מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בין הוריםליאת13/02/2015
שלום רב, רציתי להציג את המצב ולבקש כל עזרה שהיא בדבר ההתנהלות שלי במצב שנקלעתי אליו.
אבא שלי מאז ומתמיד היה בן אדם אלים, מובטל,אלכוהוליסט ועם בעיות זעם חסרות שליטה. הוא היכה אותי ואת אחיי הגדולים בלי הפסקה בילדותנו, וגם כמובן את אימא שלי. כשהייתי בת שבע עמדתי מולו ואמרתי לו שאם הוא מעז להרים עליי יד עוד פעם אחת אני אתקשר למשטרה. הוא התייחס אליי בזלזול כי אמר שלא יאמינו לי כי אין עליי סימנים (הוא יודע להרביץ בצורה שלא משאירה צלקות/ שטפי דם). יחד עם זאת, מאז הוא לא הרים עליי יד והתחיל קצת לפחד ממני.
מאז עברו אי אלו שנים, עכשיו אני בת 26, אני והאחים שלי כבר יצאנו מהבית אבל אימא שלי ממשיכה לגור איתו. אימא שלי ואבא שלי שניהם בשנות השישים לחייהם, בזמן הזה אבא שלי כבר הספיק לעבור שני אירועים מוחיים וכמה התקפי לב. אני חשבתי לתומי שאחרי שהוא הפך להיות נכה הוא הפסיק עם האלימות הפיזית ושנשארה רק האלימות המילולית נגד אימא שלי. כשאני ואחים שלי בבית אנחנו יכולים עוד לשלוט ולעצור אותו אבל כשהם לבד בבית אני לא יודעת מה קורה. גם חלק מהדברים אימא שלי לא מספרת אז אין לי באמת תמונה מלאה לגבי זה.
היום הגעתי הבייתה וראיתי את אימא שלי עם קיבוע ליד. כששאלתי אותה מה קרה היא סיפרה לי שהוא הרביץ לה שוב והיא נפגעה ביד.היא פחדה ללכת לרופא ורק אחרי שלושה שבועות, כשהכאבים הפכו להיות בלתי נסבלים והיא לא ישנה מהם כמה לילות היא הלכה לרופא ומסתבר שהיא קרעה את הגיד ביד. כמובן שהיא שיקרה לרופא ואמרה לו שהיא נפלה במדרגות.
אמרתי לה לפנות למשטרה להגיש נגדו תלונה אבל היא מפחדת. הוא מתעלל בה נפשית בצורה בלתי נסבלת (את זה אני יודעת בוודאות. השפלות, קללות, צעקות והקנטות בלי הפסקה). הוא הפך את אימא שלי לעבד שלו והוא מפיל עליה כל מטלה אפשרית והיא מקיימת כי היא לא רוצה לעצבן אותו.
האחים שלי לא תומכים בהגשת תלונה במשטרה (לדעתי הם חיים בהכחשה) ואני ממש חוששת לחיים של אימא שלי. אבא שלי הוא שקרן פתולוגי והוא עושה רושם של בן אדם מסכן ואני מפחדת שלא יאמינו לי או לאימא שלי אם נפנה לרשויות.
אציין גם שלאימא שלי יש חשד לאלצהיימר והמצב שלה מדרדר. החשש שלי הוא שהיא תהיה חסרת אונים ולכודה איתו בבית כי כרגע אף אחד מהם לא עובד. אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות.
מעולם לא הגשנו נגדו תלונה, אימא שלי עירבה עובדת סוציאלית בעניין כשאנחנו היינו ילדים קטנים אבל אחרי שגדלנו היא לא עידכנה אף גורם בשירותי הרווחה בנושא ככה אף אחד גם לא מכיר את המצב. אני ממש חוששת לחיים של אימא שלי ואני לא יודעת מה לעשות או לאן לפנות. אשמח לכל תגובה ולכל התייחסות כי אני פשוט לא שקטה כשאימא שלי עם הבן אדם הזה תחת קורת גג אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בין הורים - תגובה
פנינה דובו16/02/2015שלום ליאת,
אני חושבת שהמפתח לנסיון לפתור את הבעיה היום הוא בידיכם, הילדים, שהפכתם כבר לבוגרים. הוריכם מזדקנים ועליכם נופלת יותר ויותר אחריות לגורלם ולחייהם. קשה לי להאמין שהוריך יעשו שינוי ללא התערבותכם.
את צריכה להיות מאד ברורה עם אחיך ביחס להוריך. אם תתאחדו כל האחים ותגלו עמדה תקיפה ומעשים בצידה, אולי תצליחו להשפיע במשהו על הוריכם. אם שאר האחים לא יצטרפו אליך תחליטי אם את לוקחת עליך את האחריות ודרשי מהם שלפחות לא יתערבו.
בגדול המשמעות של לקיחת אחריות היא: א. לקבל החלטה על כך ב. לבצע.
בביצוע אני ממליצה לך, רצוי בשם או ביחד עם אחיך, לפנות לשרותי הרווחה, ליחידה לטיפול באלמות במשפחה (אם אחד מהוריך קשיש, הטיפול יעבור למחלקה לקשיש) ולהתייעץ איתם כיצד לפעול. אגב, אם אביך אלכוהוליסט, הוא יופנה בראש ובראשונה לטיפול בבעיה זו.
האפשרויות להתערבותכם הן שונות ומגוונות, הכל בהתאם לנתונים בשטח: החל מהצגת עמדה תקיפה לפני הוריכם לגבי החלטתכם להתערב בנושא האלימות בבית ולפעול להכחדתה, עבור לנתינת מחסה זמני לאימכם אצלכם בבית, ועד התערבות מעשית שלכם בכל ארוע וארוע, דהיינו פנייה למשטרה (הרחקה זמנית של הגורם האלים מהבית), או הוצאת צו הגנה בבית המשפט (שיכול להוביל להוצאת הגורם האלים מהבית למסגרת טיפולית), או סיוע להוצאת אמכם למעון לנשים מוכות.
לאחר התערבויות כאלה ואחרות, ניתן יהיה לשוב ולשקול את המצב מחדש ולראות לאן מתקדמים (חזרה לחים נורמליים, פרידה, גירושין וכו').
כמו שאת מבינה מדובר באחריות כבדה, שלא תאפשר יותר לעצום עיניים או לתת לבני משפחתך להכחיש את האלימות ממנה סובלת אימך. אסור לך לחשוש שלא יאמינו לך. זוהי חולשה שעליך להתגבר עליה. גורמי הרווחה יכולים לעזור גם לך כדי לחזק אותך בנקודה זו. ואולי בכלל מכאן את צריכה להתחיל.
אם יש לך את הכוחות - צאי לדרך, והיא ממש לא קלה. צר לי.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)