יש לי אח אלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי אח אלים
    נעמי
    07/01/2015

שנים שאני סובלת מאח אלים, בילדות זאת הייתה בעיקר אלימות פיזית, ולא רק לי, לכל האחים שלי. היום הוא אלים בעיקר מילולית, הוא מאיים עליי הרבה ומתנהג באלימות כלפי הדברים האישיים שלי. אה, כן, הוא גם גונב לי, לאחים שלי ולהורים שלי כסף. הוא לא בן 14, הוא בן 24. כן, הזוי לגמרי...
    העניין הוא שהנושא הזה הוא לא נושא מוכר ומדובר בחברה, ואין שום פיתרון ברשת לאח אלים.
    לפעמים בלילה, כשאני חושבת על המשפחה שלי ומדמיינת מצב שבו מבקשים ממני לוותר על אחד מבני המשפחה שלי, אני לא חושבת פעמיים וישר יודעת שהוא הראשון שהייתי מוותרת על קיומו ומיד.
    אף אחד לא רואה את מה שקורה איתו בבית, בחוץ הוא משדר משהו אחר לגמרי, בחור טוב שמוכן לעזור לכל מי שצריך.
    הבעיה העיקרית היא שהוא עצמו חושב שהוא הכי בסדר בעולם, ושכולנו טועים ושקרנים. הוא משכנע את עצמו שכל מה שקרה לא באמת קרה. וזאת הבעיה הכי גדולה.
    אין לי פרטיות,אין לי חיים נורמאלים (ככל שניתן) ואין לי ביטחון. אני לא יודעת מתי יגיע רגע השבר, או שהוא יפגע בי עד לאובדן, או שאני כבר לא אחזיק מעמד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי אח אלים

הוספת תגובה

• יש לי אח אלים - תגובה

פנינה דובו
    11/01/2015

נעמי שלום,
    לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. אם את קטינה, מצופה מהוריך שיעזרו לך ולאחיך להתמודד עם הבעיה ואת יכולה גם לשתף ולהיעזר בגורמי חינוך במסגרתם את לומדת. אם אינך קטינה, אני מציעה לך לפנות למרכז למניעת אלימות במשפחה באזור מגוריך, השייך לשרותי הרווחה, במטרה ללמוד את הנושא היטב ולמצוא את הפתרונות המתאימים.
    לא ברור לי מאיזו אלימות את סובלת היום, אבל לפי דבריך היא לא גלויה לפני אחרים ובעיקר היא נשמעת כמסוכנת, מעבר למצוקה הגדולה והמתמשכת המשפיעה על חייך. שוב, אם אינך קטינה, את יכולה להגיש תלונה במשטרה, ואולי אף לעזוב את הבית ולהוציא צו הגנה שימנע ממנו להתקרב אליך. אבל על כל אלה כדאי לך להתייעץ לפני כן, כי לבד קשה לקבל החלטות כאלה.

בהצלחה לך,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו