חוששת..חייבת עצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוששת..חייבת עצה
    שירה
    16/08/2014

שלום לכולם. אני נשואה לגבר אלים. אנחנו נשואים כשנתיים ויש לנו תינוק משותף בן 8 חודשים ויחד איתנו מתגורר הבן שלי מהישואים ראשונים בן 6. אני ובעלי לא מסתדרים על רשע הילס שלו להן שלי שהוא עלד היפראקטיבי עם בעיות התנהגות. בעלימלא מבין את המושג בעיות קשב וריכוז ובעינייו הבעיה היא חינוך ומנסה לחנך את הילד בדרך נוקשה. לי קשה לראות דברים כאלה ולכן כל הזמן אנחנו מסתכסכים. 90 אחוז מהועכוחים שלנו מתחילים מכאן. בפעם הראשונה בעלי תקף אותי פיזית כשהייתי בהריון בחודש שידי. הוא היכה אותי בפנים וגרם לי לחבלות מעל העין. בבית חולים מסרתי שהחלקתי ונחבלתי מהאסלה בשרותים. אושפזתי ליומיים להשגחה.זה קרה עוד שלושה פעמים במהלכם הוא הרים יד סחב לי בשיער דחף סטר לי בפנים ופעם אחת ניסה לחנוק. לצערי הוא כם לא כל כך נמנע מלעשות את זה ליד הילדים. לא אכפת לו שהם נחשפים. כרגע בעלי נמצא בבית סוהר על עבירה שלא קשורה לאלימות והוא משתחרר עוד חודש. לפני כשבועיים רבנו בטלפון והוא איים עליי ברצח ובחטיפת הבן המשותף שלנו כשאמרתי לו שנעמס לי ואני רוצה להתגרש. אני מבינה שזה מעצבים אבל בין היתר מבינה גם את הסכנה שזה עלול לקרות באמת. כמו שהוא איים באלימות והגשים את מילתו בסוף.
    פניתי למרכז לאלימות במשפחה ומשם הופנתי לרווחה שכרגע בחופשה. סיכמנו שאני עוברת למקלט. בזמן הזה שהרווחה בחופש בעלי הבין את כוונותיי ושלי את חבריו לפנ שיעשו לי שטיפת מוח שדי עזרה לו. נירגעתי קצת. בין היתר בעלי עובר טיפול לשליטה בכיסים בבית סוהר. אני לא בטוחה כמה זה יעזור לו בחייו איתי. אני מאמינה שהאלימות תחזור בגדול באיזשהו שלב בחיים. אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד בעלי נהיה מאוד נחמד בטלפון עם המון כוונות לשקם את הזוגיוץ ומבטיח להשתנות. מצד שני אני חוששת ולא מאמינה שזה יהיה לצמיתות אלא רק לתקופה ראשונית ואז האלימות תחזור. אני מבינה גם שהיום יש לי אפשרות לברוח כי הוא לא פה וכשיהיה מחוץ לכלא זה יהיה יותר קשה.
    אחת הסיבות הגדולות לזה שאני לא רוצה לעבור לנקלט זה שאני לא רוצה שהוריי ידעו. יש לי יחסים מאוד מסובכים מבחינה נפשית עם הוריי. אנחנו מגברים ונפגשים אבל הם מאוד שפטו אותי כל חיי על בחירותיי בחיים וכל הזמן מזכירים לי את הטעויות שלי. רק בגללם אני מסוגלת לרדת לכדורים פסיכיאטריים. הפחד הזה לאכזב אותם שוב ..
    לפי הבנתי במקלט מנתקים טותי מהכל. לוקחים טלפון לתקופה לא ידועה,וזה דבר שמלחיץ אותי גם. לא להיות מקושרת עם המשפחה..מעבר לזה יש לי רכוש בבית ואין לי איפה לאחסן.. אני אמורה לוותר עליו?
    מה לעשות? להאמין לבעל? ללכת עד הסוף עם הרווחה ולהתרחק מהבית? להתגרש? הרי אני לא מאמינה שבעלי ישתנה לאורך זמן.. תעזרו לי בבקשה. מי שיש לה נסיון עם המקלט תספרו לי מה הולך שם. איך מקבלים אותנו שם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוששת..חייבת עצה

הוספת תגובה

• חוששת..חייבת עצה - תגובה

פנינה דובו
    16/08/2014

שלום שירה,
    מתוך מה שאת כותבת אני מסכימה שהמקום שיעזור לך יותר מכל הוא המקלט.
    א. משום שאין לך מקורות תמיכה שיכולים מאד לעזור. יחסיך עם המשפחה שלך אפילו מקשים עליך עוד יותר.
    ב. את עלולה להיות מושפעת מדי מדברי בעלך (וחבריו), היות ועוד לא פיתחת מספיק את היכולת להציב מולו עמדה מגובשת משלך.
    ג. בעלך אלים ומסוכן, לך ולילדיך. טיפול שליטה בכעסים הוא טיפול ארוך והוא נבחן במעשים, לא רק במלים (בטלפון). באמת מוקדם לדעת כיצד יעבור שינוי.

אני חושבת שמה שאת צריכה עכשיו זה הכנה טובה לקראת יציאתך למקלט. את צריכה להיות משוכנעת ביציאתך למקלט, כדי שגם את תצליחי לעבור את התהליך שאת זקוקה לו. את, ביחד עם ילדיך.

המקלט הוא מקום בו הדברים מתרחשים באינטנסיביות רבה. זה לא מקום קל. יש לזכור שמגיעים אליו נשים עם ילדים במצב משבר והרבה לחץ. יחד עם זאת, שם את מוגנת (פיסית, החיים שלך ושל ילדיך!), כך שאת יכולה להתפנות יותר לעצמך ולבדוק איך הגעת למה שהגעת ואיך את רוצה להמשיך את חייך.

במקלט ישנו צוות מיומן שיעזור לך, ככל שתרצי ותתני לעצמך להיעזר. בלי שיתוף פעולה שלך זה לא ילך.

זו הזדמנות מצויינת לעשות שינוי אמיתי, ובתנאי שתתני את כולך למטרה זו.
    אני ממליצה.

שיהיה לך בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת..חייבת עצה - תגובה - תגובה

פנינה דובו
    16/08/2014

עוד משהו. תנצלי את זה שבעלך מחוץ לבית. אל תחכי עד שיחזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיתיות ...סליחה על ישירות

מנוסה
    17/10/2014

ללכת עד הסוף עם הרווחה ולהתרחק מהבית, להתגרש !!!!
    הוא עובד עלייך ...מושך זמן עד שיצא ...על זה שעשית לו את זה באירוע הבא הוא יוציא עלייך גם את העצבים של זה ...הוא לא שוכח ...הוא מהסוג המסריח .
    מחובתך לספק לילדייך ולעצמך סביבה נעימה בטוחה , סביבה שבא לא חיים בפחד ואין איום שמרחם מעל הראש .
    זהב גם עיניין של זמן עד שהוא יתחיל עם הילדים ...הוא מחפש על מה להוציא תסכולים ...הוא סתום ...הו אלא מבין את זה בכלל ...סתם מתנהג ללא מעצורים .
    אל תיהי השק חבטות שלו אני גם בטוח שיש הרבה שלא פרטת ושזה הרבה יותר חמור מהתיאור שבחרת לתת, יכול גם מאוד להיות שאת באמת לא מודעת לחומרת המצב , אם את במתלבטת בכלל , כי נשמע שאת אישה אינטיליגנטית שעברה טרור על יידי הפחדה ואלימות ונוקשות ..החיי במחיצתו נוקשים הוא טיפוס קשה...לא מפותח ...לא מבין מה זה קשב וריכוז..וגם לא יהיו מריבות על זה..הוא ימצא דברים אחרים בשביל לחבוט ולהרגיש תהרגשה של השליטה על ידי פחד ...הוא מכור לזה ...הוא חולני.
    קחי קצת אומץ ....קחי קצת שליטה....
    תעשי סדר בחיים שלך..
    כשרוצים לא חסר למי לפנות ...את לא במצב נפשי בכלל של להחליט עברת שטיפות מח ..תברחי הוא נשמע טיפוס אלים ופרמיטבי שכלא לא מפחיד אותו ...אלה מגיעים רחוק .
    ליבי איתך .. וכולי תקווה שתעשי את ההחלטות הנכונות לך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו