מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגשות אשם של אם מוכה כלפי ילדיהסבתא20/08/2015
כתבתי כבר בעבר......גרושה 15 שנה לאחר 27 שנות נישואין לגבר אלים. בטיפול תרופתי ופסיכותרפיה שבועית לאחר שאובחנתי כסובלת מהפרעת אישיות גבולית, הפרעת חרדה עם דיכאון משני ונפגעת טראומה מתמשכת. בטיפול הנקרא dbt הוקנו לי כלים שיאפשרו לי לדאוג יותר טוב לעצמי......עם זאת גיליתי שאין לי מוטיבציה לעשות זאת בשל רגשות אשם שיש לי כלפי ילדי שהיו עדי שמיעה וראיה לאלימות וקרבנות ישירים שלה. בעבר לא היה לי צורך להתמודד מאחר והכל היה מודחק. כתוצאה מהטיפול התעוררו זיכרונות. ולא רק אצלי. גם שלושה מארבעת ילדי (כולם בוגרים וחלקם הורים לילדים), בשלב זה או אחר הלכו לטיפול. אני חשה אשמה על כך שלא הגנתי על ילדי מפני הטראומות שחוו. בתחילה ניסיתי לכפר ולפצות על כך ע"י נתינה.... כיום זה כבר מעבר ליכולתי הפיזית, הנפשית והכלכלית, ואף אפשרתי להם לנהוג בי בחוסר כבוד. משמע: זה מה שמגיע להם וזה מה שמגיע לי. היום כבר למדתי להציב להם גבולות. בהעדר יכולת לכפר ולפצות אני היום במצב בו אני מענישה את עצמי. מאחר ואני נמצאת במסגרת טיפולית, הדבר יטופל. מביאה זאת בפני הפורום כדי לשמוע ממנהליו (ומנשים נפגעות אלימות) האם תופעה של רגשות אשם של אם מוכה כלפי ילדיה, והנטייה להרס עצמי כתוצאה מכך זו תופעה שכיחה? איך אני יכולה לסלוח לעצמי? במרכז למניעת אלימות במשפחה נאמר לי שגם אני הייתי קרבן. עלי זה לא עובד (ואת הילדים מן הסתם זה לא מנחם) הייתי אחד המבוגרים בסיטואציה. בקיצור: לא הגנתי על ילדי ואני שונאת את עצמי בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אשם של אם מוכה כלפי ילדיה - תגובה
ד``ר מני מלכה20/08/2015שלום לך,
תודה על הגילוי הכנה.
הדבר החשוב באשמה, לדעתי, היא לא להישאר עם זה לבד.
כלומר, אשמה- היא מנגנון של לסגור את הדברים עם עצמנו ולפעמים לתקוף את עצמנו (לפני שאחרים יעשו זאת?).
לשאלתך- אכן אשמה היא אחד מהמנגנונים שמתארות נשים מוכות. אחד ההסברים לכך היא הניסיון להתמודד עם מצבים של חוסר שליטה "אם אני אשמה, זה אומר שזה בשליטתי, כלומר, אתנהג אחרת ואז המצב יהיה פחות רע..."
דבר נוסף- נשים רבות שפגשתי סיפרו שהן מעדיפות לסבול בקשר, עד שהילד הקטן ביותר יגיע לגיל 18. כלומר הן לא רצו לפרק את המשפחה מתוך חשש שזה יפגע בילדים.
במקרה שלך, כפי שאת מתארת, הוצאת את עצמך מהקשר שהיה לא בריא לך, וכעת מדובר באשמה שאת חשה ביחס לילדים.
במקרה שכזה- אחת הדרכים להתמודד עם אשמה היא לאפשר לילדים שלך להגיד את שלהם. כלומר, ייתכן והם כועסים על השנים הללו... ומגיעה להם הכרה...כך תפשרי להם ביטויים רגשיים שונים (עדיף שהם יביעו כעס כלפייך במקום שא תכעסי על עצמך, בשמם). לשם כך נדרשת סדרה של מפגשים עם הילדים.
זוהי כמובן אמירה כללית והייתי ממליץ לך שתהליך שכזה ייעשה בידיעת אנשי הטיפול שלך ובליווי שלהם.
אוכל גם להמליץ על מאמר מעניין בנושא של סליחה (נכתב על ידי פרופסור ורד סלונים נבון וד"ר יצחק-ארווין לנדר).
בהצלחה,
ד"ר מני מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סבתא21/08/2015אני רוצה לאפשר להם לבטא במסגרת טיפולית את הרגשות שהם חשים כלפי ואולי לא מעזים לבטא אותם באופן גלוי (ולכן זה מתפרץ פה ושם והופך את היחסים בינינו לבעייתיים): כעס, ושנאה....כן, גם שנאה.....אני בשלה לקחת אחריות ולהשלים עם כך שיתכן ולעולם לא יהיו מסוגלים לסלוח לי......גם אני לא הייתי מסוגלת אילו הייתי במצבם......והייתי במצבם.......סלחתי לאמי רק לאחר מותה. עם זאת חשוב לי לעשות את מה שאמי לא הייתה מסוגלת לעשות: לא להתכחש למה שהיה. להודות באמת ללא כחל וסרק. לקחת אחריות על התנהגותי: לא הגנתי מפני פגיעה, ואולי אף פגעתי ישירות. ולהצטער על מה שהם חוו. כי לאף ילד לא מגיעה ילדות כזו ובטח לא לילדים כאלה נהדרים.....שלמרות הכל הם מאוד מסורים לי ואכפתיים......אבקש מהם שיגידו לי מה עלי לעשות כדי לכפר. אני מקווה שכן יש משהו שאני יכולה לעשות היום כדי שהעבר יחדל להיות יותר רלוונטי ביחסים ביני לבין ילדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תהיי גאה בעצמך על כך שיצאת
ברטה12/02/2016מהמקום הזה של להיות אשה מוכה. זה משהו שהוא כלל לא מובן מאליו וילדייך צריכים להעריך את זה כי לא לכל אשה יש אומץ לעשות את הצעד ולצאת מזה. לדעתי כדאי שיפתחו איתך את הרגשות שלהם ואם כבר אתם בטיפול שתלכו ביחד. אבל הם צריכים קודם כל לראות את הצד החיובי שבסיטואציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגשות אשם של אם מוכה כלפי ילדיה - תגובה
ד``ר מני מלכה29/02/2016שלום רב,
אולי מומלץ לנסות סכמה תרפיה,
בקצרה, זו גישה שתעזור לך לזהות "צדדים\חלקים" שונים שיש בך ולנהל בניהם דיאלוג.
לגישה זו יש תוצאות טובות עם הפרעת אישיות גבולית,
יש מרכז טיפול ברעננה.
כל טוב
ד"ר מני מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עתה ראיתי את התגובה הנוספת שלך.
סבתא11/09/2016פניתי אליך בדואל. והתפלאתי לגלות עד כמה דברי הנוכחיים דומים למה שכתבתי לפני למעלה משנה......בהבדל אחד: גם אם ילדי יסלחו לי, אני לא מסוגלת לסלוח לעצמי. אסכם זאת בשורה מתוך שיר שאני כותבת: "אסירת מצפון עד מותי בכלא עברי, שופטת חסרת חמלה, לא אקצר את עונשי, גם לא בשל התנהגות טובה".
ראיתי את ההמלצה שלך לגבי סכמה תרפיה. אני גרה בצפון, רעננה זה רחוק לי.....אבל זה נתן לי רעיון. הייתי במסגרת dbt במרפאות חוץ של בי"ח זיו בצפת. אפנה אל הפסיכולוגית שטפלה בי באותה העת, ואעלה בפניה את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגשות אשם של אם מוכה כלפי ילדיה - תגובה
ד``ר מני מלכה11/09/2016שלום לך,
בעקבות פנייתך הנוספת.
רציתי להפנות את תשומת ליבך לעניין האשמה והענישה. ולחיבור בין הפרעה גבולית לבין ענישה.
מראש אומר שאינני בקיא לעומק ב DBT
אך מהיכרותי עם גישה טיפולית נוספת, סכמה תרפיה\טיפול ממוקד סכמה,
היא מציעה פרוטוקל טיפולי חשוב מאוד למתמודדות\מתמודדים עם הפרעה גבולית.
יש התייחסות ספציפית לצד שנקרא "ההורה המעניש"...
אני מציע לך לחפש באינטרנט ולהתרשם. יכול להיות הגישה הזו עשויה להציע לך מענה טיפולי נוסף.
אני בטוח שבאינטרנט תוכלי גם למצוא מרכזים טיפוליים שמציעים סכמה תרפיה. אני יודע שיש אחד שכזה ברעננה (ד"ר עופר פלד) ובתל אביב (ד"ר אשכול רפאלי).
בהצלחה
ד"ר מני מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סבתא11/09/2016אעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)