אחותי חווה אלימות. כיצד עלי לפעול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי חווה אלימות. כיצד עלי לפעול?
    ענבר
    12/03/2016

אחותי קורבן לאלימות במשפחה.
    היא ובן זוגה חולקים ילדה משותפת בת כשנתיים (ללא נישואין). ידוע לי על מקרה אחד של אלימות פיזית, והתעללות נפשית יומיומית המתבטאת בצעקות, קללות נוראיות, ניתוק שלה מסביבתה וסירוב שתצא מהבית לפעולות שגרתיות כמו מכון כושר וכיוב". לפני מספר ימים זה קרה שוב, הוא נעל אותה מחוץ לבית כיון שאיימה לעזוב את היחסים וסירב לשחרר את הילדה. הזמנתי משטרה ובסיועם הוצאנו אותן מהבית. אחותי בעלת ערך עצמי נמוך ובכל פעם משתכנעת שזה לא יקרה שוב, מגנה עליו ועל מעשיו בטענה ש"הפעם הוא לא הרביץ לי" וחוזרת למעגל.
    מה אני יכולה לעשות על מנת להגן על אחותי ואחייניתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אחותי חווה אלימות. כיצד עלי לפעול? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    14/03/2016

שלום לך,

הסיוע שאת מעניקה לאחותך הוא חשוב מאוד ובמיוחד מול אירועים של אלימות שאין להסכים איתם.

רצוי וכדאי לעודד אותה להגיע ולקבל עזרה. מומלץ באחד מן המרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה.

נראה לי שהדבר החשוב הוא שאחותך תלמד ותקבל את הכלים להגן על עצמה- אני משער שזה יתרום להעלאת הערך שלה בפני עצמה.

ד"ר מני מלכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו