מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי היקר עבר אלימות במשפחהאנה17/05/2014
היי,
אני בת 28 ונשואה לגבר מדהים שאוהב אותי ואני אותו. בעלי (ואימו) עברו אלימות מאוד קשה מצד אביו בעודו ילד עד גיל 6 בערך אז הוריו התגרשו. לאחר מכן, גר עם אימו אך היתה בעיה גדולה מאוד של הזנחה כי האם לא תפקדה כלל מאחר שעברה אלימות גם היא, היא נכנסה לדיכאון והיתה מטופלת בכדורים. ואני דווקא מתעניינית על עזרה יותר בשבילי. בתור אישתו היום איך להתמודד עם מישהו שעבר אלימות בילדותו ולעזור לו להחלים. בעלי מופנם מאוד, בקושי מדבר על מה שקרה, זה תמיד כמו פיל ענק בחדר. אני חושבת שזה חשוב לשנינו לדעת להתמודד עם זה לאור כך שיש ילדים בדרך.. חשוב לי לומר שמעולם לא נתקלתי בשום אלימות מצידו, לא מילולית ולא פיזית, לא כלפי ולא כלפי אף אחד אחר, אבל אני כן יודעת מסיפורים שלו שהוא היה מאוד אלים שהיה נער בתיכון.. אנחנו יחד כבר חמש שנים ומעולם לא הרגשתי מאויימת ממנו. אלא להפך, אני זאת שיותר קשה איתו ונוטה לצעוק עליו שהוא מעצבן אותי. . ידוע לכם על מישהו שמקיים סדנאות דווקא לבני זוג החיים עם נפגעי אלימות שהיו ילדים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי היקר עבר אלימות במשפחה - תגובה
ד``ר מני מלכה17/05/2014שלום לך,
החלוקה הזו של נפגע ופוגע איננה תקפה תמיד.
כלומר, גם גבר פוגע עבר בעצמו פגיעות.
לא ברור לי מהי העזרה שאת מבקשת. האם את רומזת על קשיים של שליטה בכעסים?
לא ידוע לי על סדנאות שכאלה עבור נשים, אך בהחלט ניתן להשתלב בסדנאות לצמיחה אישית וסדנאות העוסקות באסרטיביות.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי היקר עבר אלימות במשפחה - תגובה
פנינה דובו18/05/2014שלום אנה,
אני חושבת שבאמת כדאי לך להבהיר לעצמך מהו אותו "פיל ענק בחדר". הפיל הזה יכול להיות יציר שלך לא פחות מיצירו של בעלך, אבל אין ספק שהוא גורם משמעותי בזוגיות שלכם.
הבחירה היא שלך האם לפנות לטיפול פרטני את לבדך, או לטיפול זוגי, ביחד עם בעלך.
אני חושבת שבכל טיפול את אמורה ללמוד משהו על עצמך. אם את רוצה ללמוד יותר על בעלך, במטרה לשפר את הזוגיות שלכם, כדאי שתבדקי אפשרות של טיפול זוגי.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה18/05/2014אני פשוט רוצה לעזור לו, כרגע אין שום דבר שמעיד על אלימות, או כל דבר אחר. אבל בכל זאת לא נראה לי הגיוני שילד שעבר אלימות כזו יצא מזה כל כך בריא, שליו וללא כל השפעה כמו שהוא רוצה להאמין ומתנהג כרגע. כמו שהורים מקבלים כלים להתמודד עם ילדים שעברו אלימות, נראה לי הגיוני שגם בני זוג שנשואים לכאלה (שעברו אלימות בילדותם) זקוקים לכלים כאלה. אני לא רוצה לחפור לו על זה כי באמת אולי אני מחפשת משהו שלא קיים.. פשוט להניח לזה ולתת לחיים לזרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פנינה דובו18/05/2014הי אנה,
היות וזה מציק לך ומטריד אותך - שווה שתתייעצי עם איש טיפול ותעלי את מה שמציק לך. כך גם תוכלי להחליט האם להסתפק ביעוץ או בהדרכה, או להמשיך במגמת טיפול.
מה שחשוב הוא שתרגישי כי קיבלת מענה וכי הוקל לך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

