מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעצותאורית23/10/2014
הייתי רוצה לקבל ייעוץ בנושא ששנים יש לי בעיה איתו. אני נשואה הרבה שנים ויש לי ילד מנישואים ראשונים ושלושה ילדים עם בעלי. בעלי מעולם לא הרים עלי יד במהלך השנים ולא הראה שום נטיה לזה (לעומת הנישואין שלפני שהיו לאדם עם נטיה לאלימות והלכתי בזמן), הבעיה הגדולה לאורך השנים היא הקשר שלו עם הבן שלי. הוא נמצא בתוך חייו מגיל קטן ממש ובהתחלה אפשר להגיד שמילא אפילו מקום של אב בחיים שלו, לא מושלם אבל סביר בהחלט, וככל שהגיעו עוד ילדים התחלתי לראות כמה היחס שלו לבני משתנה לרעה, כשיש ריב בין אחים הילד שלי תמיד מואשם בלי שום ברור, כשיש לבעלי איזה לחץ זה תמיד יוצא על הילד, הוא מרשה לעצמו לקלל אותו ולאמלל אותו בצורה פוגענית ממש ובשנה שנתיים האחרונות, אמנם לעיתים נדירות אבל יכול לדחוף ולהדוף אותו בגסות, וצרחות על הילד זה דבר יומיומי. הוא כאילו מנסה כל הזמן להטיל סמכות כוחנית על הילד, ולילדים המשותפים לרוב הוא מבליג על דברים שהילד הגדול מעולם לא היה מעז לעשות אפילו. אני תמיד יוצאת להגנת הילד אבל זה גורם לו לעוד יותר התנכלות והתנכרות.
בכלליות הוא אדם שקשה לו להפעיל סמכות נכונה על ילדים והוא עושה הכל בצרחות איומות, אני מתביישת לצאת לרחוב לפעמים ופוחדת לחשוב מה אנשים חושבים שהולך בתוך הבית שלנו, ומה שהכי גרוע שהוא מצא קלף להחזיק אותי אחרי שאיימתי כמה פעמים שאעזוב אותו: כל פעם שהוא רואה שאני מתכוונת לעזוב אותו הוא מכניס אותי לסרט שהוא הולך עכשיו ברגע זה לקפוץ מבניין, והוא שחקן כזה טוב ועושה את זה בצורה כל כך אמינה שבאותו רגע אני משתתקת מפחד ומתפייסת איתו רק כדי להחזיר את הרוגע מתוך המצב המאיים הזה. אני חייבת לציין שזה קשר עם המון אהבה כי חוץ ממה שתארתי יש בו הרבה טוב, אז אפשר להבין מה גורמים לי האיומים וההפחדות שלו...אפילו שהוא לא מאיים עלי אלא כביכול על עצמו ועל גופו שלו, זה איום קבוע שאני חיה תחתיו, הוא יודע שאין לי איך ללכת ממנו והוא מחזיק אותי בכיס עם האיומים האלה...אבל החיים בצל הצרחות שלו זה גם לא חיים בכלל. והוא לא מודה שיש לו בעיה, לא מוכן לשום טיפול.
עוד בעיה היא שאני מאוד תלויה בו כלכלית, למרות שיש לי משכורת ומזונות על הילד הראשון זה לא כסף שניתן לקיים בו 4 ילדים, ומשהו כמו 70% מההכנסות של הבית הן ממנו, והוא טוען שאם אעזוב אותו הוא לא ימשיך לעבוד וילך לכיוון של הרס עצמי ולא יבנה את עצמו חזרה בכלל וסביר מאוד מההכרות שלי איתו שזה מה שבאמת יהיה(הוא מגיע מרקע בעייתי ואני מרקע סטנדרטי לכן יש לו הרבה בעיות לא מטופלות, ואני מרגישה שהכל נופל עלי ואני לפני קריסה מהעניין של התיק שלו שאני סוחבת שנים).כך שבאופן פרקטי חוץ מללכת להוצאה לפועל ולסחוט ממנו סכומי כסף פה ושם מזונות מסודרים לא יהיו לי והיום הוא מכלכל את הבית בצורה מסודרת שההכנסה שלי לבד לא היתה מכסה, לא מדובר בחיי לוקסוס אלא בחיים שגומרים בשקט את החודש, ואני חוששת שאם אתגרש זה לא יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצות - תגובה
ד``ר מני מלכה24/10/2014אורית שלום,
מהתיאור שלך נשמע, לצד אהבתך לבעלך, שיש חלקים לא בריאים בתוך הקשר שלכם שדורשים התייחסות.
הילד שלך לצד הילדים המשותפים- זוהי סוגיה שידוע שבמשפחות מעורבות, יוצרת רגישות, סוגיות של קונפליקט נאמנות, רגישות לקיפוח ועוד. כלומר, זה יוצר קונפליקטים שונים.
הדבר המורכב ביותר לטעמי- נוגע לסיבות שבגללן, לדברייך, את נשארת עם בעלך. בגלל שאת מפחדת שהוא יפגע בעצמו ובגלל קושי כלכלי. כלומר, בגלל פחדים.
אני הייתי מציע לך, גם כאישה שסבלה מאלימות בעבר וגם בגלל שבהחלט ייתכן שהדברים שאת מתארת בקשר הנוכחי הם גם כן סוג מסוים של אלימות, לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- במקום מגורייך.
תוכלי לזכות בהכוונה וגם בהזדמנות לבדוק טוב יותר את הסוגיות הקשות שאת מעלה.
בהצלחה, ושבת שלום,
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)