חוששת שבתי סובלת מאלימות מצד בעלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוששת שבתי סובלת מאלימות מצד בעלה
    סבתא
    26/03/2015

התגרשתי מגבר אלים לאחר 27 שנות נישואין. כעת אני מזהה אצל בתי את תסמיני ה"אישה המוכה", אולי לא פיזית, אבל נפשית. היא לאחר לידה שנייה עם תינוק בן חצי שנה ופעוט בן שלוש, לאחר שתקופה ארוכה הייתה לי הרגשה שהיא סובלת מדיכאון, היא אובחנה ע"י פסיכיאטר כסובלת מדיכאון קליני. מטופלת תרופתית. מתחזקת אצלי ההרגשה שהייתה לי בעבר שהמקור לסבלה באלימות נפשית של בעלה. היא פוחדת ממנו. לא מבטאת שום עמדה עצמאית, (עד עתה אין סורגים על החלונות למרות שהם גרים בקומה שישית בגלל שהוא החליט שאין בכך צורך) ומתרחקת מבני המשפחה. בעלה אפילו לא מאפשר לי לעזור לה עם הילדים למרות שהוא מגיע מהעבודה בשעות הערב המאוחרות. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוששת שבתי סובלת מאלימות מצד בעלה - תגובה

פנינה דובו
    11/04/2015

שלום נאוה,

ביתך היא אדם בוגר. למרות שאפשר בהחלט להבין רצונך העז לעזור לה לשנות את גורלה, הסיכוי שביתך תקשיב לך תלוי אולי ביחסים שביניכן, ולא פחות במערכת היחסים שיצרה עם בעלה.

לא בטוח שלחץ שיופעל עליה להתנגד לבעלה או להתערב בחייה עימו, ישאו פרי. אולי דוקא ההיפך: הם יגבירו את אחיזתה בו, או את אחיזתו בה והיא תתרחק מכם עוד יותר.
    אולי אם תצליחו להבין אותה ואת הצורך/הסיבה (הבעייתיים,על פי דבריך) שלה להישאר עם בעלה, תסייעו לה יותר להתחזק ולגבש עמדה שונה.

ביתך תוכל להפיק תועלת בקשר שיהיה סבלני, אוהד ותומך כלפיה. אדם שיוכל ליצור איתה קשר כזה יוכל גם להציע לה לפנות ולהתייעץ (במקומות המומלצים - ראי בתגובותינו האחרות). יתכן שלך, כאם ביתך, קשה למלא תפקיד זה, בשל מעורבותך ורגישותך הרבה כלפיה.

במידה ודאגתך נמשכת, מומלץ בהחלט להתייעץ עם גורמי רווחה שמטפלים בתחום אלימות בין-זוגית ולבחון ביחד איתם צעדים אפשריים נוספים.

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו