מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת שבתי סובלת מאלימות של בעלהנועה12/01/2014
התגרשתי לאחר כ - 30 שנה מגבר אלים. מזהה היום סימנים לכך שכנראה בתי סובלת מאלימות כלשהי (לא פיזית) מצד בעלה. בתי היא אמא מאוד מסורה לבן שנתיים, בעלה לעומת זאת מציק לילד במתכוון. מביא אותו לכדי בכי ע"י שהוא מתסכל אותו במתכוון, רודה בו, ואין לכך שום הצדקה חינוכית, כגון הצבת גבולות. לי זה נראה לא תקין, בלשון המעטה. לי זה נראה אפילו סדיסטי. כשהעזתי להעיר לו, בתי סננה בין השיניים אל תתערבי. היחסים בינה לבין בעלה מאוד מתוחים, קרוב לודאי שעל רקע זה.אני גם מתרשמת שבתי בדיכאון. שישי-שבת היא מעבירה בשינה. כשניסיתי לדבר איתה הגיבה כלפי בתוקפנות.
אני מרגישה שמהו מאוד לא בסדר. אני חוששת בעיקר לבריאותו הנפשית של הנכד. בתי היא כבר ילדה גדולה. כואב לי לראות אותה סובלת, אבל אני לא יכולה להניע אותה לטפל בעצמה. לא נראה לי שהבת תיזום משהו, לא טיפול בעצמה ולא התערבות לטובת הבן. אני סבורה שהדיכאון זו דרכה להתמודד עם המצב. הם התארחו אצלי לשישי-שבת כל מה שאני חוויתי כעדת ראיה שלא יכולה להתערב, גרם להגיע במוצ"ש לחדר מיון במצב של סערת רגשות קשה.
מה לעשות? למי אני יכולה לפנות? אם אני לא אעשה אני מרגישה כשותפה לפשע. וזה מדיר שינה מעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שבתי סובלת מאלימות של בעלה - תגובה
פנינה דובו12/01/2014נועה יקרה,
את סוחבת איתך את המקרה הפרטי שלך (כאשה שחיה שנים רבות במערכת זוגית אלימה) ובאופן בלתי נשלט אולי את מעמיסה אותו על ביתך.
את עצמך אומרת שביתך היא ילדה גדולה. התערבותך יכולה לגרום דוקא לתוצאות הפוכות מכפי שהיית רוצה. לביתך קשה לקבל את התערבותך ומן הסתם יש לה כעסים עוניינים לא סגורים איתך (כמו להרבה בנות עם אמהותיהן) ועוד סיבות להתנגד להתערבותך.
יכול להיות שמה שביתך צריכה ממך הוא לראות שאת דוקא סומכת עליה ומאמינה ביכולתה להתמודד עם קשייה; שאינך משליכה עליה את נסיונך האישי, מעין תיקון שאת עושה באמצעותה; ושברור לך לגמרי כי הבחירה היא כולה שלה. עליך לבדוק איתה אם היא בכלל מוכנה לשמוע ממך על נסיונך שלך בחיים, כשאת עושה זאת ממקום שאת מאפשרת לה להחליט, ולא כופה עליה את נסיונך. בסך הכל זו באמת בחירה והחלטה שלה איך להתמודד עם קשייה ואת מי לשתף.
גם אם את בודאי מובנת בדאגתך לביתך (וברור שאת דואגת לה), אני חושבת שעליך לעבד את הדבר עם עצמך ואף להיעזר באיש מקצוע שיסייע לך להתמודד עם המצוקה שלך ובעיקר עם תחושת חוסר האונים שלך ואולי עם רגשי האשמה שאת נושאת כלפיה. העוצמה שבה הגבת מעידה על הצורך שלך בקבלת עזרה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה12/01/2014זה מה שאעשה. עם זאת שאלה: איך אני יכולה לדעת מתי החשש שלי מוצדק ומתי אני נוטה בשל עברי להאדיר את הסכנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא רק אני נושאת. גם בתי. היא
נועה13/01/2014הייתה שם. והיא מאשימה אותי עד עצם היום הזה שלא הגנתי עליה ושלא הקניתי לה כישורי חיים. במידה רבה היא צודקת. כי חלק מהזמן, הייתי במצב של דיכאון, תפקדתי כאוטומט. החוויה שלה היא שלא הייתה לה אמא. כשאני עשיתי כל מה שיכולתי בנסיבות קשות אלה, בכלל זה פניה לרשויות כדי שיעזרו לילדי המשפחה כי ראיתי את הכאב והפחד בעיניהם.
אני מנסה היום כמיטב יכולתי לפצות אותה על העבר, אבל מסתבר שזה רק מעצים את העוינות שלה כלפי. ברור לי שלא זו הדרך. לצערי במרכז למניעת אלימות במשפחה אין מענה לבעיה שלי המוגדרת כנפגעת טראומה מתמשכת, עם זאת הקושי שלי עם הילדים נובע בדיוק מהסיבה שהם היו אתי באותה סיטואציה, והם מתרחקים מכל דבר המעורר בהם זכרונות מהעבר, בכלל זה ממני ואחד מהשני. המצב מאוד מורכב. אני מצד אחד מאוד מבינה אותם, מצד שני, מצפה שיהיו הוגנים כלפי, כי בסך הכל עשיתי כל שיכולתי כשהיו ילדים כדי להגן עליהם ולשם כך נשארתי עד שאחרון ילדי בגר ויכול היה להגן על עצמו פיזית, וגם להסתלק מהבית אם המצב היה לו קשה מדי. רק אז עזבתי. כי חשתי שעזיבה מוקדמת יותר עלולה לפגוע בילדי עוד יותר. אני מנועה מלומר מילה וחצי מילה בגנות אביהם, ובאופן כזה אני נתפסת על ידם כאשמה. זה מאוד קשה לי. מה שהיה במהלך שישי-שבת כשבתי וחתני התארחו אצלי עם הנכד, היה מבחינתי שיחזור הטראומה, ושוב אותה תחושה שילד קטן נפגע ואני חסרת אונים לעזור לו..........אותה תחושה של חוסר אונים לעזור ליקירי הנפגעים לנגד עיני ממש ממוטטת אותי.
האם ידועה לכם מסגרת לאישה במצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא רק אני נושאת. גם בתי. היא - תגובה
פנינה דובו13/01/2014נועה שלום,
את מיטיבה לתאר ולהבין את המצב.
אם במרכז למניעת אלימות במשפחה אין מענה, הרי שעל פי הגדרתך (ולא רק) את רשאית לפנות לרופא המשפחה ולקבל הפנייה לטיפול נפשי (במסגרת הקופה).
גם קופות חולים מתמחות היום בנושא. מה שחשוב שתגדירי את הבעיה כפי שעשית כאן, כדי שיפנו אותך למטפל שמתמצא בתחום של אלימות במשפחה.
מה שאת עוברת בודאי קשור לתחום הזה, גם אם חלפו שנים. התמשכות התופעה וחוסר האונים שהתלווה לכך רק העמיקו את הפגיעה בך ובילדיך.
חלק מהטיפול יכול להתמקד בשיקום היחסים עם ילדיך. במקרה זה כדאי שהמטפל יהיה גם בעל גישה מערכתית - משפחתית בטיפול.
המשיכי לחפש מענה ותמצאי,
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)