מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילוליתנורית13/05/2008
אני נשואה מזה כ8 שנים. +2 ילדות. הכל היה בסדר עד שנולדה בתנו הראשונה. בהריון של הבת השניה חלה החמרה בקללות ובדחיפות ובעלי אף נעל אותי בחדר . אחרי שנולדה בתנו השנייה הרגשתי גם כן שיש הסלמה בהתנהגותו : הוא מנסה להתערב בכל תחום בחיי ( אסר עלי להפגש עם חבירה טובה שטען שהיא מסיתה נגדו, עבודה). הוא לא מפרגן לי להתקדם מקצועית. ומרגיש פראייר (כך הוא מעיד על עצמו) בעיקר בנושא הכלכלי (שאני בזבזנית בעיניו ). ישנה מחזוריות של צעקות, קללות והעלבות קשות מצידו ולעיתים גם יריקות בפרצוף ואחר כך, רגיעה אבל הוא אפילו לא מתנצל על מעשיו כי הוא חושב שהוא בסדר ורק אני אשמה. לפני שנה היתה גם אלימות פיסית של מכות והזמנתי משטרה שהרחיקה אותו ל48 שעות. הוא טוען שהוא נשאר איתי רק בגלל שיש לנו ילדות משותפות...
מה עושים ? האם זאת אלימות ? האם יש סיכוי לחיים משותפים עם אדם עם דפוסים כאלה ? האם טיפול באמת יכול לעזור ? האם טיפול רק לי יכול לסייע לנו - כי בעלי לא מעוניין בטיפול עבורו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנורית
ד''ר הדס גולדבלט14/05/2008שלום נורית,
את מתארת חיים עם בן זוג שנוהג באלימות (לא רק מילולית!) מאז לידת בתך הראשונה. אמנם כותרת הודעתך היא "אלימות מילולית", אך את מתארת דחיפות, יריקות, נעילה בחדר, התערבות בכל תחום בחייך - כולל בידוד חברתי וחוסר פרגון להתפתחותך המקצועית - שמשמעותה גם התפתחות אישית. בנוסף, בן זוגך מנסה לשלוט באופן בו את מוציאה כספים. אלו תיאורים טיפוסיים וברורים של אלימות לסוגיה - פיסית, נפשית וכלכלית. בן זוגך מנסה לשלוט בכל צעד שלך ולהצר את צעדיך - הפיסיים (בבית), האישיים (עבודה, קריירה, התפתחות אישית), בין-אישיים (חברה), ועוד.
את מביאה גם תיאור אופייני נוסף של "מעגל האלימות", לפיו מערכת היחסים שלכם מאופיינת בהסלמת מתח, התפרצות בן זוגך, רגיעה וחוזר חלילה. בני זוג אלימים רבים מתנצלים לאחר התפרצות, אך תוך זמן מה מתפרצים מחדש. בן זוגך - לא עושה זאת אפילו, או כבר אינו עושה זאת. הוא איננו לוקח אחריות למעשיו ומשליך את האשמה למצב עליך.
לבסוף - בן זוגך סבור שהוא מפגין אבהות טובה בכך שהוא נשאר רק בגלל הילדות. אינני שוללת את האפשרות שהוא אב טוב להן במובנים רבים. אולם הוא אינו לוקח בחשבון, שחשיפתן לאלימות אביהן כלפי אמן - מזיקה נפשיתן.
נורית, המצב ברור - את חיה במצב עגום של אלימות. שום דבר לא מצדיק זאת ואת אינך אחראית להתנהגותו של בעלך. לא את מרימה את היד ודוחפת, לא את יורקת. הוא אחראי להתנהגותו באופן חד משמעי! מצב זה עלול להסלים ואת עלולה להיות נתונה בסכנה ממשית.
ולשאלותיך: על השאלה השניה - "האם זו אלימות?" עניתי בהרחבה.
מה עושים? פונים לטיפול. אין סיכוי לחיים בטוחים ומאושרים במצב עניינים כמו זה שתיארת, אולם אם שניכם תגיעו לטיפול- יש בהחלט סיכויים. בעלך יכול להפיק המון מטיפול: ללמוד לקחת אחריות להתנהגותו האלימה; לברר את רגשותיו ביחס לעצמו ואליך ובעיקר - ללמוד לבטא את רגשותיו ורצונותיו מבלי לנהוג באלימות.
אם הוא מסרב - מומלץ לך מאוד לפנות לטיפול בעצמך. לא תפתרי את התנהגותו אולם תלמדי להתגונן ולהגן על עצמך מפני פגיעותיו הפיסיות והנפשיות, ותבררי לעצמך אם את רוצה להמשיך ולחיות במסגרת זוגית זו.
ברחבי הארץ פועלים מרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. במחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריך או באתר האינטרנט של משרד הרווחה תוכלי למצוא את רשימת המרכזים, כתובותיהם ומספרי הטלפון שלהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית,היתי שם
VIKI08/07/2008תקראי ספר "מילים הורגות" ניני גוטספלד הוא הציל אותי. היה לי בעל בדיוק כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)