בלבול, מועקה ובדידות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלבול, מועקה ובדידות
    גל
    16/08/2014

היי,
    לפני כשנה בערך הגעתי לספרד ללימודים והכרתי
    בחור מקסים מכל בחינה וכיוון. הקשר התקדם לו במהרה ואחרי שלושה חודשים
    עברנו לגור יחד. כמעט מן ההתחלה שמתי לב שאחת ל....חודש בערך הוא חווה שינוי קיצוני במצב הרוח שכאילו הופך אותו לאדם אחר. זה מתחיל בהסתגרות שלו בתוך עצמו, מצב רוח ירוד או חרדה, ממשיך בתשובות קצרות וקרירות כשאני מנסה לברר מה עובר עליו, ותמיד תמיד מסתיים בריב, ריב שכמובן אינני יודעת אפילו על מה ולמה. ניסיתי לדובב בסבלנות, ניסיתי לשלוח אותו להירגע, ניסיתי לתת מרחב, הכל תמיד מסתיים בריב.
    כשאנחנו רבים, אני מרגישה שהוא לא מדבר אלי בכבוד, לא מקשיב למה שאני אומרת וחוזר על עצמו שוב ושוב כמו תקליט שבור. ברגע שהוא מדבר אלי כך אני מיד רוצה לקום וללכת, כמובן שזה קצת יותר מסובך במדינה זרה שאין לי בה אף אחד. כבר כמה פעמים הבטחתי לעצמי שאם זה יקרה שוב אני אלך, ומספר פעמים באותו הרגע אמרתי לו שאני לא רוצה להמשיך את הקשר. בריב האחרון, מעבר לקללות, הוא ניתק את האינטרנט, איים להתקשר למשטרה שיוציאו אותי מהבית, ופער שני חורים בצורת אגרוף בדלת חדר השינה. המזוודה שלי כבר הייתה ארוזה כשהוא התחיל לבכות ולהתנצל ולהבטיח שילך לטיפול, (הוא הלך בערך פעמיים ולא עושה רושם שהוא ימשיך עוד הרבה) ועד לפני כמה ימים לא הפסיק לומר איזה מזל שלא הלכתי ושהוא לא יודע מה הוא היה עושה לעצמו.
    אנחנו לפני ביקור בארץ והוא שוב מסתגר ואני בלחץ וחרדה נוראיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלבול, מועקה ובדידות

הוספת תגובה

• בלבול, מועקה ובדידות - תגובה

פנינה דובו
    17/08/2014

שלום גל,

מצבך מורכב. נשמע שאת כלואה פעמיים: פעם במדינה זרה, כהגדרתך, ופעם שניה עם אותו בחור.

הסימנים מעידים על תסמונת הגבר האלים: מחזוריות של התופעות, תגובות רגשיות מוקצנות, ניצול חולשותיך (רחוקה גיאוגרפית מתמיכה וגם נאחזת בו אולי), אלימות פיזית, סחיטה רגשית (לא יכול בלעדיך, מסוכן לעצמו), טיפול ללא מחוייבות להמשיך.

אני לא מכירה את השרותים בהם את יכולה להיעזר בספרד (בריאות, רווחה, חוק ומשטרה) ועד כמה את זכאית להיעזר שם, אם אין לך אזרחות, אבל אין לי ספק שללא עזרה כלשהי את עלולה להסתבך עוד יותר.

הכיוון בגדול הוא לבדוק את עצמך בקשר הזה ופחות אותו: מדוע את בקשר הזה, מדוע דוקא הוא, מה מושך אותך אליו (כולל ההיבטים שדוקא מפריעים לך), עד כמה את מחוברת ומפרגנת לעצמך, לצרכיך ולרצונותיך, מה בכל זאת יגרום לך לעזוב אותו וכו'.

מעבר לכך את זקוקה להכיר את אמצעי ההגנה העומדים לרשותך, גם אם תחליטי לעזוב אותו.

לגבי הביקור בארץ: יכול להיות שהוא מעדיף אותך רחוקה מהבית והביקור כאן מאיים עליו, מה שמסביר את התנהגותו כעת.

אני מציעה לך להקשיב לעצמך, "ללחץ ולחרדה הנוראיים". אל תשארי לבד. גייסי מקורות תמיכה מקרב חברים שיש לך שם, או שתיצרי קשר עם מי שיכול לעזור לך מפה. זה חשוב!

עשי והצליחי,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו