מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלא רלוונטי08/01/2015
שלום,
אני בחורה דתייה , נשואה + ילדים
מטופלת כבר כמה חודשים בטיפול מיני עקב קשיים במימוש זוגי שאנו סוחבים כבר מתחילת נישואינו. (עברתי טראומה כילדה שמקשה עליי בנושא, בעלי לא יודע )
יש לי בעל מקסים! עדין וחמוד, מתחשב, תומך ולא כופה שום דבר. עוזר לי בבית ועם הילדים, ומעודד אותי להתפתח ולהתקדם בחיים. והוא אבא נהדר!!!
בעלי לא מקנא לי כלל (גם אין לו עבור מה) . שנינו אנשים מופנמים וסגורים ללא חברויות משמעותיות פרט אחד לשני.
אך כעת שאלתי:
יש מספר התנהגויות אצל בעלי שהן קצת חריגות בעיניי:
לפני מספר שנים , גיליתי שבעלי צופה בפורנו, והתקיים ויכוח ביננו , במהלכו הסברתי שהדבר פוגע בי ולא נראה לי תקין (אנחנו גם דתיים). בעיצומו של הויכוח בעלי נטל סכין ואיים שאם אעזוב אותו הוא יתאבד. (כל הזמן טוען שאינו מאמין בגירושים)
הוא מסרב שנפריד חשבונות (למרות שמעולם לא סירב לבקשה כספית שלי, אבל אני גם לא טיפוס שדורש) (שאלתי אותו פעם ללא כל סיבה, פשוט דיברנו על הנושא כדיון)
בנוסף, בכל פעם שהוא נוהג, הוא מתחיל להתעצבן ולקלל. וכשאנחנו רבים, הוא פתאם מתחיל לצרוח ללא סיבה מוצדקת (לא צעקות רגילות) ולעיתים זורק דברים או מכה בקיר, או אוחז בי בחוזקה.וגם כשהוא מתעצבן על הילדים, הוא מסוגל לאחוז בהם בחוזקה , בצורה מכאיבה. והם פשוט נאלמים וחוטפים הלם.
הוא גם טיפוס מאוד לחוץ , מתקשה להתמודד עם משברים,
אני לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות הזו שלו. ופשוט מתחילה לצחוק, והוא עוד יותר מתעצבן.
בסוף הוא נרגע, ולפעמים מתנצל. אך מדי פעם מטיח בי שזו אשמתי ואני מעצבנת אותו ודוחקת אותו לקצה.
גם אני טיפוס שכועס לפעמים, ובאופן כללי הבעיה שלנו גורמת לנו לתיסכול וזו בעיה שנובעת ממני. אך אני לעולם לא זורקת חפצים, או מקללת תוך כדי ויכוח. ולא מאבדת עשתונות.
כעת, בעלי הצטרף לטיפול באופן מאוד נוכח ופעיל. יש לו הרבה מרץ שהבעיה שלנו תיפתר, והמטפלת מתרשמת ממנו ומדגישה עד כמה הזוגיות שלנו היא חזקה (והיא אכן כזו). אבל, אני מאוד מתקשה לשתף אותו בבעיות האישיות שלי ולקיים איתו יחסים בצורה תקינה שהוא מתנהג כך. ובמילא נושא של יחסי מין קשה עבורי.
האם כדאי להעלות בפנייה את הנושא? האם זה יכול לפגוע בנו? (אולי היא תדווח למישהו) הוא באמת בעל טוב ומקסים, ואני אוהבת אותו מאוד!!
מה אפשר לעשות?
אשמח לתשובה!
תודב רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם כן דתיים חח
שים12/01/2015חח דתיים חוליי נפש זה ידוע.
את צריכה פסיכיאטר וגם הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פנינה דובו13/01/2015שלום לך,
כל מה שאת אומרת רלוונטי. מה שמצטייר הוא שגם את וגם בעלך א. שונים אחד מהשני (וזה אך טבעי), ב. לכל אחד מכם צדדים כאלה ואחרים ("טובים" ו"רעים").
מה ששניכם צריכים ללמוד זה להכיר בכך וללמוד לכבד האחד את השני. יכול להיות שאז האלימות תפחת. ואם לא, ישנן דרכים להתמודד עם אלימות, אבל יתכן שתוכלו להגיע להבנות בלא צורך בהן.
נושא יחסי המין הוא רגיש במיוחד (ולא רק אצלכם). כדאי בוודאי לדבר גם עליו, אבל בשביל זה את צריכה להרגיש בטוחה הן עם המטפל/ת והן עם בעלך. לא ברור לי איך טיפול בבעיה זו יכול לפגוע בכם. בכל מקרה את יכולה לבדוק איתם, עוד לפני שאת פותחת את הנושא, כיצד ניתן לשמור אותו חסוי ולבסס אותו על אמון הדדי ביניכם.
ב ה צ ל ח ה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)