מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בזוגיות לפני חתונההילה27/03/2016
שלום,
בשנות השלושים לחיי, בזוגיות בת כמה שנים עם האיש שלי שהוא חם, אוהב, רגיש מאוד וגם חרדתי וחסר ביטחון.
מתחילת היחסים היו בינינו קצת חריקות לאור חוסר הביטחון שלו שהתבטא בלא מעט ביקורת ושתלטנות מצידו. למרות זאת, הרוב היה טוב. לפני כמעט שנה הציע לי נישואים והתארסנו.
כשהגענו הביתה אחרי האירוסין הוא חיבק אותי, התחיל לבכות (הוא לא בוכה אף פעם) ואמר לי כמה הוא אוהב אותי ושמח שהוא פגש אותי, ששיניתי את חייו ולטובה. אני מצידי הרגשתי הרבה רגשות מעורבים ודווקא נכנסתי לחרדה גדולה שאולי אני עושה טעות.
מצד אחד התחלנו לארגן חתונה ולחשוב על החיים המשותפים שלנו ומצד שני, בלית ברירה, הודיתי בפניו שיש לי ספקות ושאני מאוד מפחדת.
הפחד שלי העלה בו המון חוסר ביטחון ואז הכול מאוד הסלים. בערך חודשיים אחרי האירוסין, שכמעט וסגרנו אולם היו לנו כמה ריבים בהם קילל אותי ופגע בי מאוד. החלטתי לעצור הכול וביקשתי שנלך לטיפול. הוא סירב ומאז אנחנו עדיין כאן - ביחד אבל לא עובדים על עתיד משותף. אוהבים אבל לא מתפקדים.
הריבים בינינו הגיעו למקומות שאני לא תיארתי לעצמי.
לפני כמה חודשים היה אלים כלפיי בפעם הראשונה (אחרי שדוד שלו נפטר והנושא חידד לו כמה החיים קצרים ולמה אנחנו מבזבזים זמן ולא מתחתנים כבר). בחודשים אחר כך היו עוד כמה אירועים כאלו. בד"כ דחיפות, משיכות ודברים דומים. לכאורה, יחסית מינורי. לא משהו שיראו בסרטים הוליוודיים.
לפני חודשיים היה שוב ריב שהתחיל להיגרר לשם ואז גם החזרתי וכחלק מזה רמת האלימות עלתה מאוד. מאז היו עוד כמה אירועים כאלה. האחרון שבהם בחמישי והסימנים הכחולים עדיין עליי כתזכורת (וכנראה שגם עליו יש כמה סימנים).
מאוד מפחדת מההתנהגות של שנינו גם ונגעלת מעצמי ומהתגובות שלי.
אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות. מרגישה ש"הכי קל" זה לקום וללכת אבל אני משום מה לא מסוגלת לעשות את זה. גם מרגישה שאולי עוד יש לנו סיכוי ושאני מוותרת לעצמנו על עצמנו וגם שאם נניח וניפרד עכשיו וככה שנינו ננזק וייקח שנים לחבר חזרה את החלקים, בעיקר שלו אבל כנראה גם שלי.
לא מבינה איך להוריד חזרה את רמות האלימות, איך לצאת מהמעגל הזה???
הוא מאוד מחפש את החתונה, את ההתחייבות. רוצה ילדים רוצה להתיישב ואני מסרבת עד שלא נלך לטיפול או נעשה משהו עם מה שקורה בינינו. הוא לפעמים אומר שמוכן ולרוב לא ובפועל כלום לא נעשה.
מנסה לחשוב על דרכי טיפול אבל מפחדת לפנות לרווחה או משהו רשמי, לא רוצה שהשם שלי או שלו יהיה רשום איפשהו שקשור למדינה ושאולי בטעות זה יגיע למישהו/משהו.
אשמח להכוונה. כל הכוונה על איך אפשר קודם כל קצת להרגיע את הרוחות ולהוריד את התדירות של האירועים האלו?
איך להגיב כשזה מגיע לשם?
אילו אפשרויות טיפול יש בפנינו? (גרים בתל אביב, יש לנו רכב)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בזוגיות לפני חתונה - תגובה
ד``ר מני מלכה19/04/2016הילה שלום לך,
את מתארת דינאמיקה זוגית של אלימות.
נראה שבצדק, את מבינה שכדאי לטפל לפני שנכנסים למחויבות (חתונה).
דיווחים של נשים במרכזים למניעת אלימות מלמדים שלעיתים האלימות מחריפה אחרי החתונה ומאוחר יותר לאחר הולדת הילד הראשון.
אני לא בטוח שכדאי לפסול פנייה למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה.
גם אם זה אומר שאת מופיעה ברשומות, כדאי לדעת שהמהלך הטיפולי החשוב ביותר מול אלימות הוא לפרוץ את מעגל הסוד והאינטימיות שיש מסביבה. וזה אומר שאם מציבים את תחושות הבושה\חרדה\אשמה מול הכאב וההרסנות של האלימות, החשיפה עשויה להשתלם בסופו של דבר.
המרכזים למניעת אלימות אף משבלים שיטות טיפול שונות (פרטני, קבוצתי ועוד).
גם את וגם בן זוגך יכולים להשתלב בטיפול במרכז למניעת אלימות במקום מגורייך.
אפשרות נוספת היא כמובן המגזר הפרטי.
האפשרות שתפני למטפל פרטי, עדיפה כמובן על האפשרות שלא תגיעי לטיפול בכלל.
למיטב ידיעתי קיים בת"א מרכז טיפול בשם "קירבה בטוחה" שיכול להוות אף הוא אופציה טובה עבורך.
בהצלחה
ד"ר מני מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון אישי
מצב מוכר06/06/2016היי הילה, ממשמצטערת לשמוע על המצב בינך לבין ארוסך. אספר לך על המקרה שלי בקצרה. אני בת 25 ונשואה 9 חודשים. החודש הודעתי לבעלי כי אני רוצה להיפרד ולהיתגרש. הסיבה לכך היא גם אלימות פיזית ומילולית שחוויתי ממנו. את האמת שאצלנו היו סימנים כמו אצלכם גם לפני החתונה. אחרי שהתארסו הוא שינה את היחס שלו כלפיי, נהיה קר והרשה לעצמו להגביר עליי את הקול בהרבה מקרים. ככה זה התחיל. משם זה הגיע לקללות שהוא היה אומר אותם כביכול בצחוק(ככה הוא היה אומר לי שאני לא מבינה בדיחות ולוקחת הכל ללב) ובסופו של דבר זה הפך לשיגרה אצלנו. הוא היה פשוט קורא לי בשמות מגעילים על בסיס יומי. כשעמדתי לעזוב אותו הוא הבטיח שישתנה. זה היה חודש לפני החתונה. האמנתי לו. אבל הוא לא באמת השתנה, המשיך להתנהג ככה גם אחרי החתונה. בסופו של דבר אמרתי אני משהו שונה: אם הוא יגיד לי שוב את המילים הללו( כמו שרמוטה למשל) אני אתן לו סתירה אולי זה יגרום לו להתעשת קצת אבל באיזשהו שלב הוא התחיל פשוט לחזיר לי. הייתי מטומטמת שלא חתכתי כבר אז אבל עדיין אמרתי שאתן לו עוד צ׳אנס כי אני אוהבת אותו ואנחנו נשואים ממש קצת זמן. אם הזמן זה נהיה יותר גרוע בוקסים פה ושם ושריטות. אחרי שאמרתי לו שאני רוצה להתגרש הוא אבל לי חבל הייתי יכול להשתנות. אבל הבנתי דבר אחד: הוא לא יכול להישתנות!זה האופי שלו ככה הוא. לצערי הרב זה הנסיון הקצר והמר שלי עם הגבר היחיד שאיי פעם היה לי ושאהבתי באמת. אבל אין שום סיבה לסבול אלימות במשפחה. תהיי חזקה! וכמה שכואב לי להגיד לך את זה, גם אם הוא אומר שישתנה אז לרוב זה לא קורה. גבר שהרים יד פעם אחת ירים שוב ושוב ושוב. תהיי חזקה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)