מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא מכה את אמאניקול30/07/2014
אייך מדברים עם ילדות בגילי 9 ו10 שראו את אבא חונק ומכה את אמא באיומים שהוא הולך להרוג אותה?
מה אומרים אייך מרגיעים?
הילדות בוכות ומתלוננות שהתמונות לא יוצאות מהראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מכה את אמא - תגובה
פנינה דובו31/07/2014ניקול שלום,
קודם כל אם זה המצב בבית ישנם כמה דברים שאת יכולה לעשות כדי להגן על הבנות שלך מפני מראות שכאלה. כי אחרי שהבנות כבר ראו את מה שראו אי אפשר למחוק להן את המראות. מה שכדאי הוא שתעשי הכל כדי למנוע מהן להגיע למצב זה.
לשם כך אני ממליצה לך לפנות ללשכת הרווחה באזור מגוריך ולהזמין פגישה עם איש מקצוע בתחום של אלימות במשפחה. אחרי הערכת המצב ניתן יהיה לבנות תכנית עבורך ועבור הבנות, ביחד או לחוד, הכל כדי לעזור ולטפל בבעיה שאת מעלה.
אני יודעת כי במקרים רבים - וללא הצדקה - הדבר מעלה את הפחד ש"אם אספר - יקחו לי את הילדות". אני אומרת לך באחריות שאם תביני שכדי לעזור לבנותיך אי אפשר שהאלימות בבית תימשך וברצונך לעשות הכל לשם כך - עובדי הרווחה יסייעו לך בכך. המטרה תהיה קודם כל להפסיק את האלימות בסביבת הבנות ובהחלט לא להרחיקן מהוריהן, ככל שהמצב ישתפר לטובה.
בגדול, אני לא חושבת שקל להרגיע בנות שראו מראות קשים כאלה או להוציא להם את התמונות מהראש, בהנחה שזה לא מקרה יחיד. צריך לעזור להן דוקא לבטא את מה שראו ואת מה שהן מרגישות ובעיקר - לתת להן בטחון שאת יודעת מה לעשות כדי להגן עליך ועליהן, כדי שדבר כזה לא יחזור.
שוב, אני מאד ממליצה לך להיעזר באיש מקצוע שיוכל להדריך אותך כיצד לעשות את הדברים.
בהצלחה לך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)