מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספתלא מבינה למה21/07/2015
ובנוסף - מה הדרך הכי טובה להתרחק מאדם כזה ?
במיוחד כשיש מעורבות רגשית - וקשה לי מאוד להגיע למסקנה שהוא פגע בי ?
במיוחד כשמדובר במניפולטור בלתי נלאה - הוא מוצא אותי בכל דרך אפשרית
גם אם זה בעיר דרך החברים שלו , דרך הנייד שלי וכו וכו' ...
איך להתרחק ממנו - או יותר נכון - להרחיק אותו ממני - גם פיזית
וגם איך להתנתק ממנו מבחינה רגשית ?
ואיך זה שכשאני יודעת שהוא זה שפוגע בי עדיין יש לי רגשות אליו ואני עדיין רוצה אותו ?
ותכלס הוא מנצל את זה כדי לצחוק עליי עם החברים שלו ולהשפיל .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פנינה דובו24/07/2015שלום לך,
כל השאלות שלך מצויינות, אלא שגם אם תינתן לך תשובה כאן בכתב, קשה לי לחשוב שתוכלי להפיק מכך שינוי. לא התשובות שלי לשאלותיך הן הפתרון, אלא התהליך שעליך לעבור בתוך עצמך, עד שתוכלי את בעצמך לענות על אותן שאלות. והדבר אפשרי, גם אם איננו קל, פשוט ומהיר.
שינוי של דרך חיים שכבר נטבעה בנו, מחייב תהליך עמוק ומורכב, שכוונתו לשנות את הדרך בה אנו תופשים דברים, את המחשבה והתודעה שלנו, כפי שהתקבעו לאורך חיינו - ורק אז ובהתאם לכך ישתנו תגובותינו והתנהגותנו.
תהליך כזה דורש הכוונה מקצועית.
אני מציעה לך לפנות למרכז טיפול ומניעת אלימות במשפחה, דרך שרותי הרווחה. שם יוכלו לכוונך הלאה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויתי בדיוק את מה שאת מתארת
מישהי שמבינה13/09/2015הדרך היחידה להפטר ממנו היא לנתק איתו קשר לחלוטין! את חייבת להבין שהוא לעולם לא ישתנה והוא לא באמת אוהב אותך, אפילו שהוא בטח אומר שכן.
אם את לא זוכרת אטת המספר שלו בעל פה - יש דרך לחסום מספרים שמתחילים או מסתיימים בספרות מסויימות וכך לא יהיה לך הפיתוי ליצור איתו קשר וגם הוא לא יוכל להתקשר אלייך.
בכל מקרה חסמי את המספר שלו, חסמי אותו ברשתות החברתיות, אל תעני לשיחות לא מזוהות. אל תתפתי ליצור איתו קשר גם אם את מתגעגעת ובודדה - כשאת מרגישה ככה הזכירי לעצמך את כל הסבל שהוא גרם לך והכי חשוב שהוא לא אוהב אותך אלא רק מנסה לפגוע בך וכשאת יוצרת איתו קשר את רק עוזרת לו לשלוט בך יותר.
אני לא מכירה אתרי תמיכה בעברית אך אם את יודעת אנגלית אוכל לצרף לפה אתרים שיעזרו לך להבין יותר טוב את מה שחווית ואת מה שאת צריכה לעשות. תיהי חזקה ותדעי שבסוף הרגשות אליו יעברו אבל רק בתנאי שלא יהיה ביניכם שום קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פנינה דובו20/09/2015שלום מיכל,
אתחיל מהסוף. אני מבינה שאת גרושה טריה. הרגשות שעדיין מלווים אותך בודאי קשורים לכך, גירושין אחרי 21 שנים הם פרידה לא קלה. בנוסף לתהליך "רגיל" של גירושין את גם היית במערכת זוגית אלימה. במערכת כזו הקשר שנוצר מבוסס על תלות גדולה (משני הצדדים), וככל שהתלות הזו מעיקה וקשה, היא גם מהווה חיבור שקשה יותר לנתקו.
בזוגיות שלכם לכל אחד מבני הזוג היה תפקיד ודפוסי התנהגות משלו. את מן הסתם זו שנפגעת, מרצה, סופגת השפלות. לא קל לשנות דפוסי התנהגות. זה מה שיעזרו לך ללמוד לעשות בטיפול.
אם תתני לעצמך זמן להיפתח ולהכיר ב/את חולשותיך כב/את מעלותיך (בטוחה שיש כאלה!) ותהיי סבלנית לעצמך, אני מאמינה שתצליחי להשתחרר מעברך לאט-לאט ולבנות לך חיים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
אתחיל מהסוף. אני מבינה שאת גרושה טריה. הרגשות שעדיין מלווים אותך בודאי קשורים לכך, גירושין אחרי 21 שנים הם פרידה לא קלה. בנוסף לתהליך "רגיל" של גירושין את גם היית במערכת זוגית אלימה. במערכת כזו הקשר שנוצר מבוסס על תלות גדולה (משני הצדדים), וככל שהתלות הזו מעיקה וקשה, היא גם מהווה חיבור שקשה יותר לנתקו.
בזוגיות שלכם לכל אחד מבני הזוג היה תפקיד ודפוסי התנהגות משלו. את מן הסתם זו שנפגעת, מרצה, סופגת השפלות. לא קל לשנות דפוסי התנהגות. זה מה שיעזרו לך ללמוד לעשות בטיפול.
אם תתני לעצמך זמן להיפתח ולהכיר ב/את חולשותיך כב/את מעלותיך (בטוחה שיש כאלה!) ותהיי סבלנית לעצמך, אני מאמינה שתצליחי להשתחרר מעברך לאט-לאט ולבנות לך חיים אחרים.
בהצלחה לך, שנה טובה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
אם תתני לעצמך זמן להיפתח ולהכיר ב/את חולשותיך כב/את מעלותיך (בטוחה שיש כאלה!) ותהיי סבלנית לעצמך, אני מאמינה שתצליחי להשתחרר מעברך לאט-לאט ולבנות לך חיים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)