפנות, אני משערת.
ודבר אחרון, אם את היית בטיפול ובעלך לא - זה חבל, אבל גם לא מאוחר. הוא צריך לקחת אחריות על התקפי הזעם שלו ולטפל בהם. בשבילך ובשביל הילדה/ילדים שיבואו, (וכמובן בשביל עצמו) אסור לך להסכים ולשתף פעולה, אם לא יעשה כן. לא מספיק שבעלך אוהב אותך (ואני מאמינה לו) - מלים זקוקות למעשים.
יש לי הרגשה שעדיין יש על מה להילחם ושיש לך כוחות. מקווה שלא טועה.
אז בהצלחה, והרבה אור ושמחה גם לך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)