מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ניתן לעשות?ציונה13/09/2014
שלום לכם,
לצערי הרב, אני נאלצת לכתוב כאן את הדברים הבאים. בעלי איש אלים. לא תמיד, אך אלים. אלים מילולית. בזעמו הוא מפחיד מאד וכאשר דבר מה מרגיז אותו הוא מסוגל לצרוח ואי אפשר ואין דרך לדבר אליו או אל לבו...לאחרונה חזר מעבודתו וגילה כי לא הספקתי לנקות את רצפת הבית (מה שהתכוונתי לעשות בהמשך..). בעלי פצח בצעקות רמות - השתתקתי מרוב פחד וחוסר האונים... לא ידעתי מה לעשות.. לא הצלחתי לתפקד בהמשך היום. ..
1. הוא לא מסכים ללכת לטיפול בשום פנים ואופן, אפילו ייעוץ לא..
2. הוא לא מסוגל לשבת לשיחת נפש או סתם שיחה עמוקה
3. הוא רוצה לדעת על מה אני מוציאה כסף (אני רחוקה מ"בזבזנית" מרחק שנות אור) ולאן אני הולכת..
לאור מצב זה, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ניתן לעשות? - תגובה
פנינה דובו15/09/2014שלום ציונה,
ביחסים בינך לבין בעלך ישנם החלקים האלימים של בעלך ויש גם את התגובות שלך כלפיו. כשמדובר בקשיים בזוגיות הדרך המקובלת היא ללכת לטיפול זוגי. כשיש מרכיב של אלימות ביחסים, מומלץ שכל אחד מבני הזוג יהיה בטיפול נפרד. במידה ויתאים ויתאפשר, רצוי להמשיך גם בטיפול זוגי.
בכל מקרה כדאי להימנע מלהגדיר מראש ש"הוא הבעיה" ולכן הוא צריך טיפול. זה מקטין את הרצון להגיע לטיפול כשאומרים שאתה זה שאשם בבעיה. לכן עדיף שכל אחד יקח אחריות על החלק שלו ויטפל במה שמפריע לו.
היכולת לשוחח "שיחת נפש" או "שיחה עמוקה" היא לא מובנת מאליה. אנשים רבים מתקשים או חוששים לחשוף את עצמם ואת חולשותיהם ביחסים קרובים. הם חוששים להיפגע מכך.
בעזרת ובנוכחות איש מקצוע, אפשר ליצור סביבה נוחה ובטוחה יותר, פחות מאיימת, בה ניתן יהיה להיפתח יותר אחד כלפי השני וגם ללמוד כללים איך לעשות זאת. ובעיקר - להבין מה גורם לבעלך להתנהג כפי שהוא מתנהג, ומה גורם לך להגיב כפי שאת מגיבה (שיתוק, פחד, אשמה, תלות וכד').
בלשכות הרווחה קיימים מרכזים לטיפול באלימות המשפחה וגם תחנות לטיפול משפחתי. אני ממליצה לך לפנות ולבדוק מהו הטיפול שיציעו לכם ושיתאים לכם.
אם בעלך לא מעוניין להצטרף, תתחילי לבד, בשביל עצמך. הוא יכול להצטרף בהמשך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, פנינה, עזרת לי מאד.
ציונה16/09/2014כן, הייתי בייעוץ מספר פעמים, ללא הבעל, אך בשלב מסוים נאמר לי כי אין טעם להמשיך בשיחות ללא נוכחות \ שיתוף הבעל - התמונה לא שלמה ומה שמתגבש אינו אובייקטיבי.
הבעל לא מוכן לשתף פעולה כי הוא טוען שהכל נפלא :-)
תודה, פנינה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)