חבר קנאי ואובססיבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חבר קנאי ואובססיבי
    ורד
    07/04/2015

    הבת שלי בת 20 יצאה עם בחור שלדעתי הוא בעייתי מאוד. והיא רוצה עכשיו לחזור אליו הוא קנאי ואובססיבי. הוא מהצפון ואנחנו במרכז. משכנע אותה לעזוב את הבית והמשפחה. הוא אומר לה פעם בחודש תבורי אותם. את יותר מידי דבוקה לאמא שלך. לא רוצה שתילמד כדי שלא תכיר אחרים. מנסה לנתק אותה מהחברות. רוצה שתתלבש צנוע אסור לה ללבוש סקיני. מתקשר המון וצריך לדעת כל רגע מה קורה ואוי ואבוי אם היא לא זמינה. לא מסכים שתלך לברים מפחיד אותה שיש סמים בכל מקום. הלכה להופעה של זמרת מפורסמת שהגיעה לארץ הוא התעצבן ואמר שרק סוטים הולכים ותיזהר. אסור לה לדבר עם בנים ואם לא עושה מה שהוא רוצה מתעצבן ומשפיל אותה. הוא גם שקרן. וזה רק על קצה של הקצה. מוכן כבר להתחתן. חוץ מזה יש עוד הרבה בעיות. הוא בטלן לא סיים בגרות ועוד. לא יכולה לפרט הכל באתר.הבת שלי תמימה וביישנית מתלהבת ומוחמאת. לא מקשיבה לנו. היא באה ממשפחה נורמטיבית גמרה בגרות מתכננת להמשיך ללמוד והוא יושב לה על הווריד. היא בשלב הזה ממש עיוורת אומרת שלא הכל מושלם אבל אוהבת אותו . שאלתי האם יש למישהו רעיון לאיזה גורם לפנות על מנת להסביר לה לשכנע אותה להתקדם הלאה. אני בטוחה שיש לו מעבר לכל הבעיות כל הסימנים לבחור מכה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר קנאי ואובססיבי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חבר קנאי ואובססיבי - תגובה

    פנינה דובו
    07/04/2015

    ורד שלום,

    נראה לי שהבת הצעירה שלך חווה בשלב הנוכחי את יחסו של החבר שלה כלפיה כעוטף, מחבק, שומר, אכפתי, דואג, נמצא תמיד - לא נוטש, כרוך אחריה, וכו' וכו' - כל מה שמתפרש אצלה כרגע כאהבה שלו אליה ומאד מחמיא לה. לכן גם ברור למה איננה נענית ולא תיענה להפצרותיך או להסברים להיפרד ממנו.

    היא לא רואה את מה שאת רואה: קנאה אובססיבית, צורך בשליטה, הרחקתה מחברה ומשפחה, צמצום עולמה והגבלתו ועוד ועוד.

    יתכן והיא חשה ומגלה (לראשונה?!) סוג של עצמאות, יכולת להתנגד ולבטא את עצמה, תחושת כח, מעין מרידה, צורך להבליט רצון משלה - גם אם אינם בוגרים ובשלים.

    אני סבורה שדוקא לחץ שיופעל עליה להיפרד ממנו, יגביר את אחיזתה בו, כצעד נגדי, של גיבוש אישיות משלה. אולי דוקא אם תצליחו להבין אותה ולקבל את הצורך שלה, כמשהו זמני שעשוי לחלוף, אולי אז, בחלוף זמן נוסף, היא תבין את הדברים בעצמה ותוכל לסגת, מעמדה של כח ובהחלטה משל עצמה, ולא ממקום של כניעה ללחץ שהפעלתם עליה.

    עדיף שמי שבקשר איתה יהיה סבלני, אוהד ותומך, כך שהיא תוכל להצטרף אליו ולא להתנגד. לך זה עלול להיות קשה, בשל קרבתך לביתך ורגישותך הרבה אליה. אם זה כך, נסי לרדת מהנושא ולמצוא נושאים משותפים אחרים ביניכן, שיחזקו את הקשר על דרך החיוב ולא השלילה.

    במידה והתופעה שציינת מחמירה ומלווה סימני אלימות ברורים, מומלץ להתייעץ עם גורמי רווחה שמטפלים בתחום אלימות בין-זוגית ולבחון צעדים מעשיים יותר.

    בהצלחה,
    פנינה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו