אח אלים התייעצות דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח אלים התייעצות דחוף
    דנה
    02/10/2014

שלום
    אני בת 23 יש לי אח בן 28 אנחנו גרים עם אמא שלי
    הוא כל לילה שם מוזיקה שמהדהדת בקיר כשאני מבקשת ממנו להשתיק כי אי אפשר לישון הוא מתחיל לצרוח ולהשתולל וקורא לי משוגעת.
    אתמול נכנסתי לחדר שלו לקחת משהו והייתה מוזיקה חשבתי שהוא ער, הוא התחיל לצרוח עליי שאני מעירה אותו ויש לו מבחן מחר, לקחתי מה שרציתי נבהלתי והלכתי.
    המוזיקה המשיכה להדהד בקיר אז נכנסתי בשקט להשקיט הוא התעורר ואז התחיל להשתולל ואמר אם אני לא אישן את לא תשני.
    הוא נכנס לי לחדר אחרי חצי שעה מרוצה ומחייך ואמר אני אכנס עוד הרבה הלילה את לא תשני.
    אחרי שעתיים נכנס שוב ניסיתי להתעלם וחשבתי שיילך לבד אבל חיכה שאקום ועשה רעש.
    אמרתי לו כל הכבוד מרוצה? אתה בדיוק כמו אבא וזה כניראה יותר הטריף אותו, הוא אמר אני אתנקם בך הסברתי לו שזה לו היה מכוונה רעה אלה רציתי לישון ולא היה אפשר עם המוזיקה , ואז אמר בא לי להרביץ לך אמרתי לו ניראה אותך ואז קיבלתי מכה חזקה בגב וצרחתי עליו שהוא הרביץ לי והוא אמר שמעד.
    חברות שלי הסבירו לי שאם זה היה בטעות הוא היה מתנצל הוא רק המשיך ואמר אני אנקום בך ואמא גירשה אותו.
    היו עוד מקרים בהם צרח ואיים באלימות אבל הפעם זה ניראה לי מוגזם.
    אני בסוף החודש עוברת לגור עם שותפים ללימודים .
    רציתי להתייעץ מה לעשות בינתיים? לא ישנתי כל הלילה.
    לאמא כבר אין כוח להתמודד איתו היא התעמתה איתו והוא לא מתחרט ומאשים אותי ןאמר לה שהוא יפסיק להתחשב ויהיה יותר גרוע היא אמרה שלא ייעז.
    סליחה על החפירה ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אח אלים התייעצות דחוף

הוספת תגובה

• אח אלים התייעצות דחוף - תגובה

פנינה דובו
    02/10/2014

שלום דנה,
    אני מבינה מדבריך שמשפחתך עברה חוויות של אלימות בעבר והן נמשכות גם היום.
    אימך כנראה מתקשה "לעשות סדר" בבית, ולמרות ששניכם, את ואחיך, כבר נחשבים לבגירים המסוגלים לנהל את חייהם באופן עצמאי, המשכתם את מערכת היחסים הקשה שביניכם, במסגרת מגוריכם באותו בית.
    טוב שאת עוזבת את הבית. זו הזדמנות טובה עבורך לנסות ולבנות את חייך באופן שונה. אפשר להבין שאחיך אולי ממשיך דפוס התנהגות אלים שראה בבית. היה טוב אם אימך היתה נעזרת ורוכשת כלים כדי לעצור את העברת הדפוס הזה בבית, הן למען עצמה והן למענכם, ילדיה.
    בשרותי הרווחה קימים אנשי מקצוע מיומנים היודעים לסייע למשפחות הסובלות מאלימות במשפחה. אני ממליצה לך לפנות ולהיעזר בהם. אם את חושבת שאימך תרצה בכך ואת רוצה ויכולה להשפיע עליה, מומלץ שתציעי גם לה. וגם אחיך יכול, כמובן. כל אחד בנפרד, עם אפשרות למפגשים משותפים, לפי העניין.
    ועד לסוף החודש - נסי להימנע מכל דבר שעלול להצית את האש בבית. עדיף למשל שתתאפקי ולא תיכנסי לחדרו של אחיך ותשמרי על מרחק ממנו, בפעולות ובדיבורים. אם תהיי בסכנה ממשית, עליך לפנות למשטרה או לצאת מהבית.

אני מאחלת לך הצלחה במעבר למגורים חדשים
    ושנה טובה ומוצלחת!

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח אלים

דנה
    03/10/2014

אני מפחדת לערב שרותי רווחה ואז יפתחו לו תיק ןאז הוא יתנקם בי על כך שהרסתי לו את החיים.
    אני מנסה כמה שפחות להיתקל בו אבל הוא נעלב מכל דבר ואז מתחיל לריב ומתנהג כמו ילד בן 3.
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו