בעלי אלים מילולית כלפי, עיזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי אלים מילולית כלפי, עיזרו לי
    ליאת
    26/12/2013

שלום רב,
    אני נשואה 5 שנים + 2 בת 35. אני יכולה להגדיר את עצמי כבחורה משכילה שתמיד ידעה לכוון את עצמה ולהגיע לכל מקום שרק רציתי, אך בתחום הזוגיות מרגישה שפשוט נכשלתי. אני נשואה לגבר שחווה אלימות בילדותו, עד היום ההורים שלו נשואים ומקיימים מערכת מאוד כוחנית מצד האב. אין ספק שהוא המחליט בבית. האלימות שאני חווה היא מילולית בלבד, לעיתים אני מרגישה שאני איבדתי כל הגיון בין מה מותר לומר ומה אסור. מצד אחד, בעלי, אינו קנאי ואינו חונק, ובאמת מאפשר לי לצאת, לבלות ולקיים מערכות יחסים חברתיים ככל שארצה. מן הצד השני אני הולכת איתו על חבל דק ביותר, הוא מתעצבן בקלות וברגע שזה קורה, לא מעניין אותו מי ליידו, הוא צועק, משפיל, מקלל ומאיים שייקח לי את הילדים במקרה של גירושין. אפילו השתמש במשפט "אני אשאיר אותך ערומה, אני אגרום לך לסבול כל חייך" הוא מאשים אותי שבגללי מצבנו הכספי אינו טוב, (למרות שהכנסתי גבוהה) הוא מאשים אותי שבגללי אנחנו נשואים (מבחינתו לא היה מתחתן) ובגלל לחץ שלי, יש לנו שני ילדים בקיצור הכול בגללי. כשהוא עושה את זה ללא נוכחות של אנשים נוספים, אני עונה לו באותה מטבע ולא נשארת חייבת לרגע, אך שהוא פותח את הפה ליד אנשים/הורים/ילדנו, אני פשוט שותקת, מפחדת לומר מילה בכדי שהמריבה לא תצא מכלל שליטה. אני כן אישה חזקה ובעלת ביטחון רב, אני יודעת שאני כן שווה משהו והוא לרגע לא מצליח להוריד לי את הביטחון, אך חוסר הסבלנות שלו, וההתפרצויות שלו מעיקות עליי ומביכות אותי נורא, אני פשוט מתביישת בו ומתביישת שבחרתי אדם כזה, שלא בוחר מילים. השבוע נסענו ברכב עם בני בן ה-3 ואימי המבוגרת, הוא לרגע התעצבן על מישהו שעקף אותו, בשניות בלי לחשוב לרגע מי נמצא לידו, הוא האיץ את הרכב, עקף את הנהג השני וקילל אותו וצרח עליו שיצא מהרכב (מוכן ומזומן למכות מול בני ואמי), הרגשתי כל כך מובכת ומבוהלת. אני כל כך רוצה לקבל עזרה, אני מבולבלת ולא יודעת מה עליי לעשות??? אנחנו לפני כניסה לבית חדש, הילדים ממש קטנים והוא מאיים שייקח אותם. לאן עליי לפנות? אך עליי להתנהג??? מתנצלת אם יצא ארוך ומבולבל, פשוט הייתי חייבת לשפוך קצת... כל עצה, הכוונה תתקבל באהבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעלי אלים מילולית כלפי, עיזרו לי - תגובה

פנינה דובו
    27/12/2013

שלום ליאת,

בתור בחורה מוצלחת, כפי שאת מעידה על עצמך, השארת מקום אחד בו איפשרת לעצמך להיכשל.

למה דוקא בתחום הזוגיות ומה שם שונה מאשר בתחומים אחרים בהם את מצליחה?
    - זו השאלה.

כדי שתוכלי לענות עליה אני ממליצה לך לפנות לטיפול, ברשות הרווחה או אצל מטפל שמנוסה ומכיר את תחום האלימות במשפחה. זו העצה ממני.

שבת שלום,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו