מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רציתי להאמיןאנונימית26/01/2015
אני בת 28, אם לילדה בת שנתיים, נמצאת בזוגיות 4שנים עם אבי הילדה.
היחסים שלנו מההתחלה לא התאימו, הוא היה ידיד של האקס שלי והיה מכר טוב עוד 4 שנים לפניי מימוש היחסים.
בשנה הראשונה כבר הספקנו לגור יחד ולנהל בית וחיים משותפים אך במהרה הבנו שאנחנו לא מתאימים- אני אישה עצמאית עפ דעות מחשבות ומוח וממש כיף בחברתי לפי מה שהבנתי עד היום, הוא לעומתי רוצה אישה שתהיה תחתיו ותקשיב לו ותהיה האישה שלו ( הגדרה שאני לא מבינה עד היום).
בזמן הפרידה גילינו שאני בהריון והוא שמח והתמלא באושר בעודי ממרמרת בבכי על מר גורלי וכבר עלתה בי ההחלטה לבצע הפלה. כמו שכבר הבנתן לא עשיתי כך. הוא הבטיח להיות שם תמיד ולהשתנות במחשבה ובכללי כדי להיות בעל ואבא. לא התחתנו כי חששתי כאילו ידעתי מה יקרה בעתיד.
הילדה נולדה, נסיכת חיי האושר שלי, הוא חזר להיות פחות מבין ופחות שם ופחות רגיש אליי והתחלתי להרגיש לחצים נפשיים כי הרגשתי פשוט שאני מתמודדת עם הכל לבד. הבלגתי על כך כי הבנתי שזה אצל כולם. במשך הזמן כשאני חושבת על זה אחורה תמיד הרגשתי את האלימות שמושרשת בו, הוא היה גורם לי להרגיש מושפלת ליד חברים טובים, היה עושה לי פרצופים לידם שגרמו לי להתרחק מכל אותם אנשים, עד היום אני מעדיפה להיפגש עם חברות וחברים בלעדיו כי לא נעים בחברתו. אני מוצאת את עצמי מנסה להסביר לאחרים את הדיבור שלו והכוונות שלו כאילו הוא לא מובן אבל האמת היא שהוא בלתי נסבל. והוא בשלו: ״מי שלא מתאים לו שיחתוך אין לי בעיה להישאר לבד״
אני מושפלת תמידית, הוא חושב שהוא יודע הכל ומבטל כל מה שמישהו יגיד, הוא מרים את הקול ואגרסיבי בדיבור שזה מרתיע, גורם לי להישמע טיפשה ולא מסב לי אושר.
קשה להגיע להבנות האלה אבל זה כך, לעולם לא הייתי מאוהבת או מאושרת איתו וזו אחת הסיבות העיקריות ללמה עדיין לא התחתנו.
הוא הטיל עליי את כל האחריות של הבית והילדה שכולל הכל וכשאני מבקשת עזרה הוא לא מבין עד שאני מתפוצצת וצועקת ואז יוצרת משלוותי וכאילו מוכיחה לו שהוא צודק.
בשנה האחרונה הכל החריף, אינני מרגישה משיכה מינית בגלל המצב הנפשי הירוד, ובגלל או בעיקר כי אינני מאושרת ואז גם על זה הוא מתלונן אז בחוסר טעם ובשביל סיפוק רגעי אני שוכבת איתו. הוא לא מלטף או מנשק או מחבק רק אחריי שאני בוכה אחרי תקופה שזה כואב לי שאני מקנאה בזוג נערים שמסתובב מחובק ברחוב.
אתמול הוא הרים עליי יד בפעם השלישית מול הילדה.
פעם ראשונה לפני שנה השתחרר לו בוקס ושפך עליי בקבוק מרכך כביסהשאיימתי שאזרוק עליו, אחריי יומיים, ביקשתי שיחזור והתעלמתי כי הייתי בטוחה שזו אשמתי כי יש לי יכולת לטרף אנשים, פעם שניה העיף לי את היד בחוזקה ממנו עד שעפתי על הדלת וזה שוב טוטא
אתמול הוא נכנס אל המטבח ותפס אותי בחיבוק על הצוואר עם טלטול מצד לצד, אתמול הבנתי שאני אישה מוכה.
מה מפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רציתי להאמין - תגובה
ד``ר מני מלכה28/01/2015שלום לך,
ההבנה הזאת שלך היא רגע חשוב מאוד שכדאי לתרגם אותו לפעולה.
הרי לא כדאי שתמשיכי לסבול...
עלייך לפנות לעזרה. להגיע למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך.
שם תזכי לעזרה בקצב שמותאם לך. גם רגשית וגם ביחס לפעולות שתוכלי לעשות לשם מימוש הזכויות שלך.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)