אלוקים שומר על ילדי הגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלוקים שומר על ילדי הגן
    אביב מסביב
    22/04/2008

שלום לכם

הילדה שלי, אפרוח בת 3, סיפרה לי לפני כמה חדשים שבעלי (בהליכי גרושים) מלטף אותה באיבר מינה ומכאיב לה.

היא לא נמצאת יותר בסכנה כזו, כי אני לא מתירה לו להתראות איתה ביחידות יותר.(הוא לא גר איתנו יותר)

אנחנו לא גרים בארץ. המשטרה לא יכולה לגבות ממנה עדות כי היא צעירה מדי. בימים אלו נערכת חקירה מטעם מוסד ממשלתי להגנה על הילד - אבל גם הם לא ידברו איתה כי אין להם כלים להתמודד עם גילה הצעיר.

ביתי דוקא כן מדברת, איתי, ובפרוטרוט, ואני מתעדת את כל מה שהיא מספרת, אבל איש כאן אינו מעוניין לקרוא זאת, כי נשים רבות, כך אומרים לי, ממציאות דברים כדי לפגוע בפרודים שלהם.

אני די בשוק. המוח מתקשה לעכל את המציאות הקשה הזו.
    ניסיתי לחפש פורום שנשים מדברות בו על מציאות כמו שלנו, שבו אוכל לשתף ולשאול אך לא מצאתי. אני זקוקה לשתף, להתפרק, להתייעץ לשאול להתמך ולבכות ביחד עם אנשים בעלי חוויות דומות.זקוקה גם לעצות מקצועיות בנוגע למהות הקשר העתידי של בתי עם אביה - לאן לכוון את הקשר שבינם?

אשמח ליד מכוונת
    אביב מסביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלוקים שומר על ילדי הגן

הוספת תגובה

• קודם כל תהיי חזקה למען ביתך

שני
    24/04/2008

אל תוותרי לו בעניין הזה! החלאה כנראה באמת נוגע בה כי ילדה בת 3 לא תמציא דברים כאלה. שיחלום לראות את הילדה אל תתני לו בשום אופן! מקווה שד"ר גיא יתן לך עצה איך להמשיך הלאה. בהצלחה לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדויות ילדים

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

דווקא בארץ ישנם חוקרי ילדים המתמחים בלשוחח עם ילדים על תקיפות מיניות שעברו. ממכתבך - אם הבנתי נכון את לא בארץ? או שבעלך לא בארץ? בכל אופן גם בארצות נופות קימת ההתמחות של עבודה וטיפול בילדים שעברו מגע מיני - העדות פחות חשובה כאן - חשוב יותר לטפל בילדה.\ שיהיה לה טוב. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר גיא אנוש
    01/05/2008

בקריאה נוספת של פנייתך - לדעתי רצוי מאד שתפני בהקדם האפשרי לפסיכותרפיסט המתמחה בסיוע לילדים קורבנות תקיפה מינית, וכן תתיעצי לגבי יעוץ הורי מאותה תרפיסטית או שתפנה אותך. בכל מדינה מערבית ניתן למצאם, בדרך כלל גם בשירות הציבורי - דרך לשכות רווחה, תחנות ליעוץ וטיפול משפחתי או שווי הערך המקומיים שלהם. בהצלחה. גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרחיק או לקרב?

אביב מסביב
    05/05/2008

ד"ר גיא
    תודה על תגובותיך.
    כולנו גרים באירופה. כשתסתיים החקירה הממשלתית,רק אז נוכל לפנות לעזרה פסיכולגית.
    וזאת גם כוונתי - כל המשפחה בטיפול תחת גג אחד כשהמטרה- עתיד בטוח לבתי, הבנה של בעלי מה מעשיו, והבנה שלי של המציאות אליה נקלעתי.

השאלה שלי אליך - גרושי לעתיד מתקשר פעם בשבועיים שלושה כדי לראות את הילדה.
    כשהילדה נפגשת איתו (בנוכחותי בלבד) היא שמחה מאד לפגוש אותו, כשהוא הולך היא גם אומרת שאבא היה נחמד מאד היום אבל שהיא יודעת שהוא יכול להיות גם אחרת לגמרי.

בהתחלה - כאשר הוא לא התקשר הייתי בעצמי יוזמת פגישות בינם, לאחר שקיבלתי יעוץ טלפוני מתרפיסטית שטענה שהקשר של הילדה עם אביה הוא חשוב מאין כמוהו, תוך הצבת גבולות שדואגים לבטחונה.

ועכשיו - אחרי התיעצות עם עו"ד בעלת נסיון בתחום, שטענה שגברים כאלו לא משתנים, ושהוא ימשיך לנסות וליזום קשר מיני איתה.הכי טוב , כך יעצה לי, יהיה לרופף בעדינות ובהתמדה את הקשר
    שבינם.

הייתי רוצה לדעת מה דעתך האישית?
    1.היא צריכה אותו כדי להפוך לבן אדם שלם חזק ובריא?
    2.צריך להרחיק אותה ממנו בעדינות כדי להרחיק אותה מאדם פסול?
    3.לא להתערב בקשר שבינם אלא רק לשמור עליה?

חברה שלי אומרת שאם אמצא לה בעתיד תחליף אבהי אז יהיה לה קל יותר לוותר עליו.

מה דעתך ?
    אם אין לך תשובה חד משמעית אשמח לשמוע גם את התלבטויותך.

המון תודה
    אביב מסביב
    ...וגם בפנים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביב

ד''ר גיא אנוש
    05/05/2008

אכן אין לי תשובה חד משמעית - יותר מכך - כל עוד הענין לא נחקר באופן מסודר, קשה באמת לדעת מה קרה בין האב לבת. ישנם גם מקרים שילדים, ויותר מכך - הורים חוששים (ואוהבים) מדמיינים דברים ו/או מגזימים אותם. ילדים נוטים להיות מאד סוגסטיביים - ואם חרדה יכולה לבהחלט להביא לכך שביתה תספר על דברים שלא היו באמת.

אני לא מנסה לטעון שהאב לא עשה כלום או כן עשה - אין לי מושג. רק להצביע על הבעיתיות והקשיים בתחום.

להערכתי - כל עוד המפגשים בין הבת שלך לאביה נעשים תחת פיקוח, והיא בסך הכל נהנית מהם, כפי שאת מדוווחת, אז ברמה הזו זה רווח נקי בשבילה.

אם בהמשך יהיו התפתחויות שבמסגרתן יהיו מפגשים לא מפוקחים - אז צריך להיות מאד עם יד על הדופק. אם את בטוחה לחלוטין באשמתו של האב, אז כמובן שרצוי להרחיק את הבת מסכנה ככל שניתן. אם יהי לך בן זוג בעתיד והיחסים של הבת אתו יהיו טובים - מה טוב, אבל לא הייתי בונה על כך כתחליף אב.

יתכן שתשמעי הערכות אחרות מאנשים ומטפלים אחרים - וגם זה לגיטימי. הנושא מורכב וטעון, ויש מומחים גדולים ממני בכל הקשור בהתעללות מינית בילדים.

כל טוב לך ולביתך
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו