מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעבור את הגבולרוני01/08/2014
אני ובעלי נשואים מזה שתיים עשרה שנים, עם 3 ילדים.אני ובעלי רבנו היום והוא מאוד התעצבן ומתוך עצבים בא לקרוע לי ספר לימוד מאוד חשוב, (כדי להראות לי שהוא יגרום לי להפסיק ללמוד) נלחצתי מאוד ונתתי לו מכה בגב , כתוצאה מכך הוא התחיל לתת לי סטירות בפנים והפיל אותי על הספה כשהוא מחזיק בי,אח"כ הפסיק וטען שזה בגלל שאני הרמתי עליו ידיים אח"כ נבהלתי מאוד וניסיתי לדבר איתו אז הוא ירק לי בפנים, ושוב אינסטקטיבית נתתי לו סטירה(לא חזקה) הוא שוב התעצבן והיכה אותי עם אגרוף בחזה . כל זאת בזמן שהבן שלנו איתנו בבית. רציתי לקחת את הילדים ולנסוע משם כי ממש נבהלתי והרגשתי שהוא לא שולט בעצמו,בעלי אדם עצבני אבל בחיים לא הרים עלי יד. (פעם אחת נתן לי בעיטה אבל לא חזק)הוא איים עלי שאם אני מתקשרת למשטרה הוא שובר לי את הטלפון, ואמר לי שאם אני רוצה רגיעה ושהוא לא יתעצבן אני צריכה לשתוק ולא לעצבן אותו. אני ממש מפחדת ומרגישה שנאה אחזקה אליו. אני לא יודעת אם זאת אשמתי שאני הכיתי אותו קודם, ועצבנתי אותו. כשהוא כועס ומרביץ זה מאוד מפחיד אני מרגישה שהוא עלול לעשות דברים מאוד חמורים בשעת כעס. אניממש כאובה שהגעתי למצב כזה ושהילדים שלי במצב כזה, לא יודעת אם אפשר להמשיך לחיות ביחד אחרי שעברנו את הגבול הזה. אני לא רוצה לחיות בצורה שאני צריכה לפחד לדבר ןלהגיד מה שאני חושבת מחשש שהוא יתעצבן וירביץ או יהרוס לי דברים. אני אובדת עצות אני מפחדת לפנות לעזרה ולאבד את המשפחה ואת כל מה שיש לי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור את הגבול - תגובה
פנינה דובו03/08/2014שלום רוני,
קשה לי להבין מתוך דבריך האם ההתפרצות האלימה שתיארת היא חד -פעמית או שהינה חוזרת על עצמה. אין זה היינו הך בשני המצבים.
אם המקרה הינו מקרה יחיד - ככל שהוא חמור וקשה - כדאי לבדוק לגופו של עניין מה קרה דוקא הפעם שהביא להתפרצות הזו, גם שלך וגם של בעלך. ואם המקרה איננו מקרה יחיד, בודאי שכדאי לכם לבדוק האם היה כאן איזה שהוא דפוס שחוזר ולהבין מהו.
שאלה נוספת היא האם את מגיבה באלימות בדרך כלל, כמו במקרה זה ואם לא - מדוע הגבת כך הפעם?
אני חשה שהדברים שאת מתארת לא נולדו היום וכי יש איזה שהוא מתח מתמשך ביניכם, שמתבטא אצלך בתחושות של פחד ושנאה, ומגיע עד תחושות אשמה, חוסר אונים ושאלות לגבי עתיד המשפחה.
במצב זה כדאי לכם להתייעץ עם מטפל זוגי/משפחתי, במידה ואתם מסוגלים לדבר ביחד על מה שקורה ביניכם מבלי לחשוש. אם אינכם מסוגלים לכך, אני ממליצה לך לפנות למטפל בתחום אלימות במשפחה. בכל לשכת רווחה תוכלי לקבל מידע בנושא זה ולהיעזר על פי הצורך שלך, כולל אפשרות לצרף גם את בעלך לטיפול בהמשך. בשני המקרים הפנייה לטיפול מטרתה לנסות ולשפר ואיננה אמורה לגרום לך "לאבד את המשפחה".
חשוב שלא להמשיך ולגרור את המצב כמות שהוא. הנזק שיגרם לכם ולילדיכם יהיה יותר גדול אם תזניחו את הטיפול בנושא.
והערה לסיום: המתח בימים אלה גדול יותר מאשר בימים רגילים, משפחות נמצאות יותר זמן ביחד ותחת מגבלות שונות. מטבע הדברים הדבר משפיע על אנשים ועלול להגביר התנהגות אלימה. גם על כך ניתן להתייעץ.
שיהיה לך בהצלחה וימים שקטים לכולנו,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)