מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני במצוקה.ענת03/02/2014
היי אספר את סיפורי הכרתי את הגרוש שלי בדיוק לפני שנה, עברנו לגור ביחד אחרי חודש וחצי ואחרי חודשיים של מגורים ביחד הציע לי נישואים אני בת 31 ואני חושבת שהייתי נורא לחוצה להתחתן ולרצות את הסביבה (חברים, עבודה ומשפחה מורחבת) חשוב לציין שתמיד סבלתי מדימוי עצמי ממש נמוך! אני תמיד שופטת את עצמי ובדרך כלל מתנצלת על מי שאני או על המראה שלי לאנשים לא ממש ברור למה אני חסרת בטחון ובעלת דימוי עצמי כל כך נמוך.. אני פשוט חושבת שאני לא מספיק טובה. חודשיים וחצי אחרי מגורים משותפים הוא הציע לי נישואים.. שבוע בלבד עבר והתחילו הקללות זה התחיל הדרגתי. היינו רבים לא בגללי והוא היה מאשים אותי בהכול. חשבתי שאולי אני קשה מידי אז שתקתי וסלחתי. היה מאיים שיעזוב אם לא אתנהג יפה שאני משוגעת ומטורפת וחייבת טיפול. הייתי בוכה בלי סוף ולרוב עצובה. לפני החתונה הוא עזב אותי וטען שבגללי הוא ילך לכלא ושהוא יכול להסתבך בגללי. שבוע נטש אותי האשים ואני תמיד ביקשתי סליחה . היינו נורא שונים הוא פרימיטיבי ואני מודרנית יותר הוא כעסן ותמיד רוטן הכל קשה אצלו ראיתי הכל!!! .. התחתנו.. בליל הכלולות הוא דפק לי את הראש באמבטיה כי עצבנתי אותו, גרר אותי על הרצפה סחב שיערות ואני בוכה ומבקשת שיפסיק ותוך כדיי שהוא תופס אותי הוא אומר שאני מדמיינת שאני ממציאה שהכל בראש שלי .דרך לי על הרגל נתן לי אגרוף, נגיחה , כל זה בשלושה חודשים, של נשואים.הוא תמיד הציג אותי במשפחה שלו כבחורה היסטרית היה משקר ומעליל עליי עלילות, מיותר לציין שהייתה אלימות והתעללות מילולית ונפשית קשה כל המילים הכי נוראיות שרק אפשר לדמיין . ביקשתי ממנו לצאת מהבית אבא התקשר וביקש ממנו שיבוא לאסוף את החפצים שלו ( גרנו אצל אבא) אני לא יודעת מאיפה היה לי ממש אומץ אחרי פחות משלושה חודשים להחליט שאני מתגרשת. (אף אחד במשפחה עדיין לא יודע ואני מתביישת להספר שנכשלתי! שעד שפגשתי מישהו שרצה להתחתן איתי הוא היה דפוק! נפגשנו ברבנות וברוך ה' תוך שבוע קיבלנו גט. הוא התקשר לאבא מופתע ולא הבין מה הוא עשה רע. הסיפור יכול להמשיך ולא להיגמר יש לי כל כך על הלב כל כך הרבה השפלה הזנחה, חוסר תמיכה, התעללויות בלתי פוסקות כל יום כל היום. ואני ממשיכה לחזר אחריו ולרצות אותו ולהיות יותר טובה והוא הופך למפלצת. הוא נראה כל כך שברירי ועדין איש דתי נראה רגיש וביישן. אנחנו גרושים כבר שבועיים מרגישה שחזר לי האוויר לגוף.. כאילו לקחו לי את הנשמה לשנה והחזירו לי אותה. אני מרגישה שעצם זה שבחרתי לא להתלונן עליו משמע שתיקה כהודיה. מפחדת שלא יאמינו לי. אני מחפשת קבוצת תמיכה בירושלים לנשים מוכות אני צריכה עזרה אני מפחדת להישאר מצולקת. והוא ממשיך כאילו כלום. רוצה באמת להשתחרר מהכבלים שלו. אני באמת בחורה ממש טובה וצנועה ופשוטה נתתי לו הכל. גם כשהיה רומס אותי. אני רוצה לקבל טיפול אבל לא מפסיכולוג אלא קבוצה שתתמוך ושאוכל להוציא את אשר על ליבי. אני חולמת עליו בלילה ולרוב זה סיוטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני במצוקה. - תגובה
פנינה דובו03/02/2014שלום ענת,
אני קוראת את דבריך, התמונה מצטיירת כל כך ברורה ואני מחכה להגיע לפואנטה. ואז אני קוראת על האומץ שלך להתגרש ועל הבושה "לספר שנכשלת"...
אין לך מושג כמה את אמיצה ומיוחדת. שלא כמו נשים רבות, הנמצאות בתוך מעגל האלימות הבין-זוגית, שאין להן את האומץ לסיים קשר כזה, להכיר בטעות ובחוסר התוחלת לנסות "ולשנות אותו", להיות מוכנה לוותר על היומרנות הזו, להתעמת עם תחושות אשמה וכשלון בפירוק הזוגיות (גם אם לא בצדק) - את כן מוכנה להתמודד עם כל אלה!
את יכולה להיות גאה על האומץ שלך ועל בחירתך לעצור את מסכת האלימות הזו ולצאת מתוכה, בשלב כה מוקדם.
אני מוכרחה לציין שאת גם ברת מזל. זה לא מובן מאליו להגיע לגירושים כל כך מהר וללא עיכובים מצד הבעל במקרים אלה. אולי זה קשור בכך שאין לכם ילדים עדיין, ואולי גם בזכות אביך שנקט צד והתערב למענך, מה שפעמים רבות לא קורה (המשפחה מנסה "להסתיר את הבושה..."). ואת ברת מזל שעשית את זה מהר, לפני שהנזק מעמיק ומשאיר חותם שלא ימחה.
ועדיין את צודקת שאת מחפשת להצטרף לקבוצה, שם תוכלי לשתף נשים נוספות בחויות שעברת ולהבין יותר טוב את מה שעברת, ולגלות שאת לגמרי לא לבד. שם תלמדי כי מותר לך להיות גאה בעצמך.
גשי ללשכת הרווחה באזור מגוריך ותבקשי להצטרף לקבוצת נשים שזה עניינה. מהנסיון שלי, זה מאד עוזר ומשחרר, ויצייד אותך ביותר כלים לעתיד.
שיהיה לך המון בהצלחה, את אשה אמיצה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פנינה
ענת08/02/2014תודה לך חיזקת אותי במילים שלך הרבה פעמים חששתי לעזוב כי כבר גרם לי להאמין שאני לא בסדר. אני עוברת ימים קשים ומנסה למצוא נחמה במחשבה שאולי הוא יבין מה הוא הפסיד וכמה טעה ואולי פעם עוד יבקש סליחה . למרות שזה שגוי הריי כשהיינו ביחד לא הבין ופגע החליש והשחית את גופי ונפשי. אני מנסה בכל הכוח לא לחשוב עליו ולשכוח ממנו, יש ימים שאני ממש מתגעגעת ונתפסת על מעט מאוד דברים "טובים" שהיו .. דברים ממש מינוריים כמו לישון ביחד ולקום עם בנזוג.. אני דיי עסוקה כל היום במחשבות עליו על הקשר על ההורים שלו על זה שיצא בזול שגם שנעלמתי ההורים שלו לא חיפשו אותי לא התקשרו (טענו שאהבו אותי כמו בת) האם אני צריכה להניח לזה? אני כל יום מדמיינת איך אני שולחת להורים שלו מכתב מפורט ומספרת להם מיהו? האם הייתי צריכה לפנות למשטרה .. למה בחרתי לשתוק ? האם הוא אדם אלים? או רק אני גרמתי לו להתנהג ככה? אני טרודה מהאופן שהוא ממשיך את חייו ויצא בזול שאף אחד מהמשפחה שלו לא יודע איזו מפלצת חיה איתי תקופה ארוכה.. הוא בטח משקר ומספר כמה הייתי היסטרית ואישה קשה. (אני יודעת שאני מתעסקת בטפל) אבל מרגישה שזה לא נותן לי מנוח האם רלוונטי עכשיו לספר להורים שלו? רלוונטי שאנשים ידעו מי הוא היה? אבא אומר כי מלאכתם של צדיקים נעשית בידיי אחרים משמע שבסוף איכשהו זה יתגלה ויבינו למה עזבתי.. האם להשאיר את זה כמו שזה? איך יתכן שהוא יצא כל כך בזול ?! הסיבה אגב שהגירושים הלכו חלק היא כי ידע שאני טובה מידי כדיי להרוס את שמו. כי הוא גאוותן והיה בטוח שאני לא אעזוב ואולי אבקש שלום בית. כי הוא מכחיש שהוא אלים פיזית מילולית נפשית. הוא באמת לא מאמין לדברים שעשה ואמר ובאמת בטוח שהבעיה היא בי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פנינה - תגובה
פנינה דובו09/02/2014ענת שלום,
כמו שכבר אמרתי לך כנראה שלמזלך יצאת מזה כך, ולו רק באמת בשל "גאוותו"...
כל מה שאת מתארת הוא בסדר. זה באמת מטריד, "טפשי" וקשה וכל מה שתגידי.
מה שאת זקוקה לו זה לעבד עם עצמך את מה שעברת, את מחשבותיך והרגשותיך, אז ועכשיו.
ואת השאר - כבר הצעתי בפעם הקודמת.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)