מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי מכה אותייסמין31/10/2015
שלום אני בת 27+ילד אחד נישאתי לגבר מוסלמי אחרי דרך מאוד קשה עם המשפחה לבסוף הלכתי אחרי האהבה שלי ונישאנו ונולד לנו ילד עוד שהייתי בהריון זה התחיל הוא הרביץ לי וסלחתי ועד היום 3 וחצי שנות נישואים אם אני מרימה תקול או שהוא מתעצבן הוא מתחיל לקלל אותי ותמשפחה שלי ולהכות אותי הוא עושה זאת לךניי הילד גם המון פעמים הוא גם הכה אותי ליד המשפחה שלו והם לא עשו כלום כאילן רק כעסו עליו אבל לא מנעו אתזה ומאשימין אותי שאני מתגרה ומכעיסה אותו הוא גם מחליט לי מה ללבוש וגם מציק לו שאני מדברת על אמא שלי כל יום ונמאס לי מיזה אבל כלכך קשה לי לקום ולעזוב כי אני אוהבת אותו וסבלתי המון בשביל האהבה הזו הוא לא מוכן ללכת לשום טיפול הוא מאשין אותי בהכל וגם אחריי שמכה אותי הוא לא מתנצל אף פעם אלא מאשים אותי אין לי ביטחון אין לי שמחת חיים מה לעשות אני אובדת עצות רוצה להתאבד ולהפסיק לסבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי מכה אותי - תגובה
פנינה דובו03/11/2015שלום יסמין,
ככל שאני יודעת (ואולי הדברים משתנים היום) בקרב החברה הערבית ישנם קודים מסויימים, לפיהם מותר לבעל להכות את אשתו כדי לחנכה וגם משפחתו תעמוד לצידו. ללכת לטיפול יכול להיות סוג של פגיעה בכבודו של הגבר. למשפחה המורחבת יש גם הרבה כח והשפעה.
את, שסבלת הרבה בשביל האהבה הזו, כדבריך, מרגישה שבויה בידיו של בעלך. הוא גם מרחיק אותך ממשפחתך, ובעצם מבודד ומחליש אותך, כך שאת תלויה בו מאד.
ישנם צעדים שאם תנקטי בהם את עלולה לסכן את עצמך. לכן אני לא מציעה לך להתמודד לבד עם הדברים.
תבדקי אם גורמי הרווחה במקום מגוריך עוזרים לבני זוג להתמודד עם נושא של אלימות. במידה ובעלך איננו מוכן לבוא איתך, נסי ללכת בעצמך, כדרך לעזור לעצמך, ולפחות תתייעצי איתם מה את יכולה לעשות להגנתך.
אולי את יכולה להתייעץ גם בשירותי הבריאות כיצד להתמודד עם מצבך הנפשי ובכלל. ואולי יש מישהו מבני משפחתו שיכול להשפיע עליו ואת יכולה להיעזר בו.
אם כל זה לא יעזור, עדיף שתמצאי את הדרך להיפרד מבעלך. את עוד צעירה והחיים לפניך. אין סיבה שתסבלי כל כך, עד כדי מחשבות אובדניות.
אני חשה שיש בך כוחות. אל תוותרי על השינוי בחייך. עם בעלך או בלעדיו.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)