מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אב מכהastel04/05/2008
שלום, ניתקתי קשר עם אבי כיוון שהיה מכה אותי בילדות, איני מעוניינת להיות בקשר עם הורי, אך אני כנראה ממסדת את הקשר עם בן הזוג וצריכה לעשות סולחה כי נראה לי שהורי צריכים להיות בחתונה, כיצד אני עושה את זה, איך אני גם קובעת את מקומם בחתונה ומבהירה להם שהם אורחים ואין הם יכולים להתערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסטל
ד''ר גיא אנוש05/05/2008שלום אסטל, נשמע שאת ברורה מאד לעצמך ויודעת מה את רוצה - לחדש את הקשר עם ההורים כיון שאת רוצה אותם בחתונה, אך בשום אופן שלא יתערבו בחייך. הייתי ממליץ לך לעשות בדיוק זאת. לפנות אליהם, לספר את החדשות הטובות, ושאת רוצה לחדש את הקשר, אך בהחלט לא בכל מחיר, אלא ממקום טוב יותר, ללא הכעסים של העבר, והדרך להשיג זארת היא על ידי כך שהם יוזמנו כאורחים ולא מעמדת שליטה. יתכן ותיווך של חבר/ה או בן/בת משפחה בענין יכול גם הוא לעזור, אך אז חשוב שאותו מתווכ/ת ידע בדיוק על מה את מדברת, ויוכל לדבר "דוגרי" עם הורייך, ולא לסבן את הענין. בהירות בתקשורת, במסרים, היא מושג מפתח כאן.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה איומה ולא מקצועית
שני27/05/2008איך אתה יכול בתור איש מקצוע לא להזהיר אותה מהסכנות הצפויות לה אם תחזור להיות בקשר עם האנשים שהתעללו בה?
ברור מאליו שלקורבן ההתעללות יש צורך (לפעמים ממש חולני) לחזור לקשר עם המתעלל, וכמו כן יש "צווים מוסריים" והתניות חברתיות שמעודדות ילדים לסלוח להוריהם NO MATTER WHAT, האם בתור איש מקצוע שעוסק בנושא של אלימות במשפחה, זו לא אחריותך למנוע ממנה את המעשה המזיק הזה? הרי שלב ראשון בכל טיפול בהתעללות הוא ניתוק מהגורם המתעלל. כאן יש מישהי שכבר עשתה את הצעד הזה, ועכשיו עקב החתונה היא קצת מהססת. היה הרבה יותר מקצועי והגון מצידך לפרוש בפניה את שלל הסכנות הכרוכות בצעד שכזה, ולהזהיר אותה מאפשרות של חידוש הקשר עם מי שעשה לה כל כך רע בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד''ר גיא אנוש27/05/2008צר לי שכך את מרגישה. צר לי גם על השפה הבוטה בה את משתמשת, יש בתגובתך הרבה תוקפנות שלא ברור לי ממה היא נובעת.
קריאה בשנית של הודעתה של אסטל מבהירה כי האלימות היתה בעבר. כיום יש לה את הכוחות ליצור הרחקה בינה לבין הוריה, וכן עשתה זאת. כעת היא מעונינת בחידוש הקשר ממקום אחר, נקי מהתערבות מיותרת ואלימות. זו לא משימה בלתי אפשרית, אם כי לא תמיד קלה. כאיש מקצוע, אני מכבד את מטרותיה, ולא מנסה להכתיב לה באפן פטרוני מה נכון עבורה ומה לא, אלא מציע לה מה הדרך המתאימה לפנות בה כדי להשיג מטרות אלו, במינימום (או ללא) נזק.
אני ממליץ לך לבחון עם עצמך את משמעותה של התוקפנות בה פנית אלי, ומדוע הענין כה חורה לך. בהצלחה וכל טוב, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא
שני28/05/2008צר לי אם אתה מרגיש שתגובתי תוקפנית. בתור נפגעת של אלימות קשה במשפחה, אני מתחלחלת בכל פעם שאני שומעת איש מקצוע שנענה לצורך הפתולוגי של קורבן ההתעללות לחזור להיות בקשר עם התוקפים.
אילו בחורה שעברה אונס היתה אומרת לך שהיא רוצה לחזור להיות בקשר עם האנס, אני רוצה לקוות שהיית מנסה ככל יכולתך למנוע זאת ממנה, למרות שהיא הצהירה שזה מה שהיא רוצה, ולמרות שהיא כבר אדם בוגר. העובדה שהתוקף במקרה הזה (כמו גם במקרה האישי שלי, ובמקרים רבים שאני מכירה) הוא האבא, רק מסבכת את המצב, בגלל שלל הלחצים הסביבתיים "לסלוח" להורים. אני חושבת שצריך להקדיש לכך תשומת לב יתרה, ולא לטשטש את ההשפעה ההרסנית שעלולה להיות למהלך כמו לחזור להיות בקשר עם האדם שהתעלל בך.
אני מתנצלת שוב על התוקפנות שחשת מדבריי. השיחה הזאת מבחינתי איננה "שיחה אקדמית", אלא צבועה ברגשות עזים ומבעבעים, והיא חשובה לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד''ר גיא אנוש31/05/2008שני שלום, אני מקבל את ההתנצלות. צר לי על הסבל שחווית. המלצתי היא שתפני לטיפול כדי שתוכלי לעבד את הכאב והסבל שעברת. מעבר לכך, אני ממליץ להתחיל להקשיב למקום השונה והייחודי של אנשים אחרים, שעוברים דברים שאולי נשמעים דומים למה שעברת, אך לא בהכרח זהים. כפי שאמר פעם סופר מפורסם ( שאיני זוכר את שמו כרגע) "כל המשפחות האומללות, אומללות כל אחת בדרכה שלה...". בהחלט יתכן שאנשים אחרים מאמינים שניתן לתקן או לשנות את האדם האלים ממנו/ה סבלו, ואת הקשר עם האדם הזה. לעיתים קרובות, האמונה הזו מבוססת על עובדות שידועות להם, ולא לך. בכל אופן, צר לי לשמוע על סבלך, ואני מאחל לך בהצלחה וכל טוב בהמשך הדרך, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך להצטער כל כך בשבילי
שני01/06/2008אני מטפלת בעצמי מצויין.
זה שיש נפגעים של התעללות בילדות שמאמינים שהם יוכלו "לשנות את התוקף"- זה לא מפתיע אותי. מה שמפתיע אותי הוא שאתה כאיש מקצוע מאמין לזה גם.
האם פגשת פעם מקרה של אב מכה ש"השתנה" כך ע"י אחד מקורבנותיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשני מהדס גולדבלט
ד''ר הדס גולדבלט02/06/2008שלום שני,
מקריאת הודעתו האחרונה של גיא הבנתי, שהוא לא התכוון לכך שנפגעי התעללות בילדות ישנו את התוקף. יש מי שנפגעו בילדותם מהתעללות ועם התבגרותם מביטים על ההורים הפוגעים מזוית אחרת, שאינה מבטלת את חומרת ההתעללות, אך מאפשרת להם לחדש קשר או לקיים קשר כלשהו עם אותם הורים, ממקומם של הילדים כאנשים מבוגרים.
לא קל להגיע לעמדה זו, ולעתים קרובות זה קשר מאוד מורכב, אך אפשרי. אנשים עושים זאת עבור עצמם, לא עבור הוריהם. אין ביכולתם לשנות את התוקפים, יש ביכולתם לשנות רק את נקודת מבטם האישית, ולהחליט אם להיות בקשר למרות הפגיעה הכואבת, שאין להכחישה ואין לבטל את השלכותיה הקשות.
בברכה,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הדס
שני02/06/2008אני רוצה להציע שצווים מוסריים בסגנון "כבד את אביך ואת אימך", "משפחה זה מעל הכל", ו- "ההורים שלך תמיד אוהבים אותך לא משנה מה", ולחץ חברתי כבד לסלוח להורים, הם מהמניעים המרכזיים שגורמים לילדים לנסות לחדש קשר עם האנשים שגרמו להם להרס כל כך גדול בחיים (ושהם גם, למרבה הצער, הוריהם הביולוגיים).
נדמה לי שכנגד הלחץ הסביבתי הבלתי פוסק "לסלוח ולשכוח", דווקא אנשי מקצוע שעוסקים בתחום צריכים, לכל הפחות, להזהיר את קורבנות ההתעללות האלה מהסכנות שטמונות בחידוש קשר שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לשני
ד''ר הדס גולדבלט03/06/2008שני,
אני מסכימה אתך - המציאות מורכבת מאוד, ופתרונות שונים מתאימים לאנשים שונים. יש מי שמתאים להם לסלוח ויש מי שלא מתאים להם. ונכון, בזמן טיפול, איש מקצוע אחראי פורש ביחד עם המטופל/ת את האפשרויות השונות, הסיכונים והסיכויים, שיש באפשרות לסלוח ולחדש קשר עם הורה שהתעלל בילדות. זה תהליך הדרגתי של בחינת כל ההיבטים, תוך התמקדות בתחושות של המטופל לגבי כל אחת מן האפשרויות. נכון גם, שחשוב שאיש המקצוע יהיה רגיש למסרים החברתיים ה"אופנתיים" בזמן זה או אחר, יבחן את עמדותיו החברתיות בנושא ויקפיד להפריד עמדות אלו מעמדות המטופל/ת וטובתו/ה.
בכל מקרה, נראה לי שיש מקרים שלמטופל/ת מתאים לסלוח - גם אם לא לשכוח. וכמו שכבר כתבתי בהודעתי הקודמת - התהליך הוא למען טובתו של המטופל/ת ועבורו/ה - לא עבור התוקף וגם לא לשם שינוי התוקף.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)