מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת שבתי סובלת מאלימות מצד בעלהסבתא26/03/2015
התגרשתי מגבר אלים לאחר 27 שנות נישואין. כעת אני מזהה אצל בתי את תסמיני ה"אישה המוכה", אולי לא פיזית, אבל נפשית. היא לאחר לידה שנייה עם תינוק בן חצי שנה ופעוט בן שלוש, לאחר שתקופה ארוכה הייתה לי הרגשה שהיא סובלת מדיכאון, היא אובחנה ע"י פסיכיאטר כסובלת מדיכאון קליני. מטופלת תרופתית. מתחזקת אצלי ההרגשה שהייתה לי בעבר שהמקור לסבלה באלימות נפשית של בעלה. היא פוחדת ממנו. לא מבטאת שום עמדה עצמאית, (עד עתה אין סורגים על החלונות למרות שהם גרים בקומה שישית בגלל שהוא החליט שאין בכך צורך) ומתרחקת מבני המשפחה. בעלה אפילו לא מאפשר לי לעזור לה עם הילדים למרות שהוא מגיע מהעבודה בשעות הערב המאוחרות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שבתי סובלת מאלימות מצד בעלה - תגובה
פנינה דובו11/04/2015שלום נאוה,
ביתך היא אדם בוגר. למרות שאפשר בהחלט להבין רצונך העז לעזור לה לשנות את גורלה, הסיכוי שביתך תקשיב לך תלוי אולי ביחסים שביניכן, ולא פחות במערכת היחסים שיצרה עם בעלה.
לא בטוח שלחץ שיופעל עליה להתנגד לבעלה או להתערב בחייה עימו, ישאו פרי. אולי דוקא ההיפך: הם יגבירו את אחיזתה בו, או את אחיזתו בה והיא תתרחק מכם עוד יותר.
אולי אם תצליחו להבין אותה ואת הצורך/הסיבה (הבעייתיים,על פי דבריך) שלה להישאר עם בעלה, תסייעו לה יותר להתחזק ולגבש עמדה שונה.
ביתך תוכל להפיק תועלת בקשר שיהיה סבלני, אוהד ותומך כלפיה. אדם שיוכל ליצור איתה קשר כזה יוכל גם להציע לה לפנות ולהתייעץ (במקומות המומלצים - ראי בתגובותינו האחרות). יתכן שלך, כאם ביתך, קשה למלא תפקיד זה, בשל מעורבותך ורגישותך הרבה כלפיה.
במידה ודאגתך נמשכת, מומלץ בהחלט להתייעץ עם גורמי רווחה שמטפלים בתחום אלימות בין-זוגית ולבחון ביחד איתם צעדים אפשריים נוספים.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)