אלימות והתעללות במשפחה צריכה עזרה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות והתעללות במשפחה צריכה עזרה דחוף
    יעל357893479
    18/04/2016

שלום, אני בת 23 כיום ילדה מוכה שגדלה כל החיים בבית מתעלל שבו עברתי מסכת התעללויות מאמא שלי וסבא שלי. אמא שלי היתה מרביצה לי מכה מקללת אותי וצורחת עלי כל החיים, היתה קוראת לי בשמות כמו זונה כלבה מטומטמת טינופת אפס משפילה אותי וזורקת עלי דברים ומתעללת בי בלי הפסקה, בגיל 17 ניסיתי להתאבד בגלל זה והתאשפזתי כמה חודשים בבית חולים שלוותה בגלל דכאון קליני קשה, בקושי יצאתי מהמצב הנפשי הקשה שבו הייתי ועד היום אני נושאת את הצלקות על נפשי וגופי מההתעללות הקשה של אמי וסבי. היום אני כבר לא גרה עם המשפחה שלי כי עברתי לגור עם בן זוגי אך 2 האחיות הקטנות שלי(האחת בת 12 והשניה בת 6) עדיין נמצאות בחזקת אמי וסבי וגרות עם המשפה שלי. ניסיתי כבר כמה פעמים בעבר לפנות לגורמים, לרווחה ולמשטרה אבל עד היום לא נעשה מעשה בעניין ואני דואגת מאוד לשלומן של 2 האחיות שלי.. אני רוצה רק לציין שאת ההתעללות הכי קשה עברתי אני, אך גם האחות האמצעית חטפה הרבה מאמא שלי בעבר ועכשיו אמא שלי גם שכרה דירה בנפרד אז מי שמגדל את האחיות שלי אלה סבא וסבתא שלי אז אמא שלי פחות בקשר עם האחיות עכשיו וזה קצת מרגיע אותי אבל אני עדיין מפחדת מאוד שהיא תעשה להן משהו כי היא עדיין מגיעה לשם ומבקרת אותן הרבה וגם כי סבא שלי הוא גם אלים ולא פעם הרים יד על סבתא שלי ועלינו ואני מפחדת שגם הוא יתפרץ ואני לא יודעת אם המצב היום בטוח עבור האחיות שלי ואני מפחדת ודואגת מאוד לחייהן ולשלומן. ובגלל המצב הזה אני גם לא יכולה לנתק קשר עם המשפחה ומגיעה לשם הרבה בעצמי ונפגעת מזה נפשית כי זה מזכיר ומעלה לי את כל הזכרונות והטראומות הקשות. אני לא יודעת מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלימות והתעללות במשפחה צריכה עזרה דחוף - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/04/2016

יעל שלום לך,
    נראה שעשית מהלך חשוב.
    ידוע שכאשר ישנה סביבה שמזיקה ופוגעת, כדאי להתרחק ממנה, ונראה שכאשר צברת את הכוחות לכך, עשית זאת. כל הכבוד!

לגבי אחיותייך-
    נראה שעשית את הפעולות המתאימות- כלומר פנית לגורמים האמונים על הבטחת שלומן של אחיותייך (רווחה, משטרה).

בדרך כלל- לאחר שעושים צעד שכזה, צריך לתת לגורמים לעשות את מלאכתם.
    לצערי, אין לי שום דרך להבין או לדעת מה נעשה בעניין.

אופציה נוספת שעומדת לראשותך היא לפנות למוקד חירום לילדים בסיכון

בהצלחה וחג שמח
    ד"ר מני מלכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות שאינה נעצרת...רק מתגברת

איך עוצרים אלימות כלכלית ונפשית? בתכל`ס באופן מעשי
    10/10/2016

איך עוצרים אלימות כלכלית ונפשית כשאין איום פיזי יותר מאחר ולפוגע יש צו הרחקה מהבית? סיפורי סבתא...כלום לא הציל אותנו מילדים ואם מוכים פיזית ונפשית הדרדר מצבנו הנפשי ותפקודנו בחברה ובצבא דיכאונות וחרדות כאבים ובעיות עיכול עור ראש וכו'...
    באל"י לא ראינו ישועה,המועצה הלאומית לשלום הילד שלחה אותנו לסיוע המשפטי שלא עושה כלום,באגף למניעת אלימות הזמינו לשיחות(?) הרגעה כנראה,הרופאים הפנו אותנו לבריאות הנפש, פנינו לחברות כנסת שהפנו אותנו למשטרה שסגרה את התיק....זה רק הבקיצור...לנו נהרסו החיים,הלימודים,החברים מתחת לשמיכות בחגים גם בפורים.
    פניות הציבור של משרד הרווחה לא טיפל ואנו גם צריכים להתגייס ולשרת את המדינה?לדאוג לעצמנו אנו לא יכולים...אנו משלמים חובות של האב בהוצל"פ שלא יעקלו לנו, והמתעלל שלא פרנס אותנו ועשה לנו צווים לפנות לו את הבית עם שוטרים שאמורים בעצם להגן עלינו? כבר עדיף להתאבד.
    בטח כולם מחכים לזה. כבר ברחנו מהבית ועוד דברים בגלל האכזבה מכולם והכעס שלא קיבלנו טיפולים ועזרה כלכלית מגיל 13 עד גיל 18...עד מתי?כבר הדרדרנו והגענו לשפל המדרגה וכולם יודעים. התחננו במכתב לשופט שידרוש מהאב להחזיר לנו את הכסף שגנב ואת החפצים האישיים שלנו כבר 5 שנים וכלום.
    המצוקה משתקת מדממת אנו גוססים במוות איטי שיותר גרוע ממכות. הביזיון ההשפלה שלא שמים עלינו עד שנמות ונהיה כותרת אדומה בעיתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו