שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אנונימוס
    20/10/2014

משאני קטנה אח שלי היה מרביץ לי מכות, חניקות, נועל אותי בחדר או בשירותים שעות, תולה אותי בחבלים של הכביסה כל מיני דברים. הוא גם היה נוגע בי באופן.... הייתי הולכת לישון בלילה ולא הייתי יודעת מה ייכנס בו אז פשוט לא הייתי ישנה (עד היום קשה לי לישון ואני קופצת מכל רעש קטן)
    אח"כ גדלנו ויצאנו לפנימיות (יש לנו רק אמא) ופשוט לא באתי שבתות חופשה הביתה כי אם כן הוא היה ממשיך וגם יורד עלי ומשפיל אותי. עכשיו גדלנו עוד ופתאום הוא השתנה לגמרי!!! הוא קונה לי דברים הוא אוהב אותי באמת וגם אני אוהבת אותו, אבל אני עדיין לא מצליחה לשכוח את כל מה שהוא עשה וזה יוצר קונפליקט. ואם אני מזכירה את זה אז המשפחה שלי מבטלת את מה שאני אומרת ואומרים לי שטויות זה לא היה כל כך נורא הוא האח הכי טוב שלך תראי איך הוא מפרגן לך... והוא באמת. אבל אני מרגישה אולי דמיינתי דברים או שאני ממציאה? אבל יש לי עוד סימנים על הגוף ויומנים מהתקופה אז איך זה יכול להיות שאני ממציאה? והמשפחה שלי בזה לזה אז אני מרגישה דפוק עם עצמי אולי אני לא בסדר שאני מייחסת לזה יותר מדי חשיבות? אולי כל האחים רבים ככה ורק אני כזאת רגישה? ומה אני עושה עם זה שהוא השתנה? כולם מעריצים אתו אני לא יכולה לכעוס עליו כי הוא כזה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רק להוסיף

אנונימוס
    20/10/2014

לשאר האחיות הוא לא היה עושה את זה אולי כי הן גדולות ממנו וגם לאח הקטן שלנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פנינה דובו
    21/10/2014

שלום דני, (דני זה שמך?)

לא רק שעברת התעללות מצד אחיך, נוסף לכך גם הקושי שלא מאמינים לך ומבטלים את דבריך, את חוויות העבר שלך והזכרונות שלא מרפים. במצב זה את חווה את הפגיעה פעמיים, אז והיום.

האידיליה שאת מתארת מכסה על עבר קשה ביותר. אחיך שינה את התנהגותו מקצה לקצה. אפשר לנסות לפרש את זה בכמה צורות, אבל לא זה מה שמשנה עבורך. מבחינתך השינוי הזה שהוא עשה מקשה עליך עוד יותר וגורם לך לרגשי אשמה, עד כדי כפירה באמת שלך.

כל זה מביא אותך לשאלה הקשה שאת שואלת, שמשמעותה: האם לעמוד על האמת שלי ולהישאר נאמנה לעצמי, או לוותר עליה למען "שלום המשפחה".

הבחירה לפתוח את הסיפור מילדותך מול אחיך ומול המשפחה היא בכלל לא פשוטה ודורשת כוחות גדולים על מנת להתמודד עם תוצאות החשיפה.

אני סבורה שיהיה לך קשה להשתחרר מהשלכות העבר בלי שתעברי תהליך כלשהו שיעזור לך בכך. בטח לא קל לעשות את זה לבד וללא תמיכה מצד מישהו שאת יכולה לסמוך עליו. רצוי מאד לשתיעזרי במקרה כזה גם באיש מקצוע/מטפל שמכיר את הנושא (אלימות או פגיעות מיניות בתוך המשפחה) וכיצד לטפל בו.

ממש לא פשוט ואני מאחלת לך בהצלחה בדרך שתבחרי בה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו